Știri Constanța Cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”, la Universitatea Ovidius din Constanța



Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța și Asociația Studenților Geografi Constanța (ASGC), organizează cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”.

Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 septembrie 2023 și se adresează studenților și masteranzilor de la universitățile din România care urmează programe de studii în domeniul Geografiei, transmit reprezentanții UOC. 

„Anul acesta, la conferință vor participa în calitate de invitați speciali prof. univ. dr. Ioan Ianoș, de la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, și prof. univ. dr. Octavian Groza, de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Facultatea de Geografie și Geologie. De asemenea, alături de studenții de la FSNSA care urmează specializările de licență Geografie și Geografia Turismului, dar și programul de master „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”, vor susține comunicări științifice tineri participanți de la Universitatea din București, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova și Universitatea Valahia din Târgoviște.

În cele trei zile ale manifestării, aceștia  vor avea parte și de ateliere de lucru, tururi ghidate și aplicații practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României”, precizează șef de lucrări dr. Mirela Paraschiv, reprezentantul comitetului de organizare.
Totodată, în cadrul evenimentului, reprezentanți ai ONG Mare Nostrum (https://www.marenostrum.ro/), partener al conferinței, le vor prezenta participanților activitățile organizației de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră și de educare a comunităților locale, dar și posibilitățile de voluntariat și de implicare profesională pe care le pot accesa tinerii absolvenți interesați de domeniul protecției mediului și conservării biodiversității, a mai punctat sursa citată. 

Conferința Națională „Constantin Brătescu” este susținută financiar prin fondurile Ministerului Educației dedicate desfășurării de activități extracurriculare în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și este promovată de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (https://esdw.eu/country/romania/), ce susține activitățile și evenimentele din domeniul dezvoltării durabile realizate la nivel european, în a doua parte a lunii septembrie.

Informații privind programul detaliat al Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului: http://geocncb.weebly.com/.

Citește și:


Învățământ ConstanțaWorkshop-ul „Metode digitale de predare, testare și evaluare în matematică”, la Universitatea Ovidius din Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 339

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 508

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 453

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 553

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 508

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 620

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 615

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 308

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 684

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 431

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 390

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 358

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 419

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 419

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 635