Deschidere editie

Oameni revoltaţi. Stradă din Constanţa parţial asfaltată. Ce spune Primăria Constanţa. Nu aţi mai auzit aşa ceva! (galerie foto+video)

Situaţie bizară în cartierul constănţean Baba Novac. Pe aleea Vâscului au fost efectuate lucrările de asfaltare la un an după ce erau programate. Totuşi, doar o parte din strada respectivă a fost îmbrăcată în covor asfaltic, după cum reiese din imaginile ataşate acestui material. Primăria Constanţa garantează asfaltarea drumului imediat după emiterea cadastrului.
 
Un constănţean ne-a transmis o sesizare cu privire la lucrările efectuate de către societatea Confort Urban, care este responsabilă de asfaltările, printre altele, din municipiul Constanţa. El a mai punctat că a discutat cu reprezentanţii societăţii care au răspuns că asfaltarea nu s-a efectuat integral din cauza faptului că nu există cadastru şi intabulare.
 
„În cadrul procesului de reabilitare a străzilor anunţat de Primăria Constanţa a fost trecută şi aleea Vâscului din cartierul Baba Novac. Menţionez că această asfaltare trebuia să aibă loc anul trecut, dar s-a efectuat anul acesta la sfârşitul lunii martie şi finalizată pe jumătate de alee în data de 16.04.2019. Pe site-ul Primăriei Constanţa apare un anunţ în care este postată o poză cu procesul de asfaltare”, ne-a scris un locuitor din zonă.
 
El a transmis trei întrebări către redacţie, pe care cotidianul ZIUA de Constanţa le-a pus, mai departe, către Primăria Constanţa şi Confort Urban. „În dorinţa de a rezolva această problemă, vă rog să ne sprijiniţi în aflarea adevărului pentru care această lucrare efectuată de Confort Urban nu a fost dusă la bun sfârşit. Au fost contactaţi cei de la Confort Urban, care au declarat că această alee a fost asfaltată pe jumătate deoarece «porţiunea neasfaltată aprox. 80 m nu are cadastru şi intabulare». Trei întrebări fără răspuns: Cum a fost posibilă efectuarea cadastrului pentru cele trei terenuri dacă aceasta porţiune nu are cadastru?; Cum a fost posibilă efectuarea lucrărilor de instalare utilităţi: apă, canalizare, gaze, curent electric dacă nu există acest cadastru?; Cum a fost posibilă realizarea instalaţiei de iluminat public?“, ne-a mai transmis cititorul.
 

Ce au spus reprezentanţii Primăriei Constanţa

 
Primăria Constanţa a transmis, prin purtătorul de cuvânt Ionela Bărboi, faptul că la momentul în care au fost trase utilităţile publice - canalizare, gaze etc. - nu era necesar cadastrul pentru executarea lucrărilor. Acea stradă apare în documentele publice ca drum de exploatare. Au fost trase utilităţile, iar în momentul când au fost demarate lucrările de asfaltare din cartier a fost nevoie de cadastru. Doar o porţiune de drum a avut cadastrul făcut în timp util, pentru restul de porţiune care a rămas acum neasfaltată fiind nevoie de mai mult timp. Au fost găsite nişte probleme, care la ora actuală au fost rezolvate. Cadastrul se află în lucru, iar până la finele anului restul drumului va fi asfaltat de către municipalitate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier cu o victimă în municipiul Constanţa

19 May 2019 2803

Şantier pe strada Baba Novac din Constanţa. Cine investeşte într-un imobil de trei etaje (galerie foto)

09 May 2019 685

Constanța. Șofer de autoutilitară, băut la volan. Bărbatul a provocat un accident

08 May 2019 352

Supărare pe rebordurare la Constanţa. Dispar locuri de parcare. Răspunsul municipalităţii (galerie foto)

08 May 2019 4341

Atenție unde parcați! Se reabilitează trotuarele pe strada Baba Novac din Constanța

06 May 2019 578

RAJA A revenit tensiunea la stația de tratare și pompare Palas Constanța

02 May 2019 341

Intervenţie de urgenţă la Constanța. Pompierii chemaţi în ajutor pe strada Baba Novac. Ce s-a întâmplat

01 May 2019 498

UPDATE Constanța. Astăzi, consumatorii din mai multe cartiere au rămas fără apă potabilă

28 Apr 2019 1551

Imagini de la eveniment. Accident rutier pe strada Baba Novac din municipiul Constanţa. Un pieton implicat (galerie foto)

26 Apr 2019 1651

Anunţ de la RATC Constanţa privitor la minivacanţa 26 aprilie - 1 mai

24 Apr 2019 595

Accident rutier pe strada Baba Novac din Constanţa. Un pieton, rănit

15 Apr 2019 582

Revista presei locale

29 Mar 2019 475

Accident mortal pe strada Baba Novac din Constanța. O femeie a fost lovită de o motocicletă (galerie foto)

25 Mar 2019 5774

UPDATE. Imagini de la eveniment Accident rutier în Constanţa, pe straja Soveja. Un rănit (galerie foto + video)

24 Mar 2019 1034

Constanţa Scandal în urma unui accident rutier la intersecţia străzilor Baba Novac şi Merişor. Poliţiştii au încătuşat mai multe persoane (galerie foto+video)

24 Mar 2019 10095