Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale
  • Comandamentul Flotei a acordat diplome de excelență elevilor și studenților instituțiilor de învățământ militar care s-au remarcat prin excelență la învățătură de Ziua Imnului Național al României.
 
 
Imnul Național este unul dintre simbolurile cele mai de preț ale unui stat, precum și o parte foarte semnificativă a identității naționale. Intonat pentru prima dată la 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, „Deșteaptă-te, române!”, pe versurile lui Andrei Mureșanu și muzica lui Anton Pann, s-a convertit automat în imnul revoluționarilor pașoptiști. Ulterior, cântecului i s-au imprimat valențe istorice și de tradiție sinonime cu deschiderea față de schimbare, de lumea nouă, de emancipare, transmite un comunicat din partea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
 
 
La 175 de ani de când a fost intonat pentru prima oară, Imnul Național al României a fost celebrat, pe 29 iulie, și de Forțele Navale Române, care au luat parte la manifestarea publică organizată în cinstea evenimentului, în Piața Ovidiu.
 
 
Cu acest prilej, Comandamentul Flotei a acordat diplome de excelență elevilor și studenților instituțiilor de învățământ militar care s-au remarcat prin excelență la învățătură. Din partea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, distincția i-a revenit elevei Teodora Băluță. Fata are 21 de ani și, ca o coincidență fericită, este originară din Vâlcea, unde a și absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. A optat pentru o carieră în Forțele Navale Române atrasă de noblețea uniformei albe, dar și de mirajul magnetic al mării și al sublimei aventuri pe care o promite fiecărui matelot.
 
 
La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, elev fruntaș Bianca Băluță studiază Comunicații navale și observare semnalizare. Încă din primul semestru, eleva s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură, semn că este pasionată de drumul pe care l-a ales și că este motivată pentru excelență. Acum, la finalul celui de-al doilea semestru, Bianca a reușit, din nou, să se poziționeze în fruntea clasamentului, fapt care i-a și adus titlul de recunoaștere a sârguinței, înmânat de către locțiitorul comandantului Flotei, comandorul Nicu Chirea, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:

Conferință militară la Constanța: Maiștrii și subofițerii de comandă din Forțele Navale Române au un nou lider!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Imnului Național al României, celebrată la Constanța Program cultural – artistic complex și atractiv la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” (FOTO +VIDEO)

28 Jul 2023 1418

Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național

29 Jul 2021 1461

29 iulie - Ziua Imnului Național „Deșteaptă-te române!“

29 Jul 2021 1982

Este Ziua Imnului de Stat al României. Cum s-a sărbătorit de-a lungul anilor la Constanța. Ascultați Imnul (video)

29 Jul 2020 2961

Ziua Imnului Național, sărbătorită în Piața Civică din Tulcea (galerie foto)

29 Jul 2018 2214

Ziua Imnului Național. Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis

29 Jul 2017 3120

Astăzi este Ziua Imnului Național al României

29 Jul 2017 2915

Ştiaţi că...? Astăzi, în România, este sărbătorită Ziua...

29 Jul 2014 2091