Antreprenoriat studențesc în domeniul turismului albastru, la Universitatea Ovidius din Constanța

 Universitatea Ovidius din Constanța, prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, este partener strategic în cadrul proiectului de antreprenoriat studențesc în domeniul turismului: "Blue Tourism Opportunities - BTO", 2020-1-PL01-KA203-081692, în urma colaborării cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism (INCDT), București.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul ERASMUS+, AcțiuneaCheie 2: „Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici. Parteneriate Strategice în Învățământul Superior” și urmărește creșterea competențelor profesionale antreprenoriale ale absolvenților și studenților și includerea de programe educaționale de antreprenoriat în domeniului turismul albastru de către universități. „Turismul albastru reprezintă turismul din zona de litoral, care se bazează pe resursele turistice naturale și culturale asociate Mării Negre și include activități costiere și maritime., transmit reprezentanții UOC. 

În conformitate cu politica europeană de dezvoltare durabilă a economiei albastre, turismul albastru are ca obiectiv dezvoltarea durabilă a turismului de litoral”, precizează șef lucrări doctor Marian Tudor.

Ca rezultate ale proiectului, se pun la dispoziție un curs online de formare profesională în antreprenoriatul din domeniul turismului albastru, sub formă de MOOC (https://mooc.bluetourismopportunities.eu/) și o platformă de mentorat (https://community.bluetourismopportunities.eu/), ce pot fi accesate gratuit.

Acestea reprezintă instrumente de colaborare și sprijin pentru universități, profesori și studenți, cu scopul de a încuraja și susține dezvoltarea spiritului antreprenorial în industria turismului albastru., mai punctează sursa citată. 

Participanții care finalizează cursul online vor primi o diplomă acreditată la nivel european din partea coordonatorului de proiect – Vistula School of Hospitality (Varșovia, Polonia).

Proiectul Blue Tourism Opportunities – BTO este derulat în cadrul unui consorțiu internațional multidisciplinar, incluzând parteneri cu experiență în domeniul turismului albastru și în utilizarea unor instrumente didactice inovatoare: Vistula School of Hospitality (Varșovia, Polonia); Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT, București, România); lnnovation, Entrepreneurship and Technologies of lnformation and Communication Association (INNETICA, Madrid, Spania); European Business School (ISAG, Porto, Portugalia); Skills Zone (Lija, Malta); GLanDrive (Lisabona, Portugalia).

 Mai multe informații sunt disponibile în cadrul website-ului oficial al proiectului Blue Tourism Opportunities – BTO: https://www.bluetourismopportunities.eu/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 296

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 416

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 409

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 516

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 427

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 573

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 556

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 271

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 656

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 409

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 366

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 324

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 395

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 394

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 612