Interviul online cu fostul lider liberal de la Mangalia, Viorel Oleniuc s-a terminatTema a fost „Subordonarea politică, bugetul local şi interesul public"


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:20

@ptr domnul Oleniuc: Principala vina ca Sorin Andrei este presedinte acum este doar a mea, pentru ca nu am vrut sa mai candidez eu, pentru ca am crezut ca va fi echidistant si am crezut ca PNL va merge netru fara PSD si PDL. Timpul va arata ca PNL fara mine nu va avea decat de pierdut. Insistenta asta de a marsa de cat de mult rau am facut eu membrilor liberali nu tine, pentru ca cei care au activat in PNL au revenit si nu au fost momente de rautate excesiva intre noi. Excluderea din partid am acceptat-o si am previzionata pentru ca nu pot face parte dintr-un partid condus de Tusac la Mangalia si de PSD la nivelul judetului Constanta si eu nu ma regasesc in acest partid.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:11

@karadeniz:Este unul dintre personajele care frecvwenteaza blogul PNL Mangalia si pe care l-am apreciat pentru modul in care pune problema. Referitor la discutia pe marginea bugetului vreau sa fac urmatoarele precizari: in calitate de consilier local nu am cunoscut niciun cont de executie a bugetului din 2008 si pana in prezent. In lipsa acesta este greu sa previzionezi un alt buget. Supraevaluarea facuta de Tusac a fost facuta cu buna stiinta, pentru a-si putea incadra cat mai multe capitole de executie si a dirija banii dupa bunul plac. Este modalitatea prin care de 3 ani in Mangalia nu s-a intamplat nimic, nicio investitie, au fost doar spoieli pe trotuare, palmieri de 58 de milioane bucata si ciubare de un miliard de lei. Eu as intreba Curtea de Conturi de ce nu face un inventar al acestor palmieri si daca exista undeva in lume ca un palmier ca cei din Mangalia sa coste 2000 de euro. Curtea de Conturi a constat sa prejudiciul in 2010 este 40 de miliarde de lei vechi pentur intervalul 2008-2009, practic jumatate de an, motiv pentru care a facut plangeri penale la Parchet si la DNA. Am speranta ca lucrurile se vor rezolva pentru ca tot ce inseamna ban public nu se prescrie timp de 10 ani. Ultima rectificare de buget s-a facut prin adaugarea unei sume de aproape de 20 de milioane, suma justificata prin majorarea de taxe si impozite locale. Bineinteles ca din cheltuielile suplimentare la spatii verzi merg 1150000 de lei, la activitati, asociatii , ONG-uri - 600000 de lei, de ce? , pentru ca printre aceste asociatii exista si Asociatia Sudul Litoratului, a caror fondatori, sunt numai PSD-isti - care au primit la ultima sedinta de CL 250000 euro. Si acest fapt poate face obiectul unei plangeri penale pentru ca nu poti da pur si simplu bani unei asociatii profesionale care se ocupa de promovarea turismului.Taxa de paragina - o taxa care ar trebui sa functioneze dar nu prin santaj la adresa agentilor economici. Insist asupra acestui lucru, pentru ca Tusac a creat precedentul listei negre- cu agenti economici sau oameni simpli care nu aveau voie sa fie sprijiniti de autoritatea locala. Eu insami nu puteam sa-mi platesc chiria pe un garaj detinut ilegal pentru ca sunt pe lista lui Tusac cu oamenii care trebuie sa aiba probleme.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:04

@S-a trezit Manea: vreau sa spun ca pastrez inca relatii destul de bune cu toti colegii din Biroul Judetean Constanta, este si motivul pentru care am declarat ca nu voi contesta excluderea mea din PNL, excluderea a venit logic si in urma unor discutii pe care le-am purtat cu presedintele Dragomir, dupa ce i-am marturisit ca nu ma pot supune USL la Mangalia. Am vrut sa demonstrez ca si fara mine, problemele din USL Mangalia exista. In pare rau ca unul dintre colegii mei,domnul Visa mi-a reprosat ca nu contest decizia de invalidarea din functia de consilier, dar nu am facut-o tocmai pentru ca nu am vrut sa-mi contest colegii. Din nefericire, domnul Visa a speculat ca gestul meu are legatura cu intentia de a ma indrepta spre PDL, ceea ce nu este deloc adevarat.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:00

@Vecinul: este o varianta posibila. trebuie cu siguranta sa simti care este dorinta electoratului, acesta se va vedea foarte curand prin sondajele de opinie. Daca locuitorii Mangaliei vor primar independent ma voi gandi la asta, desi varianta asta ma dezavantajeaza deoarece nu am fonduri suficiente sa ma bat cu pungile si pachetele date de PSD. Pana in iarna raman independent, lucrurile se vor lamuri pana in octombire-noiembrie privind candidatura mea independenta.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 09:58

@Neagoe Corneliu: Am toata consideratia pentru domnul doctor Neagoe. E foarte putin probabil ca imi voi continua cariera politica din partea PNTCD. Am fost si sunt liberal si este foarte putin probabil sa migrez spre alt partid politic. Sunt cativa lideri locali care au incercat sa aiba contact cu mine, deocamdata am refuzat, am tot timpul pana in toamna sa port un dialog cu toata lumea. Multumesc pentru aprecieri.

