Interviul online cu Dumitru Moinescu, unul dintre ultimii mohicani ai Partidului Democrat s-a terminatTema a fost - „Primăria Medgidia, necesitate, ipocrizie sau moft politic?"

img_9025.jpg Dumitru Moinescu despre PDL: "Exista un BPJ legitim si care trebuie sa-si faca o strategie si sa munceasca la implementarea acesteia pentru ca in 2012, PDL sa aiba succes in judetul Constanta.(...) Exista nemultumiri ca nu am dobandit nicio functie in BPJ, dar obiectivul nostru principal este castigarea Medgidiei. BPJ va avea o scandenta de performanta in 2012. Depinde de munca lor , daca la bilant vor avea de raportat rezultate pozitive sau nu. Viitorul organizatiei va fi cel pe care organizatia si-l va crea".

Dumitru Moinescu despre Mazăre -Constantinescu: "Cred ca atat in Constanta, cat si in judet lucrurile se pot schimba, cei doi pot fi invinsi pentru desi au avut procente mari in alegerile din 2008, exista o stare de nemultumire reflectata in prezenta redusa la vot. Daca cei care nu au votat in 2008, vor indentifica printre PDL oameni care pot convinge cu siguranta vor castiga alegerile din municipii si din judet".

Dumitru Moinescu despre parlamentarii Colegiului 2: "Domnul Dragomir cred ca habar n-are ce se intampla in Medgidia si a uitat de oras asa cum au uitat si cei doi parlamentari PNL, Mihai Lupu si Puiu Hasotti. Pentru ei, Medgidia a contat doar in campania electorala".

Dumitru Moinescu despre adevaratul primar al Medgidiei: "Iordache nu conduce primaria, el este condus de gruparile de interesele care l-au sustinut.De pe urma mandatului lui Iordache, au profit apropiatii lui, Marian Butnaru in special si o parte dintre consilierii PNL".

Dumitru Moinescu despre candidatura sa :" Eu cand am devenit prrimar am pus in fata medgidienilor o provocare, aceea ca Medgidia sa devina un oras bogat si o comunitate unita. In viziunea mea trebuia sa devenim lider in regiune in dezvoltare zonala. Am realizat doar partial si pentru ca mai sunt lucruri de facut m-am hotarat sa candidez. In 2008 am fost dezamagit, dar faptul ca 8000 de medgidieni au semnat pentru referendum si de atunci multi oameni imi cer sa revin, m-am hotarat ca orasul in care locuiesc poate sa aiba un viitor mai bun".

Dumitru Moinescu despre Medgidia: "Parcul industrial este solutia pentru orasul nostru. Nepasarea actualei conduceri a primariei a facut ca unul dintre proiectele la care lucrasem pentru parc, fabrica de autoturisme care urma sa fie construita de chinezi se realizeaza acum in Bulgaria. A aparut ieri stirea la o televizine centrala. Chinezii venisera prima data la Medgidia in martie 2008".

Singurul oficial român cu buletin de Medgidia, achitat de Justiţie vrea sa redevină primar. Fost deputat, în două rânduri ministru la Comunicaţii şi Turism, Dumitru Moinescu vrea să recucerească Medgidia, municipiul pe care l-a mai condus în perioada 2004-2008. Medgidia se prezintă şi astăzi mai degrabă ca un oraş muribund decât ca urbe europeană în ciuda tuturor promisiunilor pompieristice ale celor care i-au condus destinele în ultimii 20 de ani. IMUM a murit, căldura şi apa caldă şi cartiere este încă la porţie, reabilitarea tramei stradale se face îndoielnic, cu pliante de prezentare, conferinţe de presă şi spoturi la radio dar cam atât. Civilizarea cartierului de rromi Ali Baba rămâne doar un vis, investiţiile lipsesc iar jumătate din populaţie este şomeră. Deşi a rămas oarecum în afara jocurilor, nreuşind să câltige funcţia de secretar general al PDL Constanţa, Dumitru Moinescu pare să fie în acest moment singura „soluţie" cu care democrat-liberalii vor să-şi spele obrazul în faţa electoratului din zonă. Despre Medgidia reală şi despre costul administraţiei publice locale din spatele licitaţiilor discutăm împreună cu Dumitru Moinescu. Nu în ultimul rând, invitatul Interviului Online va vorbi despre „fantoma" celui ce-a fost Partidul Democrat la Constanţa, despre schimbul de generaţii în organizaţia judeţeană cu avantajele şi dezavantajele ei, dar şi despre crearea de către partidele politice a „complexelor" Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

img_9027.jpgJoi de la ora 10.00 Dumitru Moinescu vă dă întâlnire la Interviu Online în direct pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro .

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Intrebarile redactiei:

1. De ce v-aţi decis să candidaţi pentru funcţia de Primar al municipiului Medgidia? Ce v-a determinat să luaţi din nou această hotărâre, mi-amintesc ca in 2008 spuneati ca ati trait o mare dezamagire si nu va mai trebuie primarie?

D.M.: Eu cand am devenit prrimar am pus in fata medgidienilor o provocare, aceea ca Medgidia sa devina un oras bogat si o comunitate unita. In viziunea mea trebuia sa devenim lider in regiune in dezvoltare zonala. Am realizat doar partial si pentru ca mai sunt lucruri de facut m-am hotarat sa candidez. In 2008 am fost dezamagit, dar faptul ca 8000 de medgidieni au semnat pentru referendum si de atunci multi oameni imi cer sa revin, m-am hotarat ca orasul in care locuiesc poate sa aiba un viitor mai bun.

2. În perioada 2004-2008 aţi fost primar, acum consilier local, aşa că putem afirma că ştiţi problemele cu care se confruntă Medgidia. Ne puteţi spune punctual care sunt acestea?

