Un nou răspuns negativ de la Municipalitate Mini - Farm SRL nu poate continua investiția de pe strada Theodor Burada, zona Gară CFR Constanţa

  • Primăria Constanța a emis pentru Mini - Farm SRL un certificat de urbanis. Firma intenționează să construiacă pe strada Theodor Burada nr. zona Gară CFR Constanţa un imobil cu funcțiune multiplă cu dotări de agrement, servicii, comerț, alimentație publică și farmacie.
  • Mini - Farm SRL este controlată de asociatul unic Valentina Călin.
 
Societatea Mini - Farm SRL intenționează să construiacă pe strada Theodor Burada nr. zona Gară CFR Constanţa un imobil cu funcțiune multiplă cu dotări de agrement, servicii, comerț, alimentație publică și farmacie, cu regim de înălțime parter și construcții de dimensiuni mici cu funcțiuni suport pentru nodul intermodal, cu regim de înălțime parter și organizare de șantier.
 
În acest sens, societatea Mini - Farm SRL a solicitat și obținut de la Primăria Constanța un act de urbanism. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 517 din 27 februarie 2024. Actul constă în: Nu poate fi utilizat pentru imobil cu funcțiune multiplă cu dotări de agrement, servicii, comerț, alimentație publică și farmacie, cu regim de înălțime parter și construcții de dimensiuni mici cu funcțiuni suport pentru nodul intermodal, cu regim de înălțime parter și organizare de șantier, întrucât nu sunt respectate prevederile HCL nr.316/31.08.2023“. Actul este vașabi 12 luni.
 
De asemenea, prin Certifcatului de urbanism nr. 2486 din data de 11 septembrie 2023, primăria a oferit răspuns negativ pentru firma amintită în ceea ce privește elaborarea unui PUZ în vederea construirii unui imobil cu regim de înălțime P+1E, cu funcțiune comercială, alimentație publică, servicii birouri, cât și amenajări exterioare, parcări, împrejmuire și racord utilități. Motivul invocat de municipalitate este următorul: „Întrucât conform verificării specifice pe linia respectării disciplinei în construcții la imobilul în cauză s-a constatat executarea de lucrări executate cu nerespectarea AC 396/05.05.2023, iar potrivit Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, art. 56^1: „Nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire sau care nu respectă prevederile autorizaţiei de construire”. Autorizația de construire are numărul 396/05/05.2023 și a fost emisă de Primăria Constanța.
 
 

Despre Mini Farm SRL

 
 
Firma este înființată în anul 1996, are sediul în Babadag, strada Republicii și se ocupă de comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. Asociat unic este Valentina Călin, iar administrator Marin Călin.

Din anul 2007, societatea a câștigat 2.406 de contracte, prin achiziții directe, de la autorități publice. Printre acestea se numără: Clubul Sportiv Municipal Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Comuna Baia (Primăria Comunei Baia), Orașul Babadag, Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și altele.
 
De asemenea, firma a câștigat 15 licitații, organizate de autorități publice locale, după cum urmează: Serviciul de Ambulanță Tulcea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și altele.
 
În anul fiscal 2022, societatea cu 499 de salariați a decalat o cifră de afaceri de 319.522.045 lei și un profit de 3.406.878 lei.

 
De asemenea, în anul 2021, firma a raportat 460 de salariați, la o cifră de afaceri de 250 milioane de lei, cât și un profit de 4,6 milioane lei.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 
Parcarea din zona Gării CFR Constanța, reamenajată! Cum arată zona după finalizarea lucrărilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

Mini Farm, răspuns negativ de la Primăria Constanța, cu privire la investiția din fața Gării CFR

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firmă va furniza produse farmaceutice pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1600

Nr. unic (nr. format vechi) 25906/212/2015

17 Oct 2015 756