Școala Altfel Ofițeri ai Poliției Constanța, întâmpinați de inimioare curioase, la Școala Gimnazială nr. 37

  • Micuții Clasei Pregătitoare A „Micii Exploratori“, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, sub îndrumarea prof.înv. primar Laura Dinescu, au primit vizita subcomisarului Irina Manolache, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității al IPJ Constanța.
Inimioare curioase, multe întrebări și povestioare din experiențele proprii sau ale cunoscuților, dar, mai ales, fascinație pentru uniformă și pentru mesajul transmis!
 
Așa au fost întâmpinați ofițerii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța de elevii mai mici ai Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, cu ocazia activităților dedicate programului Școala Altfel.
 
Micuții Clasei Pregătitoare A „Micii Exploratori“, din cadrul instituției de învățământ, sub îndrumarea prof.înv. primar Laura Dinescu, au primit vizita subcomisarului Irina Manolache, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității al IPJ Constanța.
 
Încă din primele momente, cei mai mici dintre elevi și-au arătat bucuria cu privire la vizita primită, uniforma de polițist fiind ca un magnet pentru atenția școlarilor.
 
Pentru acest moment, elevii s-au pregătit din timp cu semne de circulație confecționate din materiale reciclabile, dar, mai ales, cu o mare nevoie de informație și lucruri noi de descoperit.
 
Pe parcursul discuțiilor, scms. Irina Manolache le-a explicat elevilor regulile de circulație, le-a vorbit despre cât de important este să se asigure înainte de a traversa un drum, să fie întotdeauna însoțiți de un adult și despre faptul că niciodată nu trebuie să traverseze în fugă.
 
Degețelele micuțe și vioaie țâșneau rapid în aer cu fiecare informație pe care subcomisarul le-o împărtășea elevilor, aproape pentru fiecare moment existând câte o povestioară în completare din partea școlarilor, fie din experiența proprie sau a cunoscuților, așa încât informațiile aflate cu ocazia vizitei să poată fi fixate cu mai multă ușurință.
 
Spre bucuria celor mici, șeful Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Constanța a avut și surprize pentru ei, fiecare dintre aceștia primind câte o Legitimație de polițist rutier pentru o zi, eliberate în cadrul unei campanii a Poliției Rutiere Române, dar și orare școlare.
 

În plus, elevii au aflat de la scms. Irina Manolache că, pentru a deveni polițiști, la rândul lor, au nevoie să aibă o conduită ireproșabilă, să fie buni la sport și să învețe mult.
 
La finalul vizitei, o mare parte dintre băieți, dar și fetițe, își stabiliseră deja viitoarea carieră pe care o vor alege în viață!

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța
Programul „Școala altfel”, desfășurat de polițiști. Despre ce au discutat cu elevii

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Polițiștii au ieșit cu radarele pe șosele, pentru creșterea siguranței în trafic

14 Jun 2024 176

Polițiștii, în misiune în școlile din municipiul Constanța

13 Jun 2024 324

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

13 Jun 2024 350

Salvatorii eroi de la Constanța Cine sunt cei care au intervenit în cazul bărbatului care amenința că se autoincendiază

12 Jun 2024 793

Știri Constanța Poliția acționeză în apropierea și în incinta școlilor

12 Jun 2024 467

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, din nou subiect al deliberărilor la Tribunalul Constanța

12 Jun 2024 582

Amenzi în Constanța! Acțiune a Poliției pentru siguranța rutieră

12 Jun 2024 376

Știri Constanța azi Un bărbat a amenințat că își dă foc, în parcarea unui centru comercial. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

12 Jun 2024 626

Controale ale polițiștilor rutieri în municipiul Constanța. Vitezomani au fost amendați

11 Jun 2024 542

Acțiuni ale polițiștilor în școlile din municipiul Constanța. S-au dat amenzi

11 Jun 2024 506

Infracțiuni rutiere depistate pe străzile județului Constanța. Șofer băut și posibil sub influența drogurilor pe DN2A

11 Jun 2024 570

Un șofer băut a intrat într-o mașină parcată, în Constanța. Cu ce alcoolemie a fost depistat

11 Jun 2024 522

Ce spun reprezentanții forțelor de ordine din Constanța despre activitatea polițiștilor și a jandarmilor, în perioada alegerilor

11 Jun 2024 386

Județul Constanța Doi șoferi cu permisul de conducere suspendat și unul fără permis, prinși la volan de polițiști

10 Jun 2024 544

Polițiștii constănțeni au reținut un bărbat care și-ar fi agresat fosta concubină, în Costinești. Anchetatorii spun că ar fi încălcat ordinul de protecție

10 Jun 2024 455