D.M: Lipsa locurilor de munca, calitatea strazilor si faptul ca sistemele de incalzire pe care eu le-am reabilitat sunt intr-o continua degradare.

3. Pentru nerealizările sale, primarul Marian Iordache îi acuză pe unii consilieri locali, printre care vă număraţi şi dumneavoastră, că s-au opus anumitor proiecte...

D.M.: Noi, consilierii PDL ne-am opus proiectelor care afectau bugetul sau patrimoniul Medgidiei: cedarea a 20% din impozite pe venit catre CJC si cedarea fara nicio recompensa baneasca a 50 de hectare deasemenea CJC. Nu este adevarat ca noi nu am aprobat proiectele, pentru ca prin votul consilierilor PNL si PSD si a minoritatilor are majoritatea si ar fi trebuit sa-si treaca orice proiect. Problema este ca nu are proiecte si nici nu este capabil sa realizeze proiecte.

4. Cand vorbeste despre dvs, primarul Iordache spune doua lucruri: aroganţă şi minciună. De fapt trei.. si datorii.

D.M: Este o eticheta pe care Iordache mi-a pus-o in 2008, eu nu sunt de acord cu ea, eu am fost aproape de cetatenii medgidiei, am tinut audiente si cate 12 ore tocmai pentru a sti care sunt problemele oamenilor si sa le rezolv problemele. Astazi la primarie nu se mai tin, primarul cel putin iar in oras nu mai circula de teama reprosurilor. Am lasat 400 de miliarde de lei datorii la Primarii si 18 milioane de euro bani pentru finantarea proiectelor in cont. Faptul ca datoriile nu sunt o povara este dovedit prin faptul ca taxele si impozitele locale nu au crescut. 

5. Ati fost acuzat ca in timpul mandatului de primar ati fost cel care direct sau indirect ati protejat grupurile infracţionale din localitate iar fenomenul a luat amploare ajungandu-se in prezent la o stare de infractionalitate destul de ridicata. Ce aveti a va reprosa in legatura cu aceasta situatie?

D.M.: Nu am protejat grupurile infractionale iar cei care au savarsit abateri au raspuns in fata legii. Sunt si membri PDL, dar acestia nu au fost protejati...cine a gresit a platit.

6. In ce relatii mai sunteti cu gruparea condusa de Titi Nicolae, mai este membru PDL? (* pentru cititori: In timpul mandatului lui D.M., Nicolae a tras cu pistolul în vitrina unei discoteci din centrul oraşului, a făcut un scandal monstru, a devastat maşini şi a distrus imobile). Este adevarat ca acesta grupare a fost abonata la lucrari platite din bani publici in timpul mandatului dvs?

D.M.: Fratele lui Nicolae a fost consilier pe probleme pentru rrom si daca lui Titi Nicolae i-am facut reprosuri in legatura cu felul in care se purta, despre fratele lui am numai cuvinte de lauda, pentru ca am rezolvat multe probleme pentru rromii din Medgidia.

7. Medgidia are supermarket-uri dar nu are investitii. In mandatul trecut ati promis un parc industrial, care a ramas la stadiul de proiect..

Parcul Industrial a fost abandonat de domnul Iordache, el ar fi oferit foarte multe locuri de munca medgidienilor si ceor din localitatile invecinate. Acesta este proiectul care m-a determinat sa candidez din nou pentru functia de primar al orasului Medgidia deoarece parcul industrial este solutia pentru orasul nostru. Nepasarea actualei conduceri a primariei a facut ca unul dintre proiectele la care lucrasem pentru parc, fabrica de autoturisme care urma sa fie construita de chinezi se realizeaza acum in Bulgaria. A aparut ieri stirea la o televizine centrala. Chinezii venisera prima data la Medgidia in martie 2008. 

8. Acum candidatura dvs a devenit oficiala. Ce sanse exista sa-l infrangeti pe Marian Iordache care se sprijina pe banii si sustinerea PSD si in al doilea rand a PNL?

D.M.:El se sprijina in continuare pe banii si sustinerea PSD si PNL, eu ma bazeze pe sustinerea cetatenilor din Medgidia, care au inteles greseala din 2008 si care au dreptul la un trai mai bun.

9. Ce fel de primar este domnul Iordache si barbateste ce aveti a-i reprosa, poate ca pana la urma nu a facut decat sa intoarca sprijinul primit in 2008. Si dvs ati fi facut la fel, nu?

D.M.:Iordache nu conduce primaria, el este manevrat de grupurile de interese care l-au sustinut in 2008, a rupt legatura cu orasul si cu problemele lui.

10. Va fi o campanie dură la Medgidia?

D.M.: Va fi o campanie dura putem spune dar se vor infrunta in primul rand cei care doresc dezvoltarea orasului cu cei care doresc conservarea intereselor meschine. De pe urma mandatului lui Iordache, au profit apropiatii lui, Marian Butnaru in special,  o parte dintre consilierii PNL, 

11. Aveti stiinta de faptul ca se cauta un candidat independent pentru Medgidia? L-ati sustine?

D.M.: Da stiu, dar eu cred ca numai un candidat cu sustinere politica poate avea succes pentru ca in Consiliu se da vot politic si un primar fara consilieri nu poate sa-si treaca proiectele.

12. Cine conduce primaria Medgidia: primarul Iordache, presedintele CJ, Nicusor Constantinescu, grupari de interese transpartinice?

D.M.: Iordache nu conduce primaria, el este condus de gruparile de interesele care l-au sustinut. 

