Invatamant

Manifestări culturale şi sportive la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, de ziua unităţii şcolare (galerie foto)

Elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ au serbat, pe data de 10 aprilie, ziua unităţii şcolare. Decalată cu câteva zile faţă de data de 23 aprilie, când este celebrat în mod tradiţional patronul spiritual al şcolii, Sfântul Gheorghe, manifestarea a cuprins activităţi variate care au pus în valoare talentele elevilor în diferite domenii.
 
„În prima parte a zilei, a avut loc Concursul de Matematică «Gheorghe Ţiţeica», devenit tradiţional deja pentru elevii ciclului gimnazial. Apoi, în curtea instituţiei constănţene a fost zarvă mare, căci au răsunat încurajările majoretelor, care îşi susţineau echipele preferate la campionatul de fotbal şi de baschet atât pentru clasele primare, cât şi pentru cele gimnaziale. Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome şi cupe, dar şi cu uralele admiratorilor. De asemenea, tot în cursul dimineţii, s-au desfăşurat şi ateliere de creaţie: desene pe asfalt, pictură pe sticlă şi încondeiere de ouă. În plus, tot în cinstea Zilei Şcolii s-a lansat a patra ediţie a proiectului «Robocărticel», prin care se urmăreşte reînnoirea fondului de carte al bibliotecii instituţiei prin donaţii de la elevii şcolii“, a declarat consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, prof. Veronica Hagi.
 
La ora 14, Teatrul de Copii şi Tineret „Elpis“ a fost gazda spectacolului „Joc de copil“, realizat de cei mai talentaţi artişti în devenire, sub îndrumarea Rovenei Paraschivoi, actriţă la instituţia de cultură menţionată. Dans, muzică, teatru, culoare şi veselie au fost atributele unui spectacol care a reunit candoarea mai micilor sau mai marilor aspiranţi la celebritate şi seriozitatea imprimată de lucrul sub îndrumare profesionistă. Spectacolul a fost urmat de acordarea de diplome elevilor celor mai merituoşi ai şcolii, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiade şi concursuri şcolare - fazele judeţene - sau care s-au calificat la fazele naţionale.
 
De asemenea, directorul instituţiei, prof. Sorin Cernăianu, a mulţumit tuturor partenerilor Şcolii „Gheorghe Ţiţeica“, şi anume: Inspectorul Şcolar Judeţean, Poliţia de Proximitate, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Consiliul Britanic, Alianţa Franceză, Biroul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate, Agenţia Naţională Antidrog, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, AIESEC, Organizaţia „Mare Nostrum“, Fundaţia „Dăruieşte aripi!“, dar şi alte instituţii şcolare.
 
„O şcoală de succes în mileniul al III-lea nu poate fi decât aceea în care profesorii sunt deschişi spre o abordare individualizată şi diferenţiată a procesului de învăţământ, aceea în care elevii găsesc în primul rând drumul spre punerea în valoare a talentelor şi înclinaţiilor personale, aceea în care părinţii colaborează cu profesorii într-o dinamică real constructivă“, a spus directorul instituţiei, prof. Sorin Cernăianu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum au sărbătorit Ziua Europei elevii Școlii „Gheorghe Țițeica“ (galerie foto)

10 May 2019 506

50 de ani de existență Spectacol jubiliar al Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța

21 Apr 2019 794

Școala Gimnazială Nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” din Constanța împlinește 50 de ani de la înființare.

18 Apr 2019 672

Școala „Gheorghe Țițeica” - jumătate de secol de excelență în educația constănțeană (galerie foto)

16 Apr 2019 717

Ziua Educației, sărbătorită la Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța. La ce evenimente au participat elevii (galerie foto)

06 Oct 2018 1555

Examenul de definitivare are loc pe 18 iulie. Profesorii din Constanţa, aşteptaţi la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“

17 Jul 2018 1324

Zi de sărbătoare la Școala „Gheorghe Țițeica“ din Constanța. Elevii au pregătit mai multe momente artistice pentru aniversarea unității de învățământ (galerie foto)

24 Apr 2018 1095

Cum a fost celebrată ziua de 1 Decembrie la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ din Constanța

01 Dec 2017 3195

Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța a sărbătorit Ziua Dobrogei printr-o horă dobrogeană (galerie foto)

15 Nov 2017 2968

”#1 Bravo, Simona Halep! Suntem mândri!” Activitate inedită la Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” (galerie foto)

12 Oct 2017 1564

Săptămâna spațiului cosmic la Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica” (galerie foto)

10 Oct 2017 1291

Prima zi de şcoală Emoţii pentru elevii Şcolii Gimnaziale ”Gheorghe Țițeica” (galerie foto)

12 Sep 2017 2127

Suită de activităţi la Școala „Gheorghe Țițeica” în cadrul Săptămânii altfel

01 Jun 2017 2463

Pauză pentru mişcare, la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“ (galerie foto)

22 May 2017 2002

„Am fost și eu la Alba-Iulia!”. Elevi ai Școlii „Gheorghe Țițeica“ au sărbătorit Unirea cea Mare

01 Dec 2016 1079