Colegiul Național Militar „Al. I. Cuza”, în linie dreaptă spre admiterea în clasa a IX-a

  • S-au încheiat înscrierile pentru admiterea în colegiile militare naționale, cu circa 300 de dosare la Constanța
  • Colegiul „Al. I. Cuza” oferă 120 de locuri la specializarea matematică-informatică
  • Prima ediție a proiectului de marketing educațional „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”
 
Pentru anul şcolar 2021-2022, Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța propune 120 de locuri la clasa a IX-a, la specializarea Matematică – Informatică, cu o durată de școlarizare de patru ani.
În week-endul pe care tocmai l-am încheiat, elevii de clasa a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2021, au avut posibilitatea de a-și depune dosarul de admitere la Biroul de Informare şi Recrutare. Cei peste 300 de înscriși vor candida pentru toate colegiile militare, urmând ca, în funcție de numărul de locuri, de opțiuni și de medii să fie repartizați ulterior.
 
Cele două etape ale admiterii
Următorul pas spre admiterea în colegiile militare constă în susținerea probelor de selecție - psihologice, sportive și interviu de evaluare finală - până pe 9 aprilie. Data susținerii probelor de selecție va fi comunicată telefonic sau pe adresa de email a candidatului de către reprezentanții biroului informare-recrutare.
Candidații declarați „Admis” la probele de selecție efectuează vizita medicală, conform indicațiilor primite de la personalul recrutor se vor prezenta la examinarea medicală, ce va fi programată până pe 23 aprilie
Candidații declarați „Admis” la probele de selecție şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
 
Etapa I - susținerea unei probe de verificare a cunoștințelor care constă într-un test grilă la disciplinele Limba și literatura română și Matematică;
Etapa a II-a - ierarhizarea candidaților în funcție de media finală de admitere.
Nota minimă de admitere este șase, iar punctajul obținut la testul grilă are o pondere de 80%.
 
„Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”
La inițiativa prof. dr. Mihaela Ene, la finele lunii februarie, Colegiul „Al I. Cuza” a demarat prima ediție a proiectului de marketing educațional „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”.
Prin acest proiect s-a urmărit promovarea, în mediul online, a ofertei educaționale a colegiului militar, în rândul absolvenţilor de gimnaziu, având în vedere restricțiile sanitare impuse de contextul pandemic. 

Astfel, 200 de elevi militari, alături de profesorii lor diriginți, au pătruns în clasele virtuale din 16 școli gimnaziale din județul Constanța, Iași și Vaslui, prezentându-și programul zilnic, concursurile și oportunitățile oferite de Colegiul Național Militar „A.I.Cuza”, cât și motivațiile personale în alegerea unui colegiu militar.
Tinerii cadeți au oferit răspunsuri la toate întrebările adresate de elevii și cadrele didactice din școlile partenere și au purtat discuții libere pe diferite teme, cum ar fi: cum a fost primul an în colegiul militar; cât de grele sunt probele sportive la examenul de admitere; la ce activități extrașcolare se poate participa; în ce constă instrucția militară; ce oportunități oferă absolvirea unui liceu militar, și altele.
Instituțiile partenere în proiectul „Colegiul Militar: o alegere pentru viitorul tău”, ediția I, 2021 sunt: Școala Gimnazială „Garabet Ibrăileanu”,Tg. Frumos, jud. Iași; Școala Gimnazială Nr. 1, Ivești jud. Vaslui; Liceul Teoretic Murfatlar, jud. Constanța; Școala Gimnazială Nr. 3, Mangalia jud. Constanța; Liceul Cobadin, jud. Constanța; Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța; Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea”, Constanța; Colegiul de Arte „Regina Maria”, Constanța; Liceul Mihail Kogălniceanu, jud. Constanța; Liceul Teoretic Negru Vodă, jud. Constanța; Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța; Liceul „Regele Carol” Ostrov, jud. Constanța; Școala Gimnazială “Viceamiral Ioan Murgescu”, Valu lui Traian, jud. Constanța.

 
Citește și:

De Ziua mondială a justiției sociale: Cadeți de la Colegiul „Al.I. Cuza” au dezbătut teme de puternic impact
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, despre ce marchează pentru ei trecerea de la o etapă la alta a vieții

05 Jun 2021 971

Zeci de elevi militari, prezenți la acțiunile de ecologizare a litoralului românesc

04 Jun 2021 515

Cine sunt câștigătorii premiului întâi Elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, premiați la un concurs național

02 Jun 2021 565

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, gazda unei reuniuni a absolvenților fostului Liceu Militar de Marină

29 May 2021 800

Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

27 May 2021 483

Distracție, zâmbete și multă voie bună! Elevi ai Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța, în excursie

24 May 2021 609

Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța Campania de imunizare a elevilor militari s-a încheiat. Câți s-au vaccinat

21 May 2021 675

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” reprezintă România la etapa europeană a Sci-Tech Challenge

20 May 2021 501

Premii pentru elevii Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza din Constanța. La ce concurs au participat

20 May 2021 934

Loc pe podium la un concurs european pentru o elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

17 May 2021 550

Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

15 May 2021 1419

Elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța, despre începuturi și viața la un colegiu militar

14 Apr 2021 917

A început vaccinarea cadrelor didactice ale Colegiului Militar Constanța

08 Mar 2021 658

16 elevi confirmați pozitivi cu COVID-19 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

05 Mar 2021 1964

De Ziua mondială a justiției sociale Cadeți de la Colegiul „Al.I. Cuza” au dezbătut teme de puternic impact

22 Feb 2021 883