13. Iata ce spune presedintele PNL deputatul Gheorghe Dragomir despre dvs: "Fostul primar isi da seama ca, in perioada imediat urmatoare, proiectele primarului Marian Iordache vor deveni realitate, care au demarat cu greu, dar vor incepe li se vada rezultatele, care vor cantari foarte mult la alegerile urmatoare si care vor demonstra Medgidiei ca Marian Iordache este un bun primar si nu au gresit cand l-au ales cu peste 60% in 2008. Daca Marian Iordache ar fi schimbat acum, cand n-au apucat sa vada proiectele, si poate altcineva se gandeste ca ar putea sa ocupe din nou scaunul de primar sa mai faca niste contracte ca cele pe care le stiti, i-ar prinde bine. Ar zice „ ia uite ce realizari am avut". La ce contracte se refera, la ce licitatii, la ce beneficii?

D.M.:Domnul Dragomir cred ca habar n-are ce se intampla in Medgidia si a uitat de oras asa cum au uitat si cei doi parlamentari PNL, Mihai Lupu si Puiu Hasotti. Pentru ei, Medgidia a contat doar in campania electorala. Primarul Iordache nu a facut niciun proiect, ceea ce se realizeaza investitional sunt proiectele gandite si finantate de mine..

14. Cu ce avere ati iesit in 2008 din primaria Medgidia?

D.M.: Cu averea cu care am intrat in 2004. 

15. Adica ati fi avut buget sa va „asigurati" postul de secretar general al PDL Constanta!

D.M.:Nici in alegerile pentru functia de primar si nici la partid nu am dat si nu voi da bani. Functiile de dobandesc prin merite , nu prin cumparare.

16. Ce-ar mai fi de spus despre alegerile interne din luna aprilie?

D.M.: Ca s-au tinut, ca in urma acestor alegeri exista un BPJ legitim si care trebuie sa-si faca o strategie si sa munceasca la implementarea acesteia pentru ca in 2012, PDL sa aiba succes in judetul Constanta.

17. Totusi in acest moment sunteti teoretic in afara jocurile politice ale organizatiei si nu doar dvs ci si filiala de la Medgidia. Ce spun oamenii, nu exista nemultumiri?

D.M.:Exista nemultumiri ca nu am dobandit nicio functie in BPJ, dar obiectivul nostru principal este castigarea Medgidiei. BPJ va avea o scandenta de performanta in 2012. Depinde de munca lor , daca la bilant vor avea de raportat rezultate pozitive sau nu.

18. Sunteti unul dintre veteranii PD-ului la Constanta. Organizatia aceasta a trecut prin tot soiul de transformari, a fost scut al orgoliilor personale si nici astazi situatia nu s-a schimbat. Care va fi viitorul?

D.M.: Viitorul organizatiei va fi cel pe care organizatia si-l va crea. Avem un BPJ nou, legitim si in momentul de fata se bucura de creditul meu. Relatia organizatiei Medgidia este o relatie in crestere.

19. Pomeneam in promo despre crearea de către partidele politice a „complexelor" Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Credeti ca ele vor putea fi depasite in 2012?

D.M.:Da eu cred ca atat in Constanta, cat si in judet lucrurile se pot schimba, cei doi pot fi invinsi pentru desi au avut procente mari in alegerile din 2008, exista o stare de nemultumire reflectata in prezenta redusa la vot. Daca cei care nu au votat in 2008, vor indentifica printre PDL oameni care pot convinge cu siguranta vor castiga alegerile din municipii si din judet. 

20. Primăria Medgidia, necesitate, ipocrizie sau moft politic?

D.M.: Candidatura nu este nici moft politic, nu este nici ipocrizie pentru ca eu cum sunt asa ma prezint in fata oamenilor, este necesitate pentru ca daca in Medgidia nu realizam din punct de vedere economic o revolutie poate sa ajunga sa nu mai conteze pe harta tarii.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

din public

17 Jun, 2011 09:50

din 1990 gasca moinescu,pintilie,iordache,butnaru si ceilalati FSN-isti conduc Medgidia;orasul arata mizerabil;apa si canalizarea au fost facute cadou(cu active cu tot) excrocheriei RAJA;curatenia a fost cedata:gunoiul se colecteaza brambura,orasul e plin de mizerii;in Medgidia fiecare smecher face ce vrea,nu exista ordine,tiganii devasteaza tot,"comunitarii" sunt inexistenti;primaria e full,zeci de indivizi si individe "inalta zmeul" in timp ce gospodarirea orasului este "externalizata";haosul tuteleaza administratia orasului;competentele au disparut,la moda sunt clietii(clientele) de partid;parc industrial!!! o gogorita in care nu crede nici moinescu:Medgidia a avut o zona industriala,care a fost facuta praf de sleahta FSN-ista;o inttrebare:ce a construit moinescu? in mod real? si ce legatura mai are el cu Medgidia?

ciupi

16 Jun, 2011 18:37

Va spun eu ce face Medgidia pentru tineri.Nimic. Ba ii obliga pe tinerii profesori care fac naveta de la Constanta sa-si suporte costul navetei zilnice ceea ce intro luna inseamna jumatate din prapaditul de salariu lunar de 900 de lei si asta in conditiile in care majoritatea primariilor din judet deconteaza transportul total sau partial. Solutia este una singura: plecarea cadrelor didactice din sistem si sa faca invatamant cu femeiile de serviciu localnice ca doar retributiile sunt comparabile,iar la plata egala de ce nu si munca egala,ca tot creirele nu sunt cautate in ziua de azi, cu cat esti mai prost cu atat mai bine ,abia nu-ti vine ideea sa ceri ceva ,nici macar ceea ce este legal

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 11:02

@Cos: poate avea un loc de munca bine platit si care sa-i aduca satisfactie in momentul in care se va realiza.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 11:01

