A XI-a ediție TEHNONAV JUNIOR, la Universitatea Ovidius din Constanța. Cele mai bune lucrări ştiinţifice din cadrul conferinței vor fi premiate

Universitatea Ovidius ConstanțaFacultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 24 - 26 mai 2022, cea de-a XI-a ediție a Conferinţei naționale a studenţilor şi elevilor în domeniul ştiinţelor inginereşti TEHNONAV JUNIOR, informează conf. univ. dr. ing. Lucia Melnic, decanul facultății, citată de Biroul de Presă al Universității Ovidius Constanța. 

Potrivit sursei citate, la conferință vor participa studenți, masteranzi și doctranzi din diferite centre universitare, alături de elevi din licee constănțene, care vor susține lucrări în cadrul celor cinci secțiuni ale evenimentului: Secţiunea 1 - Inginerie mecanică, industrială și management, Secţiunea 2 - Inginerie navală, portuară și maritime, Secţiunea 3 - Digitalizare și sustenabilitate în energetică și automatizări, Secţiunea 4 - Ingineri-cercetători debutanţi, dedicată masteranzilor și doctoranzilor, Secţiunea 5 - Preambul ingineresc, dedicată elevilor.

„TEHNONAV JUNIOR este un forum pentru dezbateri interdisciplinare inginerești la nivel teoretic și practic ce contribuie la formarea profesională a viitorilor ingineri și la lărgirea orizontului lor de cunoaștere. Acest eveniment tradițional al FIMIM întărește imaginea unui parteneriat educațional solid, bazat pe trio-ul elev – student – angajator, extrem de important astăzi”, precizează conf. univ. dr. ing. Lucia Melnic.

Cele mai bune lucrări ştiinţifice din cadrul conferinței vor fi premiate şi publicate cu sprijinul partenerilor FIMIM - Șantierul Naval Constanţa, Chimpex SA, Triton și Rompetrol, membri ai comisiei onorifice a evenimentului.

Conform programului conferinței, în prima zi a manifestării se va desfășura workshop-ul DIGITAL ING, aflat la cea de-a II-a ediție, în cadrul căruia vor avea loc prezentări ale angajatorilor din domeniu - Oil Terminal, Comvex, Societatea Națională Nuclearelectrica, ARSVOM și Romcim, companii partenere ale FIMIM, care contribuie la formarea profesională a viitorilor ingineri și susţin cercetarea ştiinţifică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivalul Japonez Sakuranbo, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 345

Zilele Constanței Paradă stradală organizată de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius”

14 May 2024 453

Cea de-a III-a ediție a Conferinței internaționale de criminalistică „Emilian Stancu”, la Universitatea Ovidius din Constanța

14 May 2024 325

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 398

Universitatea „Ovidius” din Constanța, în doliu. "Noi, ne vom aminti mereu de Nico cu mult drag și respect"

11 May 2024 8929

LIVE TEXT și VIDEO Profesorul Tasin Gemil își lansează volumul "Un tătar din România". Evenimentul, găzduit de Biblioteca I.N.Roman din Medgidia (FOTO)

11 May 2024 1325

Universitatea Ovidius din Constanța Un student al Facultății de Drept și Științe Administrative a câștigat concursul de lucrări științifice din cadrul Congresului internațional al executorilor judecătorești din Brazilia

10 May 2024 499

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” profesorului emerit Dennis Deletant

09 May 2024 535

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România Ovidius și UMC nu se află în topul primelor zece instituții de învățământ superior

09 May 2024 520

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 494

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 407

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 593

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 527

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 630

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 543