Școala Altfel Ofițeri ai Poliției Constanța, întâmpinați de inimioare curioase, la Școala Gimnazială nr. 37

  • Micuții Clasei Pregătitoare A „Micii Exploratori“, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, sub îndrumarea prof.înv. primar Laura Dinescu, au primit vizita subcomisarului Irina Manolache, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității al IPJ Constanța.
Inimioare curioase, multe întrebări și povestioare din experiențele proprii sau ale cunoscuților, dar, mai ales, fascinație pentru uniformă și pentru mesajul transmis!
 
Așa au fost întâmpinați ofițerii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța de elevii mai mici ai Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, cu ocazia activităților dedicate programului Școala Altfel.
 
Micuții Clasei Pregătitoare A „Micii Exploratori“, din cadrul instituției de învățământ, sub îndrumarea prof.înv. primar Laura Dinescu, au primit vizita subcomisarului Irina Manolache, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității al IPJ Constanța.
 
Încă din primele momente, cei mai mici dintre elevi și-au arătat bucuria cu privire la vizita primită, uniforma de polițist fiind ca un magnet pentru atenția școlarilor.
 
Pentru acest moment, elevii s-au pregătit din timp cu semne de circulație confecționate din materiale reciclabile, dar, mai ales, cu o mare nevoie de informație și lucruri noi de descoperit.
 
Pe parcursul discuțiilor, scms. Irina Manolache le-a explicat elevilor regulile de circulație, le-a vorbit despre cât de important este să se asigure înainte de a traversa un drum, să fie întotdeauna însoțiți de un adult și despre faptul că niciodată nu trebuie să traverseze în fugă.
 
Degețelele micuțe și vioaie țâșneau rapid în aer cu fiecare informație pe care subcomisarul le-o împărtășea elevilor, aproape pentru fiecare moment existând câte o povestioară în completare din partea școlarilor, fie din experiența proprie sau a cunoscuților, așa încât informațiile aflate cu ocazia vizitei să poată fi fixate cu mai multă ușurință.
 
Spre bucuria celor mici, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Constanța a avut și surprize pentru ei, fiecare dintre aceștia primind câte o Legitimație de polițist rutier pentru o zi, eliberate în cadrul unei campanii a Poliției Rutiere Române, dar și orare școlare.
 

În plus, elevii au aflat de la scms. Irina Manolache că, pentru a deveni polițiști, la rândul lor, au nevoie să aibă o conduită ireproșabilă, să fie buni la sport și să învețe mult.
 
La finalul vizitei, o mare parte dintre băieți, dar și fetițe, își stabiliseră deja viitoarea carieră pe care o vor alege în viață!

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța
Programul „Școala altfel”, desfășurat de polițiști. Despre ce au discutat cu elevii

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Un șofer a fost depistat de mai multe ori în trafic conducând un autoturism deși nu avea permis. Ce măsuri au luat instanța

09 Jun 2023 666

Un șofer cu permisul suspendat a intrat cu mașina pe un sector de drum de pe Plaja Modern

08 Jun 2023 571

Șofer băut, implicat într-un accident rutier în Constanța!

08 Jun 2023 662

Șofer tras pe dreapta pe strada Caraiman din Constanța. Ce au descoperit polițiștii

08 Jun 2023 1538

Constanța Suspect de furt reținut pentru 24 de ore

07 Jun 2023 610

Județul Constanța Un tânăr de 21 de ani a furat un telefon de 5.700 de lei al altui tânăr!

06 Jun 2023 808

IPJ Constanța renovează Arestul și Serviciul pentru Imigrari și schimbă gardul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate! Firmele câștigătoare

06 Jun 2023 1028

Inconștiență pe drumurile din județul Constanța! Șoferi beți și fără permis, depistați de polițiști

05 Jun 2023 698

Județul Constanța Sute de amenzi aplicate de polițiști în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

05 Jun 2023 529

Femeile care conduc Poliția Constanța!

05 Jun 2023 2254

Șoferi beți și drogați în traficul din Constanța! (FOTO)

04 Jun 2023 734

Șoferi beți sau fără permis depistați în trafic în municipiul Constanța

03 Jun 2023 714

Județul Constanța Razii de amploare în comunele Agigea și Valu lui Traian. Au fost aplicate mai multe amenzi

03 Jun 2023 826

LIVE Măsuri dispuse cu ocazia minivacanței de Rusalii la Constanța!

31 May 2023 710

Județul Constanța Amenzi de mii de lei aplicate de polițiști în urma unor acțiuni de control. Ce nereguli au fost constatate

30 May 2023 597