@Victoria: parcul industrial.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 11:01

@Mihai: solutia este parcul industrial.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:56

@Adrian:Datoriile la Congaz este cauza stoparii furnizarii apei calde.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:55

@Mircea:da este adevarat.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:55

@Dorian:Din 2012 se vor da din nou. In perioada 2004-2008 se dadeau bani, acum se dau doar diplome din pacate.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:54

@Mimi:Acest proiect pe care l-a initiat grupul de consilieri ai PDL a fost respins de catre grupul PSD si PNL.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:54

@Andy:Primaria a primit in perioada 2004-2008 elitele orasului din toate domeniile si va face acelasi lucru si dupa 2012.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:53

@Roxy: Echipa mea are componenta oameni de valoare, organizatia judeteana a fost framantata pana acum pentru ca a avut o conducere interimara, acum are o conducere legitima si daca va reusi sa faca o strategie buna si va mobiliza resurse si oameni poate realiza succese in 2012.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:52

@Claudia:Proiectele mele vizeaza orasul, Valea Dacilor si Remus Opreanu si au ca sport sa creeze confort si bunastare. Firma de curatenie face o treaba buna, dar sunt lucruri de imbunatatit.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:50

@Tibi: Sa-si faca in primul rand o cariera profesionala care sa le asigure stabilitatea materiala si apoi sa invete prin efort propriu nu dupa modelele de la televizor ce este politica.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:49

@Berlea:Parcul industrial va crea locuri de munca, un primar care apara interesele locuitorilor va renegocia contractul cu RAJA, politia local trebuie sa asigure linistea in orasul nostru si o vor face dupa 2012.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:48

@Ionut: dure dar necesare. este ca o operatie care extirpa tumoarea, suferi dar apoi te insanatosesti.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:47

@Vali2:Capacitatea de a ma pune in slujba oamenilor.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:46

@ O cunostinta:PDL nu are o imagine foarte buna astazi dar eu nu sunt din categoria traseistilor sa schimb partidul.Cand este greu, este bine sa fiu alaturi de cei care s-au angajat sa scoata Romania din impas.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:44

@Dani:Este lege si ne supunem ei.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:42

@Pacalitu:Pastrati-va gradinile, folositi-va de ele linistiti.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:41

@Cristina:Echipa de handbal va fi reinfiintate si la fel echipa de majorete.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:40

@Miriam:Eu am trait in orasul acesta, iubesc acest oras si vreau sa-i creez viitorul pe care-l merita. Am exzitat inainte de a ma hotara sa candidez dar faptul ca in 2009, 8000 de cetateni au semnat pentru referendum si multi imi cer sa candidez, ma determina sa ma apuc din nou de lucru si sa fac din Medgidia a comunitate unita.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:38

@Malvina: da pentru ca are doua mari avantaje: reduce birocratia in acccesarea fondurilor europene si reduce mult cheltuielile administratiei.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:36

@Titus Andronicus:Ar trebui sa se rezolve acum, daca nu cu siguranta dupa alegerile din 2012.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:32

@Stelian:Doamna Tutu este directorul televiziunii Alfa Media. Parerea mea este ca cei care se simt capabli si pot fi dedicati muncii pentru oras sunt bineveniti in cursa pentru fucntia de primar al orasului.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:30

@TONI:Am luat si eu cunostinta de distrugerea arhivei si daca lucrul acesta se confirma cei care au contribuit la distrugerea lor vor raspunde.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:26

@Neacsu George: Solutia pentru Medgidia este parcul industrial care poate crea 25000 de locuri de munca bine platite si surse importante pentru bugetul local.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:25

@Ciprian:Am dat premii si burse pentru copiii care invata bine. Am dat si continui sa dau premii copiilor merituosi.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:24

@Edmond:Tinerii care au muncit alaturi de mine si-au gasit loc si in conducerea primariei, si in functiile de executie din primaria si in cele de consilieri. Cei care muncesc astazi alaturi de mine , vor munci alaturi de mine si dupa 2012.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:23

@Geppeto: Nu cred ca vom primi acei bani de la APIA pentru ca documentatia trebuia depusa pana pe 10 iunie iar sedinta noastra a fost pe 14 iunie. Sunt bani pierduti.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:22

@Emma: citeste raspunsul pentru Lis.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:21

@Shumy:Eu nu am fost de acord cu aceasta decizie si am votat impotriva pentru ca primarul trebuie sa aduca bani la CL, nu sa-i risipeasca cum a facut domnul Iordache prin aceasta decizie.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:21

@Vali:Primarul trebuie sa faca ceea ce vor cetatenii pentru ca el este in slujba cetatenilor, ce vrea muschii lui poate sa faca acasa la el.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:20

@Marin Ion: Furnizarea apei calde s-a intrerupt datorita faptului ca primaria are datorii la Congaz de peste 20 de miliarde de lei. Primarul care nu are raspuns la problemele cetatenilor nu-si merita functia.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:18

@Ion Ion: Orasul arata prost datorita nepasarii celor care conduc Medgidia astazi si dupa ce voi capata votul dvs la anul, va redeveni orasul frumos si curat pe care eu si dvs ni-l dorim.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:17

@Angajat primarie:programul meu incepea la 7 si 15 min cu vizita in oras si se incheia dupa ora 22.00. Ritmul de munca vaa fi acelasi pentru ca Medgidia are nevoie de oameni harnici si devotati.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:15

