Învățământul online prilejuiește parteneriate benefice Activități comune între Liceul „George Călinescu” și Universitatea „Ovidius”

 
Debutul semestrului al II-lea, din prezentul an şcolar, s-a dovedit a fi foarte productiv pentru elevii şi profesorii de limba engleză din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, după cum ne-a informat prof. Cristina Loredana Pintilie, consilier de imagine al acestei instituții.

Aceştia au participat la o serie de acţiuni online, pe platforma Zoom, organizate de biblioteca American Corner Constanţa, activităţile (cu durata de 90 de minute) fiind coordonate de prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, din cadrul Facultăţii de Litere de la Universitatea „Ovidius”, Constanţa.
Elevii claselor a XI-a A, a XII-a A şi a XII-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode, prof. Camelia Dochie, prof. Cristiana Crivăţ, prof. Daniela Enache, prof. Luminiţa Dragomir şi prof. Ramona Banias, au participat la activitatea „US civil society values/Valorile societăţii civile americane”.
Prezentarea dnei prof. univ. dr. Adina Ciugureanu s-a concentrat pe Statele Unite ca fiind „a city upon a hill” - un semn al speranţei asupra lumii, pe cele mai importante valori în societatea americană, pe excepţionalismul american, pe cele patru libertăţi ale lui Norman Rockwell, dar şi pe „affirmative action” din societatea americană contemporană.

De asemenea,  elevii clasei a X-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode şi prof. Camelia Dochie, au participat la activitatea „Fight against corruption (strategies, results)/Lupta împotriva corupţiei (strategii, rezultate)”.
De această dată, prezentarea s-a concentrat pe definirea şi clarificarea termenului „corupţie”, dar şi pe alegerile prezidenţiale americane din ultimii ani. Activitatea s-a încheiat cu discuţii legate de diferite modalităţi prin care corupţia poate fi oprită sau diminuată nu doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ci şi în alte părţi ale lumii.
Atât elevii, cât şi profesorii liceului au participat activ la discuţiile din urma prezentărilor, având întrebări, curiozităţi şi comentarii legate de subiectele abordate, și, în acelaşi timp, exprimându-şi dorinţa de a participa la acţiuni similare organizate de American Corner Constanţa.
 
Citește și:

Examenele IELTS vor putea fi susţinute şi la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 252

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 378

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 390

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 503

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 353

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 564

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 550

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 265

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 647

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 404

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 361

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 318

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 390

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 387

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 609