Evaluarea Națională 2023 Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisă de Matematică (DOCUMENT)

Astăzi, 21 iunie 2023, are loc cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, cea la matematică.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat mai multe exerciții, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment.

Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. 

La probele scrise ale Evaluării Naţionale - 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor. 

Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Potrivit ISJ Constanța, la nivelul județului Constanța sunt înscriși 6105 de candidați, 94 de condiții speciale aprobate de Comisia Județeană  și un număr de 119 centre de examen.


Ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută joi, 22 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

În Secțiunea Document a materialului pot fi analizate subiectele primite de elevi la proba scrisă a Evaluării Naționale 2023. 



Citește și: 

Evaluarea Națională Sesiunea 2023Absolvenții de clasa a VIII-a susțin a doua probă scrisă din cadrul examenului, cea la matematică

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evaluarea Națională 2022 Elevii susțin astăzi a doua probă scrisă, cea la matematică

16 Jun 2022 1471

Evaluarea Națională 2021 Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică (document)

24 Jun 2021 3202

Baremul pentru Evaluare Națională 2020, la Matematică, a fost publicat! Cum se rezolvau exercițiile

17 Jun 2020 1996

Evaluare Națională 2020 Iată subiectele la disciplina Matematică

17 Jun 2020 3225

Subiecte complexe la proba scrisă la Matematică a Evaluării Naţionale 2019. Lucrările elevilor din Constanţa, verificate în alt judeţ

21 Jun 2019 3836

Subiecte Evaluare Naţională, proba de Matematică

13 Jun 2018 2656

UPDATE 2. Ce subiecte s-au dat Cresc emoţiile pentru absolvenții clasei a VIII-a şi părinţi. Azi, se susţine proba la matematică (galerie foto+document)

29 Jun 2016 2992

UPDATE 2. FOTO SUBIECTE. Barem de corectare. Evaluarea Naţională la Constanţa Absolvenţii de clasa a opta au început să iasă din examen (document)

24 Jun 2015 3450