Știri Constanța azi UPDATE. Elevii de la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", la deschiderea noului an școlar (FOTO+VIDEO)

 
UPDATE 11

Evenimentul a luat sfârșit. 

UPDATE 10 

Cornel Cojocaru înmânează placheta și titlul de șef de de promoție absolventului Claudiu Cojocărașu, student în anul 1 la Academia Navală. 

UPDATE 9

Cornel Eugen Cojocaru ia cuvântul.

Deschiderea anului școlar la Liceul Alexandru Ioan Cuza reprezintă un moment special.

Rolul colegiului de a asigura o resursă valoroasă pentru marina română a rămas același și de la 14 decenii de la înființarea predecesorului colegiului.


UPDATE 8

Vlad Cristian Pușcașu, reprezentantul elevilor de clasa a 9 a ia cuvântul.

Pe parcursul anilor am înțeles că a fi militar înseamnă să prezinți valori diferite față de cei din jur.

 Dragi elevi, priviți-vă cu demnitate și mândrie  căci acest loc reprezintă curajul de care ați dat dovadă când ați ales acest drum.

UPDATE 7

Elevii de clasa a 9 a rostesc legământul de suflet.


UPDATE 6

Cornel Marius Abagiu ia cuvântul. 

O nouă generație de tineri va deprinde învățământul militar. Deschiderea de an școlar reprezintă o nouă oportunitate de a realiza lucruri mărețe. Prin dedicare sunt convins că vă veți îndeplini cele mai mari visuri. 

În acest an urcat la bord 143 de elevi de prim an.

Le spun cadrelor didactice să fie alături de noii noștri elevi. Să treacă mai ușor peste posibilele sincope care pot apărea în procesul de formare educațională.

Alături de cadeții noștri învățăm să ne autodepășim.

UPDATE 5

Are loc oficierea serviciului religios de către preotul militar Bodea Emanuel.UPDATE 4

Se intonează imnul. 

UPDATE 3

Sosește Cornel Eugen Cojocaru contraamiral de flotilă. 

UPDATE 2

Are loc introducerea Drapelului de Luptă în formație.

UPDATE 1

Înainte de începerea festivității este prezentat un istoric al unității de învățământ/Deschiderea noului an de învățământ la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”! 

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” va desfășura luni, 11 septembrie, ora 09.00, festivitatea de deschidere a anului de învățământ 2023-2024.

Conform tradiției, cei 144 elevi de clasa a IX-a (37 fete și 107 băieți) vor rosti, în prima lor zi de școală, ca liceeni, legământul de credință: „Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie Patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La activitate, va fi prezent șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, împreună cu reprezentanți ai Statului Major al Apărării, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale Române, oficialități locale, cadre didactice, părinți și rude ale elevilor.

Citește și:

Azi începe noul an școlar pentru aproximativ 2.700.000 de elevi şi preşcolari

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Activitate la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța cu ocazia Zilei Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 888

#Dobrogea145 Prof. dr. Adrian Ilie, director al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2023 866

Evenimentul „Ziua Armatei României în școli“ continuă la Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 640

#citeșteDobrogea Învăţământul liceal de marină la 142 de ani de la înfiinţare. Planuri de viitor, realizări și perspective

03 Oct 2023 2086

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" organizează sâmbătă, Ziua Porților Deschise

26 Sep 2023 643

Știri Constanța Colegiul Național Militar organizează recrutarea și selecția pentru posturi de soldați gradați profesioniști

15 Sep 2023 904

Constanța Deschiderea noului an de învățământ la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

08 Sep 2023 656

Înaintare în grad la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

17 Aug 2023 590

Elena Urban, absolventa Colegiului Militar din Constanța, mesaj transmis cu ocazia absolvirii studiilor superioare ca șefă de promoție

03 Aug 2023 688

Învățământ Constanța Cine este șeful de promoție de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

08 Jul 2023 1391

Au fost publicate rezultatele repartizării în colegiile militare! Lista candidaților admiși la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (DOCUMENT)

07 Jul 2023 847

LIVE VIDEO+TEXT Festivitate de absolvire pentru a doua promoție a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” de la reînființare (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2023 1572

Eveniment în Portul Militar Constanța Colegiul Naţional Militar organizează festivitatea de absolvire a studiilor liceale militare

12 Jun 2023 981

LIVE TEXT Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au parte de festivitatea de abslovire (FOTO)

10 Jun 2023 1463

Ultimul clopoțel pentru elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

07 Jun 2023 1251