Universitatea Ovidius Constanța a primit o nouă autorizație de construire pentru vitorul cămin studențesc

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Universitatea Ovidius Constanța
  • Conform contractului, cea mai mare parte a investiţiei este asigurată de Guvernul României, prin CNI
  • Noul cămin studențesc va avea 167 de locuri de cazare și o dispunere funcțională în regim de DS + P + 4E + 5 retras
 
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru Universitatea Ovidius Constanța.
 
Mai exact, prin AC 709 din data de 4 septembrie 2023, Universitatea Ovidius Constanța va continua lucrările de construire de cămin studențesc pe aleea Studenților nr. 1A din Constanța, document ce are o valabilitate de 12 luni.
 
Noul cămin studențesc va avea 167 de locuri de cazare și o dispunere funcțională în regim de DS + P + 4E + 5 retras. În ianuarie 2021, Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru realizarea unui cămin studențesc, al Universității Ovidius. Vă reamintim, contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc de la Universitatea Ovidius din Constanța a fost semnat, în luna mai a anului trecut, în prezența fostului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.
 
Valoarea totală a contractului se ridică la 16.691.203, 62 lei, iar finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) prin Compania Națională de Investiții (CNI). Durata contractului este de 18 luni, dintre care două luni de proiectare și 16 luni de execuție. Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naționala de Investiții. Ulterior, în aprilie 2021, „Compania Națională de Investiții (CNI) a aprobat începerea lucrărilor de construire pentru un nou cămin studențesc cu 167 de locuri de cazare al Universității Ovidius din Constanța (UOC), amplasat în cartierul Faleză Nord din Municipiul Constanța”, după cum a declarat, la vremea respective, rectorul conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
 
De asemenea, toate nivelurile cu spaţii de locuit sunt proiectate cu acces la ascensoare pentru studenți și pentru persoanele cu dizabilități, zonă pentru recreere şi informare, sală de lectură, sală de mese cu chicinetă, iar la parter va funcţiona recepția cu portar, biroul administrativ, un foaier, cabinet medical şi o sală de ședințe. Conform contractului, cea mai mare parte a investiţiei este asigurată de Guvernul României, prin CNI iar universitatea finanţează lucrările pentru: amenajarea terenului şi protecția mediului, pentru realizarea platformelor trafic ușor, a rigolelor şi terasamentului, aleilor de acces și trotuarelor cu borduri, demolări şi gardul de împrejmuire, zona verde, branșamentele pentru apă, rețele de incintă, canalizare menajeră de incintă şi gaze, iluminatul exterior, instalații sanitare și de stingere incendiu, utilaje și echipamente tehnologice și funcționale, organizare de șantier, studii de teren, documentaţii tehnice, proiectare, consultanţă şi asistenţă tehnică. Proiectantul general este Metroul SA.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 Citește și:

Ce se construiește Cum arată șantierul viitorului cămin studențesc al Universității Ovidius Constanța

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț pierdere legitimație de transport

28 Feb 2024 224

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 466

Expoziția itinerantă „Mamaia. Peisajul de ieri și provocările actuale”, deschisă la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, de la începutul lui martie

28 Feb 2024 346

Licitații Constanța Universitatea „Ovidius“ cumpără produse alimentare pentru cantină (DOCUMENT)

26 Feb 2024 431

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 713

Alegerile au fost validate Iată componența noului Senat al Universității Ovidius din Constanța pentru mandatul 2024-2029

26 Feb 2024 860

LIVE TEXT Albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, lansat de Muzeul de Artă Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 608

Locuri de muncă Constanța Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată calendarul de concurs

23 Feb 2024 5846

Conferința internațională LITTORAL 24 European Coastal Challenge Summit, la Universitatea Ovidius din Constanța

22 Feb 2024 364

La Constanța se lansează albumul de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, ce prezintă colecția de sculptură din patrimoniul muzeelor constănțene

22 Feb 2024 440

Full Cost Vision SRL cere insolvența One Star Security SRL, din Constanța!

21 Feb 2024 744

Universitatea Ovidius din Constanța acordă prima diplomă Doctor Europaeus Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

21 Feb 2024 609

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda regizorului Andrei Șerban titlul de Doctor Honoris Causa

20 Feb 2024 600

Azi vor fi validate candidaturile depuse Alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța pentru Senat

20 Feb 2024 899

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

18 Feb 2024 710