Cod Portocaliu la Tulcea. Unde au intervenit pompierii în acest final de săptămână

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest weekend 33 de misiuni.  

Incendii

În acest sfârșit de săptămână, salvatorii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată, produse pe raza județului Tulcea.

 În urma acestor incendii, a ars vegetație uscată pe aproximativ 2200 mp., transmite ISU Delta Tulcea. 

Din primele cercetări, cauzele de producere a acestor incendii au fost stabilite ca fiind foc deschis în spații deschise și scântei mecanice provenite de la un dispozitiv de tăiere.

 
Asistență persoane

În 2 cazuri, pompierii militari au fost solicitați pentru a acorda asistență medicală de urgență în diferite situații.
 
Intervenții SMURDParamedicii au intervenit la 22 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ., a mai punctat sursa citată. 

 
 
Alte intervenții 


În data de 24.06.2023, în jurul orei 14:50, prin apel la numărul unic de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de un copac căzut pe un autoturism, în municipiul Tulcea.

Către locul intervenției, s-au deplasat 5 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, care au procedat la degajarea copacului, de pe autoturism.
 
 
În data de 24.06.2023, în jurul orei 23:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs în apropiere de localitatea Cataloi, din județul Tulcea.

Către locul intervenției s-au deplasat salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere.

În urma evenimentului, au rezultat 5 victime, dintre care 3 victime rămase încarcerate în autoturismul avariat.

Potrivti sursei citate, echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea victimelor de sex feminin, acestea fiind predate echipajelor SAJ prezente la fața locului.
 
       
În urma avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU, valabilă la nivelul județului Tulcea, în data de 26.06.2023, în jurul orei 21:00, 4 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit pentru evacuarea apei din 2 gospodării, din municipiul Tulcea.
 

Salvare persoane din mediul acvatic 
       
Sâmbătă, 24.06.2023, prin apel la numărul unic de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru căutarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, care a dispărut, existând temeri că aceasta ar fi, posibil, înecată într-un canal din localitatea Turcoaia, județul Tulcea. 

 La locul intervenției s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu o ambarcațiune RIB.
      
În urma căutărilor reluate in data de 25.06.2023, trupul bărbatului a fost găsit, scos la suprafață și predat autorităților competente. Din păcate, acesta nu prezenta semne vitale.
 
 
Duminică, 25.06.2023, în jurul orei 12:00 pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea au fost solicitați să intervină pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 29 de ani, posibil dispărută într-o apă stătătoare, în zona localității Dăeni, județul Tulcea.
       
La locul intervenției s-au deplasat salvatorii Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB, un elicopter SMURD și un echipaj de poliție.
       
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, căutările nu s-au putut efectua, intervenția fiind reluată în această dimineață, la fața locului deplasându-se un echipaj format din 4 subofițeri, cu o ambarcațiune.
 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.



Citește și: Tânăr dispărut într-o apă stătătoare, în zona Dăeni, județul Tulcea (VIDEO)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.