Preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ, primesc și anul acesta masă caldă la școală

Foto: Facebook/MDLPAGuvernul României a adoptat ordonanța de urgență privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat. 

Prin actul normativ aprobat se asigură continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Potrivit ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarii şi elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, vor primi gratuit un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita sumei de 15 lei/zi/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

„Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar cuprinde prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție şi de depozitare a acestora, după caz.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor Programului-pilot, se vor distribui numai produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Pentru finanțarea Programului-pilot în anul 2023 se alocă bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unitățile-pilot, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București suma de 195 milioane lei“ - se arată în ordonanța de urgență. 

Citește și: 

Ministrul Ligia DecaProgramul "Masă caldă" va continua să fie acordat până la sfârşitul anului calendaristic

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Normele de aplicare pentru continuarea Programului-pilot Masa caldă în 450 şcoli, aprobate de Guvern

05 Oct 2023 1100

Guvernul a adoptat o hotărâre privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de şcoli

16 Sep 2022 1018

Ministrul Educaţiei Programul „Masă caldă" va fi extins de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)

30 Jun 2022 1273

Klaus Iohannis a semnat decretul privind acordarea unei mese calde pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ

10 May 2018 1985

Elevii din Dobromir, a patra comună din România ca grad de sărăcie, așteaptă o masă caldă... guvernamentală

13 Mar 2018 3251

Proiect-pilot Peste 1.000 de elevi ai Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, beneficiarii unei mese calde

29 Jul 2016 3089