@cetatean:In iunie 2008 , Medgidia avea credite contractate de 400 de miliarde si consumate 300 de miliarde. restul au ramas la dispozitia domnului Iordache sa-i utilizeze. Tot in iunie 2008 erau proiecte finantate dupa cum urmeaza: 9 milioane de euro pentru strazi, 3 milioane euro pentru apa si canalizare, 1 milion de euro pentru reabilitarea statiilor de pompare, 1 milion de euro pentru sistem de colectare selectiva a deseurilor, 600000 de euro pentru drum pe programe transfrontaliere si am lasat datorii de 41 de miliarde de lei care constau in facturi neachitate.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:12

@Somer:Speranta de dezvoltare a Medgidiei este parcul industrial, o idee in care eu cred.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:11

@Aida:Medgidia are apa calda si caldura non-stop datorita proiectele finantate si implementate in perioada 2006-2008. Strazile care se asfalteaza acum sunt prinse intr-un proiect din 2007 si finantat in 2008 din fonduri europene si imi apartine.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:10

@Medgidia: Multumesc pentru incurajari

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:09

@Lulu: de acord, asta face primarul scrie plangeri penale in loc de proeicte pentru oras.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:09

@Eli: proiectul parcului industrial a fost abandonat, intentia mea este sa-l realizez.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:08

@Lis: Concesionarea serviciului de apa si canal era necesara numai ca trebuia sa fie una negociata in interesul cetatenilor iar modalitatea in care s-a realizat de actualul primar este proasta pentru in stabilirea tarifelor de apa si canal,CL nu mai are putere de decizie. Conform contractului semnat de domnul Iordache, RAJA poate majora tarifele dupa propriile interese.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

16 Jun, 2011 10:06

@Lis:Parcul Industrial a fost abandonat de domnul Iordache, el ar fi oferit foarte multe locuri de munca medgidienilor si ceor din localitatile invecinate. Acesta este proiectul care m-a determinat sa candidez din nou pentru functia de primar al orasului Medgidia deoarece parcul industrial este solutia pentru orasul nostru. Nepasarea actualei conduceri a primariei a facut ca unul dintre proiectele la care lucrasem pentru parc, fabrica de autoturisme care urma sa fie construita de chinezi se realizeaza acum in Bulgaria. A aparut ieri stirea la o televizine centrala. Chinezii venisera prima data la Medgidia in martie 2008.

miriam

16 Jun, 2011 09:28

medgidia....un orasi mort ,fara cultura ,fara sport ,fara protectie si siguranta din partea politiei ,daca Alfa MEDIA,o institutie ,o tv care este alaturi mereu alaturi de oamenii nu poate fi in siguranta,noi cetatenii cui trebuie sa ne adresam sa fim aparati???!!!.singura sursa de informare care nea ramas din tot ce a faurit moinescu este alafa media,tinind cont ca un domn consilier a amenintat aceasta televiziune cu desfiintarea, ca mai apoi echipa tv sa fie agresata la ea acasa....AZI medgidia pare sa fie un hotar fara stapan de unde consiliu judetean se serveste cu bacata cu bucata din ea iar infractorii si infractiunea este la ea acasa,Nu stiu daca ALFA MEDIA ar trebui sa mai fie apropae de Medgidia tinind cont de cate atacuri si agresiuni a trebuit ca sa suporte sa fie alaturi de oamneii,nu stiu daca Moinescu are mai trebui sa conduca Medgidia tinind cont ca dupa 12 ani le-a oferit medgidienilor schimbare ,civilizatie,curatenie si cultura...si ei au fost cei care au ales sa se reintoarca in trecut....stiu insa ca oricine merita o a doua sansa ....chiar si MEDGIDIA,pt ca nu Moinescu are nevoie de Medgidia ci Medgidia este cea care are nevoie de Moinescu!daca medgidienii vor fi capabili sa isi decida soartA IN 2012 si sa nu se mai lase ,cumparati SAU TERORIZATI ,sa nu mai accepte pomeni ELECTORALE ,atunci vor avea ceea ce isi doresc...insa daca alegerile din 2012 vor functiona ca cele din 2008...atunci Medgidia isi merita soarta !

cristina

16 Jun, 2011 09:01

dle moinescu,sint o fosta marjoreta a echipei de handbal CSM MEDGIDIA,daca veti reveni veti ajuta din nou echipa ?imi amintesc mereu cu placere de frumoasele spectacole,aveam o galerie super,o echipa super,dv erati mereu printre primele randuri ca si spectator,sala era mereu arhiplina,se jucau meciuri in deplasari iar noi galeria si marjoretele eram mereu alaturi de echipa...de ce a trebuit sa se distruga CSM? a dus numele Medgidiei cu mandrie pe firmamentul Romaniei,cu ce il afecta pe dl iordache echipa de handbal???

pacalitu

16 Jun, 2011 08:51

salutare.dle moinescu cand l-am votat pe iordache am facut-o pt ca ne-a promis ca ne vinde gradinile si garajele,va amintiti ca dv ati spus ca nu le puteti vinde dar ca santeti multumit ca ne gospodarim singuri ....cu ceapa cu cartofi ,cu rosii ca putem sa le vindem la piata sa scoatem si bani de paine.noi am vrut mai mult,am vrut sa fim propietari .azi iordache ne-a dovedit ca nea pacalit nu numai ca nu ne-a vandut gradina dar ne-a si vandut pasunea lasandu-nen fara mancare la animale,numai abem apa la gradini si asa ca ne lasa si pe noi nu numai pe animale sa murim de foame.ca si pensionar gradina mea este si un hobi dar si un mijloc de trai .ce se vor intimpla cun gradinile cand veti reveni la primarie pt ca veti reveni.iar daca trebuie sa va ceara cineva iertare pt faptul ca nu v-am votat in 2008 ,sintem noi gradinarii...dar ne vom spala pacatele in 2012 .succes si dzeu sa va ajute pe dv si pe noi toti

dani

16 Jun, 2011 08:39

Ce parere aveti despre faptul ca primarul va fi ales din primul tur de scrutin? Este mai bine ca nu mai exista turul 2?

