Ce spune Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța Inspectoratele Școlare Județene vor fi desființate prin ordin de ministru


Conform Ordinului de ministru nr. 3.069, publicat în Monitorul Oficial, Inspectoratele Școlare Județene vor fi desființate până în vara anului 2025.

În schimb, vor fi înființate Birourile Judeţene ARACIIP (Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii şi Inspecţie în Învăţământul Preuniversitar), care le preiau atribuțiile inspectoratelor. Înființarea acestora are ca termen 30 mai 2025.

Reorganizarea inspectoratelor școlare județene va fi făcută "așezat”, a anunțat Ligia Deca pe 7 februarie, într-o conferință de presă la sediul PNL Bistrița-Năsaud. Întrebată dacă în 2026 va fi aplicabilă reorganizarea ISJ-urilor, Ligia Deca a spus că "vom vedea” și că termenul va fi stabilit într-un nou ordin de ministru cu termene de implementare, după ce precedentul a fost nerespectat chiar de Ministerul Educației.

"Este o prevedere din Legea învățământului preuniversitar. Nu de desființează, se transformă în direcții județene. O parte din atribuții sunt preluate de birouri teritoriale ale ARACIIP, dar direcțiile județene vor primi și atribuții suplimentare față de ceea ce au inspectoratele la acest moment" , a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.

Citește:

Proiect privind înscrierea în clasa a IX-a a elevilor premiaţi la olimpiade, pus în consultare de Ministerul Educaţiei

Calendarul pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025, publicat de ministerul Educației. Iată de când pot fi depuse cererile

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.