Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

Sursa foto - freepik.com
  • Federația Națională a Părinților își exprimă public susținerea fermă pentru propunerea Ministerului Educației cu privire la instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar.
  • Părinții insistă pe necesitatea sprijinirii unităților de învățământ, metodologic, logistic și financiar.
  • Școala trebuie să rămână un spațiu destinat învățării, un mediu sigur pentru toți participanții la actul educațional, elevi și profesori deopotrivă.
Federația Națională a Părinților EDUPART susține instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar.
 

„În contextul publicării în consultare publică a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, Federația Națională a Părinților își exprimă public susținerea fermă pentru propunerea Ministerului Educației cu privire la instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar, ca măsură de prevenire și de combatere a actelor de violență în mediul școlar“, transmiete Federația Națională a Părinților.

 
Școala trebuie să rămână un spațiu destinat învățării, un mediu sigur pentru toți participanții la actul educațional, elevi și profesori deopotrivă. De aceea, în ultimii ani, în dialogul permanent cu
decidenții, am insistat asupra necesității instalării de sisteme de supraveghere audio-video în toate unitățile de învășământ preuniversitar, ca răspuns la propunerile venite din partea comunităților școlare (părinți, profesori, elevi).
 

„Subliniem faptul că susținem restricționarea accesului la înregistrările audio-video, accest lucru fiind permis doar autorităților abilitate, în vederea clarificării/cercetării unor acte de violență sau de distrugeri de bunuri reclamate și insistăm pe reglementarea unor sancțiuni drastice pentru cei care încalcă dispozițiile legii privind accesarea imaginilor“, mai transmite Federația Națională a Părinților.

 
În egală măsură, părinții insistă pe necesitatea sprijinirii unităților de învățământ, metodologic, logistic și financiar, astfel încât acestea să poată lua măsurile tehnice şi organizatorice adecvate în ceea ce priveşte modul de stocare și de prelucrare a datelor cu caracter personal obţinute din înregistrările camerelor de supraveghere audio-video, de garantare a securității și a integrității înregistrărilor audio-video instalate în incinta unităţilor de învăţământ.
 
Federația apreciază consultarea și colaborarea Ministerului Educației cu reprezentanții Ministerului Justiției și cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în vederea asigurării unei prevederi legale clare și transparente privind utilizarea înregistrărilor audio-video în școli.
 

„Considerăm că, prin dialog deschis și constructiv între toate părțile implicate, pot fi elaborate norme legale, astfel încât să fie asigurată respectarea regulilor privind protecția datelor cu

caracter personal și accesul la imaginile înregistrate doar în situațiile strict reglementate“, a mai subliniat Federația Națională a Părinților.

Citește și:

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

Justiție Constanța: Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea oferi răspuns la întrebarea Ce materie trebuie eliminată din programa de examen?

12 Jan 2021 3324