O cunostinta.

16 Jun, 2011 07:14

Va cunosc si va apreciez,domnule Moinescu. Totusi,nu va apreciez intr-atat incat sa pot intelege de ce luptati,in continuare ,sub sigla portocalie.De ce nu va lepadati de Satana ?! Asocierea numelui,experientei manageriale si chiar a profilului dumneavoastra moral cu imaginea PDL-ului ,consider ca nu va poate aduce decat prejudicii.Faceti parte ( zic eu...)din categoria oamenilor de valoare pe care PDl-ul i-a marginalizat...poate chiar din cauza faptului ca ...au valoare.Valoarea a devenit un pericol pentru pedelisti.Aveti grija si dovediti mai mult curaj!

vali

16 Jun, 2011 01:45

Ce va defineste ca politician?

ionut

16 Jun, 2011 01:44

Cum comentati masurile Guvernului Boc?

tibi

16 Jun, 2011 01:30

Ce ii sfatuiti pe tinerii care vor sa intre in politica?

claudia

16 Jun, 2011 01:29

Buna ziua! Locuiesc in Medgidia, in vechea Medgidie , pentru ca nu s-a mai schimbat nimic aici in ultimul timp. Este ca in "Frumoasa din padure adormita" . Adormit si acest oras pentu ca isi asteapta printul sa salveze ce mai poate fi salvat. Doresc sa va intreb, domnule Moinescu, cum putem fi aparati de aceasta administratie care, prin Campania de colectare a hartiei a aruncat documente importante din primarie. Ce s-a ales de Proiectul BAL de care trebuia sa beneficieze mai multe localitati si care trebuia intocmit de administratia noastra si de primar? Ce proiecte aveti , pentru anii 2012-2016 pentru Valea Dacilor, pentru ca am rude in aceasta localitate si nimeni nu a facut nimic in acesti trei ani pentru acestia ,nimeni nu a mai stat de vorba cu acesti oameni din 2008. Ei au ramas ai nimanui si sunt foarte nemultumiti pentru ca si ei au votat, platesc si ei taxe (de fapt si noi ,cei din Medgidia platim si tot degeaba)?Despre firma care presteaza serviciul de curatenie in oras ce ne puteti spune? Va multumesc Claudia

roxy

16 Jun, 2011 01:27

Un lider bun trebuie sa aiba alaturi o echipa la fel de buna. Ce puteti spune despre echipa dvs.? Dar despre colegii de la organizatia judeteana?

andy

16 Jun, 2011 01:25

Primaria sprijina sportivii de succes din localitate cu ceva? Dar copii silitori? Dar elevii supradotati?

Mimi

16 Jun, 2011 01:23

Cu cainii vagabonzi cum a ramas? Ca, la un moment dat, am semnat pentru un proiect de HCL prin care sa se rezolve problema cainilor fara stapan, intr-un mod favorabil animalutelor si oamenilor.

Dorian

16 Jun, 2011 01:20

Batranii primeau premii si bani pe vremea cand erati dvs. primar, cu diverse ocazii (de ex serbarea nuntii de aur, a nuntii de argint, etc.). Se mai dau aceste premii? Din 2012 se vor da din nou?

Mircea

16 Jun, 2011 01:18

Este adevarat ca in 2006 Medgidia se afla pe locul 20 in "Top 50 orase de locuit", top alcatuit de revista Capital, revista ce a luat in considerare dezvoltarea economica a orasului si standardele de confort?

Adrian

16 Jun, 2011 01:15

Ce se intampla cu apa calda? De ce nu mai beneficiaza medgidienii de apa calda? Iar n-a platit Primaria factura la gaz?

Mihai

16 Jun, 2011 01:14

Ce poate Medgidia sa faca pentru tineri? Ce se poate face pentru ca cei care muncesc in alte orase sau in strainatate sa se intoarca in Medgidia?

Victoria

16 Jun, 2011 01:02

Il stimez mult pe acest bun manager, OM, lider de partid pentru ceea ce a facut pentru oras. Datorita lui avem apa calda, caldura, copii nu mai ingheata iarna in scoli, gradinite, licee, avem conditiile unui oras civilizat cu comert civilizat. Ce v-a determinat sa va hotarati sa candidati in 2012? Medgidienii nu va merita...

Cos

15 Jun, 2011 23:55

Buna ziua .As dori sa stiu daca un tanar care termina facultatea anul acesta (sau peste un an) poate "aspira" la un loc de munca in viitorul apropiat in Medgidia?

lis

15 Jun, 2011 21:02

D-le Moinescu, spre sfirsitul mandatului dvs. aveati un proiect pt. infiintarea unui parc industrial, care ar fi oferit cetatenilor locuiri de munca, ce s-a intimplat cu acest proiect si daca il veti continua in mandatul care va asteapta?

lis

15 Jun, 2011 20:40

Cum comentati instrainarea apei si canal actre Raja si pierderea atitor locuri de munca.

eli

15 Jun, 2011 20:37

D-le Moinescu, spre sfirsitul mandatului dvs. aveati un proiect pentru infiintarea unui parc industrial care ar fi adfus orasului Medgidia un nr.de 100-200 locuri de munca. Ce s-a intimplat cu acest proiect si daca aveti de gind sa-l continuati in mandatul care va asteapta?

