Deschidere editie

Oameni revoltaţi. Stradă din Constanţa parţial asfaltată. Ce spune Primăria Constanţa. Nu aţi mai auzit aşa ceva! (galerie foto+video)

Situaţie bizară în cartierul constănţean Baba Novac. Pe aleea Vâscului au fost efectuate lucrările de asfaltare la un an după ce erau programate. Totuşi, doar o parte din strada respectivă a fost îmbrăcată în covor asfaltic, după cum reiese din imaginile ataşate acestui material. Primăria Constanţa garantează asfaltarea drumului imediat după emiterea cadastrului.
 
Un constănţean ne-a transmis o sesizare cu privire la lucrările efectuate de către societatea Confort Urban, care este responsabilă de asfaltările, printre altele, din municipiul Constanţa. El a mai punctat că a discutat cu reprezentanţii societăţii care au răspuns că asfaltarea nu s-a efectuat integral din cauza faptului că nu există cadastru şi intabulare.
 
„În cadrul procesului de reabilitare a străzilor anunţat de Primăria Constanţa a fost trecută şi aleea Vâscului din cartierul Baba Novac. Menţionez că această asfaltare trebuia să aibă loc anul trecut, dar s-a efectuat anul acesta la sfârşitul lunii martie şi finalizată pe jumătate de alee în data de 16.04.2019. Pe site-ul Primăriei Constanţa apare un anunţ în care este postată o poză cu procesul de asfaltare”, ne-a scris un locuitor din zonă.
 
El a transmis trei întrebări către redacţie, pe care cotidianul ZIUA de Constanţa le-a pus, mai departe, către Primăria Constanţa şi Confort Urban. „În dorinţa de a rezolva această problemă, vă rog să ne sprijiniţi în aflarea adevărului pentru care această lucrare efectuată de Confort Urban nu a fost dusă la bun sfârşit. Au fost contactaţi cei de la Confort Urban, care au declarat că această alee a fost asfaltată pe jumătate deoarece «porţiunea neasfaltată aprox. 80 m nu are cadastru şi intabulare». Trei întrebări fără răspuns: Cum a fost posibilă efectuarea cadastrului pentru cele trei terenuri dacă aceasta porţiune nu are cadastru?; Cum a fost posibilă efectuarea lucrărilor de instalare utilităţi: apă, canalizare, gaze, curent electric dacă nu există acest cadastru?; Cum a fost posibilă realizarea instalaţiei de iluminat public?“, ne-a mai transmis cititorul.
 

Ce au spus reprezentanţii Primăriei Constanţa

 
Primăria Constanţa a transmis, prin purtătorul de cuvânt Ionela Bărboi, faptul că la momentul în care au fost trase utilităţile publice - canalizare, gaze etc. - nu era necesar cadastrul pentru executarea lucrărilor. Acea stradă apare în documentele publice ca drum de exploatare. Au fost trase utilităţile, iar în momentul când au fost demarate lucrările de asfaltare din cartier a fost nevoie de cadastru. Doar o porţiune de drum a avut cadastrul făcut în timp util, pentru restul de porţiune care a rămas acum neasfaltată fiind nevoie de mai mult timp. Au fost găsite nişte probleme, care la ora actuală au fost rezolvate. Cadastrul se află în lucru, iar până la finele anului restul drumului va fi asfaltat de către municipalitate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment rutier pe strada Eliberării din Constanța

10 Aug 2019 575

Constanța Au fost finalizate lucrările de asfaltare a unei porțiuni din strada Soveja

09 Aug 2019 424

​Atenție, șoferi! Se reabilitează un tronson al străzii Soveja din Constanța

08 Aug 2019 664

Mai mulţi abonaţi din Constanţa rămân fără apă caldă

08 Aug 2019 1610

Se întrerupe furnizarea apei calde de consum în Constanţa. Vezi zonele afectate

07 Aug 2019 459

Constanţa Atenţie, şoferi! Se închide intersecția din zona Institutului de Marină

06 Aug 2019 892

Primăria Municipiului Constanţa Lucrările de reabilitare stradală continuă

06 Aug 2019 369

Mai mulţi abonaţi din Constanţa, fără apă caldă. Vezi zonele afectate de avarie

02 Aug 2019 382

Constanţa Trafic restricționat pe un tronson al străzii Soveja

30 Jul 2019 564

Reabilitare trotuare, marcaje rutiere și amenajarea unor parcări. Vezi în ce zone intervine Primăria Municipiului Constanța

29 Jul 2019 585

Deblocare de uşă pe strada Baba Novac din Constanţa. Intervin pompierii ISU

25 Jul 2019 377

Constanţa. Trafic oprit pe un tronson al străzii Baba Novac

24 Jul 2019 509

Primăria Municipiului Constanţa continuă lucrările de reabilitare stradală (galerie foto)

22 Jul 2019 547

Trotuare reabilitate în cartierele Constanței

17 Jul 2019 420

PMC continuă lucrările de asfaltare. Trafic restricţionat total într-o intersecţie din municipiul Constanţa

16 Jul 2019 528