Conferință de lansare a unui proiect dedicat tinerilor antreprenori, la Universitatea Ovidius din Constanța



Societatea Antreprenorială Studențească – Ovidius Innovation Center (OICSAS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 30 mai 2024, la ora 14:00, conferința de lansare a proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0299 – „Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center – dezvoltarea unui ecosistem creativ și educativ pentru tinerii antreprenori”.

Evenimentul se va desfășura în Aula B, Universitatea Ovidius din Constanța, bd. Mamaia 124, și are scopul de a informa participanții despre oportunitățile din domeniul antreprenorial organizate sub egida UOC, transmit reprezentanții UOC. 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate principalele obiective ale proiectului - dezvoltarea unor abilități transversale cheie, axate pe inovație și cooperare ca mijloc esențial de gândire în abordarea problemelor și găsirea soluțiilor; oferirea de modalități diferite pentru toți studenții de a se implica, învăța, aplica și extinde activitățile de inovare și antreprenoriat; susținerea inițiativelor de afaceri; elaborarea de măsuri în scopul dezvoltării OICSAS.

De asemenea, organizatorii le vor oferi participanților detalii despre activitățile ce se vor derula pe parcursul proiectului: vizite de lucru la companii; jocuri de simulare; cursuri dedicate familiarizării studenților cu tehnologiile disruptive actuale; Școala de vară Ovidius Entrepreneurship and Innovation Boot Camp; programul de pre-accelerare a ideilor de afaceri; competiția Edu Tech Solution Teams; workshop-ul Pre-Seed; un program de instruire pentru începerea unei noi afaceri de tip start-off sau spin-off.

„Toate aceste evenimente dedicate studenților și tinerilor cercetători vor contribui la dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de inovare ale acestora, la crearea unui model al antreprenorului de succes adaptat jocului infinit al afacerilor”, precizează directorul proiectului, conf. univ. dr. Dragoș Sburlan.

Proiectul CNFIS-FDI-2024-F-0299 – „Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center – dezvoltarea unui ecosistem creativ și educativ pentru tinerii antreprenori” a primit o finanțare în valoare de 257.000 de lei prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2024 al Ministerului Educației.

Societatea Antreprenorială Studențească – Ovidius Innovation Center, înființată în anul 2018, este o structură organizatorică și operațională a Universității Ovidius din Constanța, ce are misiunea de a elabora, implementa, monitoriza și evalua politicile universității de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților.



Citește și:

A XVII-a ediție a Concursului pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației – ESTIC, la Universitatea Ovidius din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător licențiat în informatică, exemplu de perseverență - Încerc să am o contribuție la evoluția societății (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2024 592

Universitatea Ovidius din Constanța Dezbatere despre importanța componentei de internaționalizare în programul de cercetare științifică al doctoranzilor

14 Jun 2024 393

Spectacol al absolvenților Facultății de Arte din cadrul Universității ”Ovidius”, din Constanța pe scena Teatrului Jean Bart Tulcea

11 Jun 2024 526

Universitatea „Ovidius” Constanța angajează secretar. Dosarele se pot depune până pe 28 iunie

11 Jun 2024 750

Dan – Marcel Iliescu, reales în funcția de rector al Universității „Ovidius” Constanța

11 Jun 2024 711

Universitatea Ovidus din Constanța își alege, luni, 10 iunie, rectorul. Dan Marcel Iliescu, singurul candidat. Averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Jun 2024 756

Două acte de urbanism privind extinderea infrastructurii educaționale la Universitatea Ovidius din Constanța, emise de Municipalitate

05 Jun 2024 503

Universitatea „Ovidius” Constanța vrea să cumpere un autoturism și pune pe masă peste 120.000 de lei (DOCUMENT)

04 Jun 2024 550

Nemulțimit de deciza Tribunalului Constanța Tiberius Dănuț Epure, fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a făcut recurs

03 Jun 2024 571

Universitatea Ovidius din Constanța continuă investițiile Clădirea de pe bulevardul Mamaia va fi exinsă, consolidată și mansardată

03 Jun 2024 545

Universitatea „Andrei Șaguna“ Constanța se digitalizează și cumpără cursuri avansate pentru cadrele didactice și studenți (DOCUMENT)

02 Jun 2024 476

Primăria Constanța „Sărbătorim Ziua Copilului în tot orașul” (GALERIE FOTO)

01 Jun 2024 720

Cea de-a VII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

31 May 2024 433

Campusul Universității Ovidius din Constanța va fi extins cu spații de recreere, spații de lectură, cantină și cămin

31 May 2024 603

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat un proiect de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, finanțat prin granturile SEE

30 May 2024 451