Medgidia

15 Jun, 2011 20:16

IN SFARSIT S-A HOTARAT D-L MOINESCU? FOARTE BINE!IL SALUT PE ACEASTA CALE SI APRECIEZ CA PRIN ACEASTA HOTARARE,DEMONSTREAZA CA NU ESTE SUPARAT PE NOI MEDGIDIENII.IN TOT CEEA CE SPUNE IN ACEST INTERVIU,ESTE PURUL ADEVAR.ASA S-A INTAMPLAT DAR ACUM NOI,SUNTEM BINE INFORMATI SI CHIAR DACA NU AM FII,VEDEM SI SIMTIM MIZERIA DIN ORASUL NOSTRU.SUCCES DEOSEBIT,STIMA SIIIIIIIIIVOTAM MOINESCU!!!!!!!!!!!!!!

Aida

15 Jun, 2011 19:53

Nu inteleg motivul pentru care sunteti atat de inconstient de faptul de actualul primar e ceea ce e mai bun pentru Medgidia. Avem caldura..avem apa calda...acum asfalteaza si anumite strazi. Dumneavoastra ce ati facut pentru oras? Veti votul nostru? atunci demonstrati-ne ca il meritati!!!!

somer

15 Jun, 2011 18:17

Daca veti candida la primarie,este clar,veti castiga, dar, Tinerii,parintii,somerii vor sa stie daca veti realiza Parcul Industrial.Acest "vis hilar" cum l-a numit Iordache, pt. noi a devenit un gand,o speranta.Ce ziceti?

cetatean

15 Jun, 2011 18:11

D-le Moinescu,cand ati plecat din Primarie in 2008 ,spuneati ca lasati bani in primarie si ca d-l Iordache nu va trebui decat sa ii distribuie ,sa-i chiverniseasca bine pt. oras. D-l Iordache a spus ca nu ati lasat.Cu toate ca eu va cred pe dvs.pt. ca m-am convins de Iordache,tare mult as vrea sa ma lamuriti si sa aflu adevarul de la dvs.Multumesc si va asteptam sa terminati ce ati inceput.

angajat primarie

15 Jun, 2011 17:59

Ne-ati terorizat timp de 4ani in primarie,ne-ati trimis la n-spe mii de cursuri,ne-ati pus la treaba,ne-ati pus sa invatam,sa facem proiecte,sa aducem bani UE la buget,trebuia sa stam mult peste program ca sa putem tine pasul cu dvs. si pentru asta v-am sanctionat in 2008.Ne-am exprimat ca ati fost un tiran.Da,asta ati fost pt. noi dar acum trebuie sa va multumim pt. ca acum nu ne mai este greu si suntem niste angajati intr-adevar pregatiti.Daca va intoarceti in primarie,veti actiona in acelasi fel?Ca daca este asa,credeti-ma ,NOI va asteptam,pt. ca sincer,chiar ne este dor de acele timpuri.Stiu ca nu vom mai sta peste program ca acum suntem pregatiti sa tinem pasul cu dvs. Va asteptam sa facem din nou proiecte pe care sa le incepeti si sa le terminati dvs..Va multumesc,apreciez ca nu v-ati suparat pe noi si ne intelegeti.

ion ion

15 Jun, 2011 17:48

Suntem la jumatatea lunii iunie si suntem anuntati de primarul Iordache printr-un ziar mincinos"telegraf",ca se termina curatenia de primavara.Oare acest primar si acest ziar ne cred pe noi,medgidienii amnezici,ca am uitat in ce anotimp este luna iunie?intrebarea mea este :ce parere aveti d-le Moinescu de mizeria din oras?Daca veti reveni la conducerea orasului[si sunt sigur ca veti reveni]veti relua infrumusetarea spatiilor verzi?Succes!!!!!

marin ion

15 Jun, 2011 17:38

De saptamana trecuta s-a oprit apa calda in Medgidia. S-au pus niste afise prin care suntem anuntati de aceasta oprire dar la sfarsitul anuntului ni se spune ca relatii sa luam de la Congaz. ce treaba am eu sa iau relatii de la Congaz? De fapt cine distribuie apa in Medgidia? Cine raspunde,Congazul sau Primaria?Sa-nteleg ca nu mai avem primar?

medgidian

15 Jun, 2011 17:34

In repetate randuri s-a incercat distrugerea televiziunii locale Alphamedia,culminand cu agresiunea impotriva angajatilor acesteia.Ce parere aveti de faptul ca primarul in functie nu s-a implicat? Dvs. v-ati fi implicat?Care este rolul primarului intr-o comunitate in asemenea situatii?

Vali

15 Jun, 2011 16:41

BRE NEA MOINESCULE, LASAL PE SEFU SA FACA CE VREA EL SA FACA PENTRU CA SEFU E CEL MAI BUN PRIMAR CARE ESTE EL SI SEFU SE SUPARA CIND TOT IL STRESEZI TU CU CE ESTE CORECT SI CE TREBUI FACUT. SEFU FACE CEVA CE TU NUAI FOST INSTARE SA FACI FACE CE VREA MUSCHI LUI SI CE VREM NOI OAMENI LUI. IORDACHE O SA CISTIGE LA ANU NOI IL VOM AJUTA

Shumy

15 Jun, 2011 15:34

Ce parere aveti despre faptul ca Medgidia da 20% din buget catre Consiliul Judetean si Nicusor Constantinescu? Am vazut la tv ca v-ati opus acestui proiect de HCL.

Emma

15 Jun, 2011 15:31

Ce se va intampla cu proiectl Parcul Industrial? Va deveni realitate daca medgidienii va vor acorda votul pentru functia de primar in 2012? Ce s-a intamplat cu fabrica de automobile de mic litraj a investitorului chinez?

