Invatamant

Cinci contestaţii la concursul pentru directori de şcoli în judeţul Constanţa. Cum vor fi soluţionate acestea

Patru candidaţi care au susţinut examenul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi în unităţi de învăţământ preuniversitar din Constanţa au depus cinci contestaţii. Potrivit ISJ Constanţa, au depus contestaţii următoarele cadre didactice: Mădălina Belcin (director - Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”), Simona Dănilă (director - Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia), Isabela Marcu (director - Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”), Mirela Pisaltu (director şi director adjunct - Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu”).
 
Contestaţiile fi soluţionate până pe 9 decembrie. Pe data de 16 decembrie urmează validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister. Evaluarea contestaţiilor depuse de candidaţii din cadrul concursului pentru funcţiile de director şi director adjunct din şcoli se va face de către o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba, iar din comisiile de evaluare, constituite la nivel judeţean, respectiv la nivelul capitalei, nu pot face parte membri ai comisiilor de concurs, anunţă Ministerul Educaţiei.
 
„Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaţilor, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis că evaluarea acestor contestaţii să fie făcută de o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba. Arondarea contestaţiilor depuse de candidaţi a fost stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi comunicată inspectoratelor şcolare judeţene”, precizează MENCS.
 
Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi în unităţi de învăţământ preuniversitar din Constanţa s-a încheiat odată cu proba de analiză a CV-urilor şi interviul în faţa comisiei. Reamintim că profesorii din Constanţa care au candidat pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct au susţinut trei probe: proba scrisă, interviul şi analiza CV-ului. Au fost declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte. Toate probele au fost obligatorii şi au fost monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.
 
În cazul egalităţii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic, după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat „promovat” candidatul care a obţinut cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a publicat, la sfârşitul săptămânii trecute, rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi în unităţi de învăţământ preuniversitar din Constanţa, înainte de contestaţii.

Citeşte şi:

Rezultatele înainte de contestaţii, publicate Numele directorilor care vor conduce şcolile din Constanţa în următorii patru ani (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Poteica

24 Nov, 2016 06:32

Mai mult ca oricand evenimentele din lumea de astazi ne-au aratat ce efecte devastatoare poate avea pe termen lung lipsa de educatie autentica: fie ea economica, religioasa, rutiera, politica, a mediului

Ruxandra

24 Nov, 2016 05:51

SUCCESUL sa fie de partea acestor doamne daca au invatat asa cum pretind ca merita sa ocupe aceste functii. BRAVO! Care este scopul? Sa educam tinerii prin intermediul directorilor, mai putin, si al profesorilor, mai mult, care muncesc la ore.

Articole asemanatoare

Preşedinţia se implică în "scandalul" numirilor directorilor de şcoli fără concurs şi va cere Ministerului Educaţiei situaţia celor numiţi prin derogare

09 Jan 2017 1056

Sute de directori de şcoli care nu au promovat concursul pot ajunge din nou în funcţii (document)

08 Jan 2017 2033

129 de candidați din județul Constanța au promovat concursul de ocupare a posturilor de director şi director adjunct

16 Dec 2016 1907

Mereu nemulțumiți! De ce cred că școlile au nevoie de directori stabiliți prin concurs?

14 Oct 2016 3817

Au intrat în febra examenelor. 225 profesori constănţeni susţin, azi, proba scrisă a concursului pentru funcţiile de directori

12 Oct 2016 1901

Concursul pentru directori de şcoli, subiect de interpelare. Un deputat de Constanţa îi sugerează ministrului să dispună verificări în teritoriu (document)

03 Oct 2016 2715

Petiţie pentru un concurs corect pentru directorii de şcoli „Cea mai bună formă de protest ar fi neparticiparea la acesta!“

24 Sep 2016 3153

„Va începe o nebunie!“ „Vor urma schimbări de profesori în lanţ!“ Concursurile pentru directori aruncă în aer sistemul! Iată ce spun managerii şcolilor din Constanţa (galerie foto)

20 Sep 2016 10926

Ministrul Educației „Politicul nu vrea să piardă controlul asupra școlilor“

18 Sep 2016 1152

Editorial Se schimbă toţi directorii de şcoli. Iar! Cine le-a pus gând rău?

15 Sep 2016 1842

Ministrul Educației, Adrian Curaj, la Constanţa „Vizita mea nu a fost una de control. Vizita mea a fost de respect față de școală” (galerie foto)

26 Mar 2016 2326

Ministrul Educației vrea concurs pentru posturile de director în școli

26 Jan 2015 1304

Directorii de scoli demisi de Marian Sarbu

06 Sep 2007 921

Viitorii directori de scoli se intalnesc astazi

23 May 2006 729

Peste o suta de posturi de directori de scoli scoase la concurs

14 Mar 2006 1048

Directorii de scoli fug de responsabilitate

09 Sep 2004 975

Scoli fara directori

04 Mar 2003 1040