BACALAUREAT 2023 Astăzi se afișează primele rezultate din cadrul sesiunii de toamnă

Foto: UnsplashPrimele rezultate de la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat vor fi așate în astăzi, 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Potrivit Ministerului Educației, contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marți, 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase).

„Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces  nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Citește și: 

Absolvenții de liceu au susținut ultima probă a Bacalaureatului de toamnă. Când vor fi afișate rezultatele

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.