Geppetto

15 Jun, 2011 15:29

Am vazut ultima sedinta de Consiliu Laocal la tv. Medgidia va primi acei bani de la APIA? Cum comentati cele intamplate la ultima sedinta CLM? Dar initiativa dvs. in calitate de presedinte de sedinta si refuzul consilierilor de a fi informati cu privire la ceea ce voteaza?

Edmond

15 Jun, 2011 15:16

PDL sprijina tinerii, iar PDL Medgidia are o echipa de tineret foarte unita. In calitate de viitor primar, va intreb ce procent va fi ocupat de tineri in conducerea Primariei Medgidia dupa iunie 2012?

Ciprian

15 Jun, 2011 15:03

Stim ca din 2001 pana azi ati sprijinit mereu tinerii de elita din Medgidia prin acordarea unor premii substantiale. Puteti face cunoascuta aceasta initiativa?

Neacsu George

15 Jun, 2011 12:37

Municipiul Medgidia nu se afla cuprins in zona metropolitana Constanta. Aceasta situatie obliga Medgidia sa-si rezolve problemele in mod izolat. Care sunt posibilitatile de a promova un program de investitii care sa aduca municipiului Medgidia locuri de munca, venituri mai mari pentru locuitorii sai, precum si surse de crestere a bugetului local?

catalina

15 Jun, 2011 11:55

daca in 2012 alegerile nu au fost supravecheate de catre politie ,dl Dogaru a refuzat sa se implice pt a nu fi acuzat ca tine partea vreunui partid si un astfel de ordin a fost dat si lucratorilor din politie,Politia comunitara "tineau "gardurile sa nu cada,cu sticle de bere oferite de catre "sefii"care gestionau transportul votantilor la vot,singurii care au incercat sa controleze au fost alfa media si tv neptun,,,fara nici un rezultat dealtfel pt ca politia nu sa implicat,nu credeti dle moinescu ca in 2012 trebuie facut ceva ca alegerile sa se desfasoare corect si legal? cine ar putea sa faca asta in afara politiei medgidia? ,,,sa-mi fie cu iertat dar daca cineva isi doreste cel mai mult ca dv sa nu va intoarceti la primarie acestia sant politia,procuratura ,tribunalul.amintiti-.va de incidentul de la discoteca TICHER cand la politie eran "inchis"iar politistii stateu ascunsi in masini pt a filma incidentul in loc sa intervina sin sa aplaneze conflictu.

toni

15 Jun, 2011 11:42

BUNA ZIUA ,AM O INTREBARE...DE CURAND AM ASISTAT LA O ACTIUNE DE "CURATENIE" A ARHIVEI PRIMARIEI MEDGIDIA ,DOCUMENTE DE ACUM 3-4 ANI DISPAR DIN ARHIVA ....Sa-nteleg ca asta cu documentele a fost manevra dirijata?Inseamna ca astia chiar nu sunt sanatosi. Oare ei nu cunosc legea arhivarii?Incredibil,nu-mi vine sa cred ca intr-o Primarie se pot face asemenea greseli voite sau nevoite,daca erau documente de acum 10-15 ani mai intelegeam ...ASA CA DLE MOINESCU MA TEM CA ATUNCI CAND VETI REVENI LA PRIMARIE NU VETI MAI GASI NIMIC IN MEDGIDIA,NICI MACAR ARHIVA

STELIAN

15 Jun, 2011 10:15

CUM COMENTATI POSIBILA CANDIDATURA A DNEI MIOARA ȚUȚU? AM INȚELESCA STA BINE IN SONDAJ...SI CA ACTUALUL PRIMAR AR FI DERANJAT DE ACEASTA POZIȚIE SI AR FI INTRERUPT UN SONDAJ.

Titus Andronicus

15 Jun, 2011 09:41

In blocurile pe care le administrează primăria, oamenii plătesc căldură și apă caldă de două ori cât plătesc oamenii care sunt racordaţi la centralele...Cand se va rezolva aceasta problema.

Malvina

15 Jun, 2011 09:39

Sunteţi de acord cu reorganizarea României propusă de Traian Băsescu? ...

Articole asemanatoare

Nu este păcăleală! De astăzi, 1 aprilie, se oprește furnizarea căldurii în municipiul Constanța

01 Apr 2024 706

Termoficare Constanța Avarie pe bulevardul I. C. Brătianu. Iată ce consumatori nu vor avea apă caldă și căldură

27 Mar 2024 613

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 940

Societatea Termoficare Constanța va începe citirea contoarelor de energie termică. Iată când

22 Mar 2024 645

Termoficare Constanța face un anunț de întrerupere a furnizării de apă caldă și încălzire. Zona vizată

19 Mar 2024 585

Termoficare Constanța Lucrări pe strada Răscoalei. Iată ce consumatori nu vor beneficia de apă caldă și căldură în perioada următoare

10 Mar 2024 576

Termoficare Constanța Ce constănțeni nu vor avea apă caldă și căldură începând de mâine?

06 Mar 2024 810

Avarie Termoficare Constanța! Mai mulți constănțeni nu au apă caldă și căldură

22 Feb 2024 806

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura într-o zonă din municipiu

15 Feb 2024 735

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura în unele zone din municipiu. Iată lista zonelor vizate

14 Feb 2024 879

O nouă avarie Termoficare Constanța! Mai multe puncte termice nu furnizează căldură și apă caldă

13 Feb 2024 742

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu

12 Feb 2024 847

Termoficare Constanța Fără apă caldă și căldură într-o zonă din municipiu. Iată care este aceea

12 Feb 2024 749

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu. Iată care este aceasta

11 Feb 2024 785

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura în mai multe zone din municipiu. Iată lista străzilor vizate

11 Feb 2024 1082