Conferință internațională despre procesul civil la Universitatea Ovidius din Constanța

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Uniunea Internațională a Executorilor Judecătorești și Camera Executorilor Judecătorești Constanța, organizează, în perioada 5-6 octombrie 2023, Conferința internațională „Realizarea unei proceduri civile simple și eficace de la obținerea titlului executoriu la executarea acestuia: soluții legislative, doctrinale și jurisprudențiale”.

Evenimentul va reuni peste 140 de participanți – executori judecătorești, studenți la drept și 46 de specialiști din 14 state (Argentina, Belgia, Brazilia, Congo, Franța, Grecia, Lituania, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Spania, Statele Unite și Țările de Jos).

Printre personalitățile care vor susține prezentări în cadrul conferinței se numără: prof. univ. dr. Robert W. Emerson J.D. (University of Florida), prof. univ. dr. Natalie Fricero (Université Côte d'Azur), prof. univ. dr. Aída Kemelmajer de Carlucci (Universidad de Mendoza), prof. univ. dr. Ioan Leș (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), prof. univ dr. Guillaume Payan (Université de Toulon), prof. univ. dr. Dimitrios Tsikrikas (University of Athens) și prof. univ. dr. Marin Voicu (Universitatea Ovidius din Constanța).

Lucrările vor fi susținute în cadrul a nouă secțiuni, în limbile engleză sau franceză și traduse simultan în limba română. Totodată, conferința va putea fi urmărită live pe portalul juridice.ro, precum și pe conturile sale de Facebook, YouTube și LinkedIn.

Potrivit organizatorilor, la ceremonia de deschidere a conferinței, ce va avea loc de la ora 9.00, în Aula A2 din Campusul universitar – Corp B (Aleea Universității, nr.1), vor participa: rectorul UOC – conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, decanul FDSA – prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, președintele Camerei Executorilor Judecătorești Constanța – Bogdan Ionică, președintele Uniunii Internaționale a Executorilor Judecătorești – Marc Schmitz, președintele Curții de Apel Constanța – Alina Gabriela Jurubiță, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța – Gigi Valentin Ștefan, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție – Corina Alina Corbu, președintele Comisiei Juridice din Senatul României – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, alături de ministrul Justiției - Alina Ștefania Gorghiu.

„Realizarea unei proceduri civile simple și eficiente de la obținerea titlului executoriu la executarea acestuia nu este doar titlul conferinței pe care o vom organiza în perioada 5-6 octombrie 2023 la Universitatea Ovidius din Constanța, fiind vorba în esență despre studierea unui întreg mecanism procesual sau procedural deosebit de complex.
După cum știm, în sistemul judiciar din România funcția sancționatorie este cea mai importantă, cu toate că cea educativ-preventivă ar fi mult mai benefică pentru societate.
De aceea, calitatea actului de justiție în materie civilă are în vedere o serie de aspecte esențiale. Spre exemplu, în cadrul procesului civil, incidența principiilor procesului echitabil va conduce întotdeauna la obținerea unei soluții obiective, într-o durată rezonabilă a judecării situației litigioase, dar și a executării silite în aceleași condiții a titlului executoriu obținut.
Astfel, prin intermediul demersului nostru științific vom avea în vedere cele mai importante soluții legislative, doctrinare și jurisprudențiale pentru realizarea acestui mecanism procedural civil”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

În cadrul conferinței, joi, 5 octombrie 2023, la ora 10.00, va avea loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Frédérique Ferrand, profesor de procedură civilă la Facultatea de Drept din cadrul Université Jean Moulin – Lyon 3, Franța. 

Citește și: 

Universitatea „Ovidius” Constanța își deschide anul universitar 2023-2024 (LIVE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 326

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 437

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 545

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 495

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 605

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 676

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 386

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 350

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 414

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 623

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 841

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 477

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 550

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 784

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 655