Interviu

Interviu live „Trees need people. Constanţa Restart“. În anul Centenar, au doborât record după record. Au plantat 240 de copaci şi au montat 882 de tutori pentru protecţia arborilor tineri (galerie foto)

 


Cătălin Filişan şi Dan Dorofote sunt invitați la ZIUA de Constanța să vorbească despre isprăvile lor frumoase într-un an important pentru România, dar şi despre campaniile pe care le pregătesc şi în 2019.
 
Aşteptăm şi întrebările dumneavoastră pentru invitații noștri, în timp real, pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul ZIUA de Constanța!


Constanţa Restart a pornit atunci când iniţiatorul acestei mişcări, avocatul constănţean Cătălin Filişan, a realizat că viitorul copiilor noştri depinde de ceea ce facem noi astăzi şi că indiferenţa şi lipsa de implicare din prezent afectează perspectiva unei dezvoltări normale a ceea ce iubim - copiii şi oraşul Constanţa.
 
„Prin muncă, seriozitate şi bună-credinţă, putem schimba - puţin câte puţin - un colţ dintr-un parc, o stradă sau un cartier, putem schimba modul în care copiii percep oraşul, îi putem face să îl iubească, să îl îngrijească, să îşi dorească să locuiască aici, dar şi să ducă mai departe ceea ce am început noi.
 
Am început prin plantarea unui copac în Constanţa în 2016. În 2018 am reuşit plantarea a 240 de copaci, şi, mai apoi, montarea a 882 de tutori pentru a ajuta copacii tineri să crească drept şi pentru a-i proteja. Toate acestea le-am făcut împreună cu cei care au înţeles că viitorul se clădeşte prin muncă şi nu prin vorbe.


De altfel, sloganul acţiunilor a fost şi este „Fapte, nu vorbe”. Aceste idei şi acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!”, spune Cătălin Filişan.

 
Daca vedeţi în Constanţa copaci tineri protejaţi cu tutori, legaţi frumos cu tricolorul pentru a creşte drepţi pentru generaţiile viitoare, să ştiţi că pe acolo au trecut cei de la Constanţa Restart, pentru că ei iubesc natura şi oraşul Constanţa.

Pe 27 octombrie 2018 au derulat cea mai mare acţiune de plantare dedicată anului Centenar. Au fost plantaţi 100 de copaci şi s-au montat 200 de tutori în Parcul Tăbăcărie din Constanţa.
 
Joi, 6 decembrie, ora 15.00, reprezentanţii Asociaţiei Constanţa Restart, Cătălin Filişan şi Dan Dorofote, tehnician horticultor, vin la Interviu Live să vorbească despre isprăvile lor frumoase într-un an important pentru România, dar şi despre campaniile pe care le pregătesc şi în 2019. Aşteptăm şi întrebările dumneavoastră pentru invitatul ediţiei, în timp real, pe pagina noastră Facebook.
 

Citeşte şi:
Constanţa Restart - „antrenament“ pentru marea mobilizare. La Şcoala nr. 24 „Ion Jalea“ „Plantând copaci, ajut planeta să respire şi să ne dea mai mult oxigen!“, gânduri de copil la 7 ani (galerie foto)

 

Live text. Acţiune cu ocazia Centenarului 100 de copaci, plantaţi în parcul Tăbăcărie din Constanţa! Aproximativ 200 de constănţeni şi-au petrecut sâmbăta astfel (galerie foto + video)

„Iubim Constanţa, doar atât!“ Acţiune în cadrul campaniei „Trees need people. Constanţa Restart“, în parcul Tăbăcărie

A trecut la fapte, ca să demonstreze că se poate! Amplă acţiune de plantare de copaci, la iniţiativa unui constănţean (galerie foto)
 
Imagini de la eveniment. Constanţa. Acţiune de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor în Parcul de la Gară (galerie foto + video)
 
„Copacii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie de copaci“. Ştafeta spiritului civic între generaţii (galerie foto)
 
LIVE, de la eveniment! Continuă acţiunea de montare a tutorilor şi de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)
 
LIVE VIDEO Imagini de la eveniment Constănţeni, demonstraţi spirit civic! Lăsaţi Facebook-ul şi veniţi în parcul de la Gară (galerie foto+video)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copacii plantaţi în Ovidius Park din Constanţa au nevoie de apă! Dă şi tu o mână de ajutor! (galerie foto)

03 Sep 2019 965

Trees need people - Constanţa Restart Constănțenii, invitați la acțiunea de voluntariat „Parcul Tăbăcăriei - Îngrijim ce am plantat“ (galerie foto)

17 Jul 2019 935

Voluntarii „Constanţa Restart“, acţiune de întreţinere a copacilor plantaţi recent în Ovidius Park (galerie foto)

08 Jul 2019 1039

Constanţa Restart Copacii au nevoie de oameni. Să ajutăm arborii sufocaţi de vremea caniculară!

01 Jul 2019 2036

Copacii au nevoie de oameni! Primăria Constanța răspunde apelului și ajută copacii sufocați de vremea caniculară

09 Jun 2019 702

"Constanţa Restart" trage un semnal de alarmă către autorităţi. Copacii centenari, năpădiţi de buruieni (galerie foto)

05 May 2019 872

Ovidius Park Constanța beneficiază de cel mai modern sistem de irigat (galerie foto)

25 Apr 2019 919

Voluntarii "Constanţa Restart", din nou în teren. Copacii centenari au fost udaţi şi îngrijiţi! (galerie foto)

06 Apr 2019 874

Cătălin Filişan ales decanul Baroului Constanţa. Pe cine a avut contracandidaţi. Ce şi-a propus să facă în această funcţie

01 Apr 2019 2478

Avocatul Cătălin Gabriel Filişan este noul decan al Baroului Constanţa. Ce ne-a declarat

30 Mar 2019 4349

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 2894

E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)

11 Mar 2019 4344

Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci

04 Mar 2019 2568

Vino şi tu! „Constanța Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

18 Feb 2019 1936

Cătălin Filişan, Constanţa Restart - „Pentru anul 2019 pregătim un maraton de muncă şi proiecte!“

07 Jan 2019 1264