Cine este primul elev admis în Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

  • Radu Drăgan este absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 28 din localitatea Galați și este primul elev admis la concursul de admitere în clasa a IX-a, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”
Radu Drăgan este absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 28 din localitatea Galați și este primul elev admis la concursul de admitere în clasa a IX-a, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, cu media 9,94.

„Am luat hotărârea de a da examen de admitere la colegiul militar, la început de clasa a VIII-a. Din acel moment mi-am urmat cu perseverenţă şi pasiune scopul. Am ales colegiul militar deoarece cred că mă va ajuta să devin un om puternic.

Cred că aici este un locul unde se pun bazele unui caracter puternic, bine definit. Simt că mi se potriveşte cariera militară pentru că prețuiesc integritatea, competitia, atitudinea binevoitoare, dorinţa de a reuşi şi curajul. Întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de cei mai buni, să fac parte din elită. Nu am militari de carieră în familie dar intotdeauna am fost impresionat de haina militară.

Am învătat constant tot timpul şcolii şi rezultatele au venit. Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a fost prima mea opţiune. Am dorit să intru într-un mediu guvernat de principii, astfel că acum iată-mă în haina militara şi sunt convins că am făcut cea mai bună alegere.

Aici e locul unde se recunoaşte rezultatul muncii fiecăruia, un loc al meritocraţiei. Voi continua să mă pregătesc cu ambiţie şi dedicare şi sper ca drumul meu în cadrul acestui colegiu să fie unul încununat de succes.
Este grea adaptarea chiar dacă am încercat să mă pregătesc cât mai bine pentru această această perioadă.

Însă conştientizez faptul că doar ieşind din zona de confort voi obţine cele mai importante experienţe de viată. Am găsit aici un colectiv complex: cadre militare, profesori, elevi gradaţi, toți hotărâţi să ne sprijine pe mine şi pe colegii mei pentru a ne îndeplini visul - acela de a fi militari de carieră şi de a deveni cea mai bună versiune a noastră. Doresc să îmi încurajez colegii din primul an să ne urmăm visul şi să nu renunţăm niciodată la el. Sunt convins că împreună vom face lucruri măreţe.”

Felicitări Radu, îți dorim și noi să dai dovadă de perseverență și să atingi culmi nebănuite în noua ta carieră! Bun cart înainte! îi urează Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. 

Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Un an de la lansarea Vlogul-ui CNMAIC, un canal de comunicare între elevii militari și cei civili (video)

25 Oct 2021 447

Laptop-uri și tablete pentru Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța! Cine le furnizează (document)

15 Oct 2021 1709

A fost lansată prima monografie a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța (video)

03 Oct 2021 700

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța sărbătorește Ziua Internațională a Munților Carpați (galerie foto)

26 Sep 2021 593

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța Visul unei cariere militare, la puterea a doua

23 Sep 2021 478

Opt ani de la moartea militarilor Adrian Postelnicu şi Vasile-Claudiu Popa. Au căzut la datorie în Afganistan

22 Sep 2021 1283

Ședință, miercuri, la Guvernul României. Un proiect despre Colegiul Național Militar „A. I. Cuza” Constanța

15 Sep 2021 725

Colegiul Național Militar „A. I. Cuza” Constanța Primele zile de școală ale bobocilor, alături de diriginți (galerie foto)

15 Sep 2021 770

Elevă a Colegiului Național Militar din Constanța, premiul al III-lea la Olimpiada internațională de eseuri, organizată de European Security and Defence College

10 Sep 2021 877

Elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, calificați în faza a II-a a concursului de robotică NEXTLAB.TECH

03 Sep 2021 546

Proba de verificare a cunoștințelor pentru candidații care se transferă la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

02 Sep 2021 1064

Constanța Colegiul Național Militar „A. I. Cuza”, precizări importante despre candidații arondați colegiului

31 Aug 2021 749

Admitere 2021 la Colegiul Național Militar ,,A. I. Cuza” Constanța. Azi se rezolvă contestațiile. Mediile maxime și minime de intrare (document)

19 Jul 2021 1954

Rezultate preliminare A fost publicat tabelul cu candidații admiși la Colegiul Național Militar ,,A. I. Cuza” Constanța

17 Jul 2021 1244

Bacalaureat 2021 Rată de promovare de 97% la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

05 Jul 2021 1694