Neagoe Corneliu

24 Jun, 2011 09:22

Dupa comportamentul avut , dl. dr . a dovedit ,ca este un politician care nu admite compromisuri , este ce trebuie intr-o functie politica , dar mai ales administativa . Profilul domniei sale este de PNT-ist , unde este dorit , pentru a-l sustine la candidatura de primar; cum electoratul s-a trezit si vor alege oameni cinstiti , cred ca va fi viitorul primar al Mangaliei , incheind sirul sforariilor . Va doresc succes , nu abandonati activitatea politica .

mangaliot

23 Jun, 2011 20:48

Lui NAE NEGREA,iau taiat camatarii degetele si prostul de TUSAC ii tine abuziv in functie pe cei doi excroci: negrea si moldovan

Vecinul

23 Jun, 2011 20:37

Candideaza independent si iesi castigator!

Fane

23 Jun, 2011 20:37

am ramas fara cuvinte .dupa 20 ani de pnl sa iei un sut in cur la modul asta este de necrezut

S-a trezit Manea

23 Jun, 2011 14:54

Am crezut că Viorel Oleniuc este motivul neînţelegerilor de la Mangalia, dar deja cred că primarul în funcţie este motivul acestor neînţelegeri. Acesta nu înţelege ce înseamnă o echipă, o alianţă. (din comunicatul PNL Constanta)

PSD-ist

22 Jun, 2011 23:20

O lume nebuna,nebuna,nebuna....Situatia din Mangalia este parca desprinsa dintr-un film de comedie. Tusac si-a facut dusmani cat sa-i ajunga pentru zece mandate. Ce este mai ingrijorator este ca inclusiv echipa PSD are mari semne de intrebare cu privire la capacitatile primarului de a conduce orasul.

Karadeniz

22 Jun, 2011 23:17

Prin gunoaie şi bălarii ne-am plimbat şi anul asta la un buget pe 4,5 milioane stabilit tot de oamenii lui Tusac. De unde a crescut la 4,9 şi de ce nu l-a plătit ca un bun gospodar ce e ? Iar la Mangalia Polarisul mai primeşte bani şi de la asociaţiile de proprietari şi agenţii economici deci încă 2 milioane pe langa alea 6. Preferăm să traim in aceeaşi mizerie ca anul trecut dar la o treime din preţ. Din bugetul de anul acesta trebuie sa platim cam o treime din cheltuielile făcute anul trecut de Tusac şi camarila PSD-isto FD-istă.

Marcel

22 Jun, 2011 23:15

Le doresc tuturor celor care l-au votat pe tusac, sa regrete amarnic alegerea facuta! habar nu aveti ce demonic este tusac!

Cretu Catalin

22 Jun, 2011 23:14

Oleniuc, sluga mizerabila a lui Iorgus.

Mangalia2

22 Jun, 2011 23:12

Timpul va arata:OLENIUC PRIMAR

Mangalia

22 Jun, 2011 23:12

ca un simplu cetatean ma intreb : cine ar trebui sa demareze procedura de stringerea semnaturilor ptr suspendarea primarului?De ce sa asteptam incheierea mandatului? Partidelor de opozitie nu le convine, dar nu fac nimic.

Tusac vs Oleniuc

22 Jun, 2011 23:11

tusac este un om prea bolnav pentru a se putea negocia cu el, dar si pentru a se si obtine avantajele astfel negociate.

Mihai Claudiu Tusac

22 Jun, 2011 23:10

Nu mai obtine Oleniuc singur 2000 de voturi, nici daca se face popa !

ptr domnul Oleniuc

22 Jun, 2011 23:09

Viorele, te aprinzi prea repede. Minciuna “politica” e arma ta de baza. Crezi ca oamenii vor sti sa faca diferenta? Cine-i defazat, cand toti cunosc ca Vaida e presedinte la PIN Constanta, Tara e membru PC de cateva luni, Broatec si M. Dragu nu mai sunt membri PNL de cativa ani? Pe ei i-ai intrebat vreodata de ce au plecat din PNL? Pricopie si Mocanu au plecat pentru ca nu vor sa mai auda de tine, cel putin ca om politic, iar pentru ceilalti trei esti linistit fiindca i-ai exclus chiar tu personal. Poate consideri ca le-ai facut si un bine?! Atunci nu te mai plange prin toate mijloacele, ca esti exclus din PNL ( partid pe care nu-l mai recunosti) , si chiar ar trebui sa mergi sa-i pupi mana lui Sorin A. pentru faptul ca te-a trimis pe calea cea dreapta. ( la plimbare ). Mai bine scrie in continuare despre Tusac, cel putin in acest caz spui adevarul, si se pare ca esti si bine informat. Mult succes, si mai lasa PNL-ul si liberalii, or sti ei ce au de facut in continuare!

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și-a dat acordul Costea Halep, unchiul tenismenei Simona Halep, construiește un bloc de opt etaje în zona Butoaie din Mamaia

02 May 2024 71

Firmă nouă în Constanța! Iată unde își are sediul

02 May 2024 91

Afaceri Constanța Un bărbat cu domiciliul în Turcia și-a deschis firmă la Năvodari

02 May 2024 129

Lupte Daniel Sandu, de la CSM Constanța, medaliat în Bulgaria, la turneul „Petko Sirakov & Ivan Iliev“

02 May 2024 220

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 604

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 287

Știri Constanța Accident rutier în Mamaia. O mașină a intrat într-un stâlp în zona unui peco

02 May 2024 574

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 535

În Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței și a traficului de substanțe interzise

01 May 2024 508

Constanța Un participant la festivalul Sunwaves a fost săltat de mascați (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1419

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

01 May 2024 484

Accident rutier la Doraly, în Constanța (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1328

Un tânăr de 19 ani a provocat un accident rutier în Constanța. Nu avea permis de conducere

01 May 2024 687

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 410

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 449