Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC)  a organizat, recent, prima întâlnire transnaţională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS), finanțat prin Programul european Erasmus Plus.

„În cadrul întâlnirii am concretizat planul de acțiuni ce vor viza, în primul rând, conștientizarea federațiilor sportive naționale și a specialiștilor din domeniu asupra pericolelor la care pot fi expuși copii care practică diverse sporturi, în vederea stabilirii premiselor unui mediu curat, lipsit de violență și ingerințe negative. În acest sens, am decis realizarea unui chestionar și publicarea pe site-urile proprii a politicilor legate de protecția copiilor și instituirea unui cadru securizat în ceea ce privește practicarea exercițiului fizic”, a precizat conf. univ. dr. Adrian Georgescu, manager al proiectului din partea UOC.


Totodată, în cadrul întâlnirii a fost semnat un memorandum de colaborare între Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea „Bayburt” din Turcia, care deschide noi oportunități de cooperare în domeniul academic, al cercetării științifice, sportului și inovării.

Proiectul Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS) urmărește să definească mijloace de urmat în protecția copiilor și desfășurarea activităților sportive într-un mediu sigur, prin crearea unor baze de date în cadrul instituțiilor școlare și sportive, a unor modalități constructive de integrare a tinerilor cu ajutorul activităților fizice fără incidente din partea părinților, elevilor, sportivilor, profesorilor, antrenorilor și tuturor persoanelor angrenate în procesul instructiv-educativ.

Proiectul PCSOS, Grant Agreement nr. 101134510, finanțat cu suma de 250.000 euro, este implementat în perioada 01.11.2023-31.10.2025, în cadrul unui consorţiu din care fac parte: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Turkish Bocce Bowling and Darts Federation  (Turcia - lider de proiect), „Bayburt” University (Turcia), Confederazione Boccistica Internazionale (Elveția), Asocijacija Sport Za Sve Srbije (Serbia), Plivacki Klub Zagreb (Croația).

Citește și: 

Se împlinesc 34 de ani de la fondarea Universităţii Ovidius din Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 296

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 416

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 409

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 516

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 425

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 573

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 556

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 271

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 656

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 409

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 365

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 323

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 394

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 393

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 612