Invatamant

Elevi de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanţa, la prima întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+


În perioada 18 - 22 noiembrie 2019, Liceul Economic „Virgil Madgearu” din  Constanţa a participat la prima întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Understanding Blue Growth Strategy”, care s-a desfăşurat la Riposto în Italia.
 
Ţările participante au fost ţările partenere în proiect: România, Turcia, Italia, Polonia. Tema primei vizite din cadrul proiectului a fost „Blue Jobs”. Pentru realizarea obiectivelor, elevii participanţi au participat la activităţi aplicative şi au vizitat companii în care angajaţii valorifică abilităţi şi competenţe ce au legătură cu domeniul marin.
 
„Elevii participanţi din ţările partenere au avut mai multe activităţi, printre care amintim: navigaţie cu ambarcaţiuni ale Ligii navale din Riposto; activităţi de simulare a unor manevre de navigaţie - la simulator ECDIS (Electronic Chart Display and Information System); vizitarea companiei Elettra Tlc spa, care se ocupă de instalarea şi mentenanţa cablurilor subacvatice de comunicaţie în Marea Mediterană. De asemenea, participanţii au vizitat Institutul Naţional de Fizică Nucleară, unde au primit explicaţii privind studierea şi cercetarea astronomiei cu ajutorul energiei neutronilor“, a povestit coordonatorul proiectului, prof. Bucur Viorica.
 
Participanţii au vizitat piaţa de peşte, ferma de crustacee Yabby, dar şi un sat de pescari, Acitrezza, unde s-au familiarizat cu îndeletniciri specifice: pescuit, împletirea plaselor de prins peşte. În plus, au vizionat prezentările realizate de elevii din Italia privind activităţi practice derulate pe iahturi de lux în timpul perioadelor de practică. Au urmat o activitate practică de utilizare a elementelor din fizică în viaţa cotidiană şi participarea la conferinţa Sea E-Motion.
„Unul dintre obiectivele acestei prime vizite a fost crearea şi adoptarea logo-ului proiectului.  Delegaţia României a prezentat 4 propuneri de logo, iar în urma votului dat de participanţi în două tururi una dintre propunerile ţării noastre a fost adoptată“, a declarat directorul prof. Martinaş Lidia.
 
Sursa foto: Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanţa
 
Citește și:

Proiectul strategic Erasmus+ „Understanding Blue Growth Strategy“, lansat de Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

”Curățăm Constanța Noastră”, campanie de igienizare a municipiului (galerie foto)

04 Oct 2019 575

Premiul I, II şi menţiune Elevii de la Colegiul Economic Mangalia, pe podiumul Concursului „Performanţă în meserie“

08 Dec 2015 2902

Concurs pe meserii sau, altfel spus, ”Performanță în meserie”

07 Dec 2015 1806

„Învaţă cu noi să devii antreprenor!“ Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa, partener într-un proiect european de peste 8 milioane de lei

14 Sep 2015 2753

Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Constanta

19 Mar 2013 10395