Studenți ai Universității Ovidius din Constanța, alături de studenți norvegieni la Școala de vară de antreprenoriat sustenabil SUSTENT

Universitatea Ovidius ConstanțaÎn perioada 4 – 10 septembrie 2022, o echipă formată din studenți și profesori ai Universității Ovidius din Constanța (UOC) participă, împreună cu studenți și cadre universitare de la Universitatea HVL din Norvegia, la cursurile și vizitele de studiu din cadrul Școlii de vară SUSTENT, informează conf. univ. dr. Raluca Petre, responsbil comunicare în cadrul proiectului SUSTENT, conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța. 

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când studenți și profesori norvegieni lucrează alături de echipa UOC pentru a introduce și în curricula Universității Ovidius din Constanța disciplina de studiu „Antreprenoriat sustenabil”.

În cadrul cursurilor Școlii de vară, care se desfășoară în campusul universitar, Corp A, în Sala Google, studenții din cele două țări beneficiază, pe lângă ore interactive susținute de profesori români și norvegieni, de vizite de lucru în întreprinderi locale din domeniul balnear, pomicol, viticol, de procesare a cărnii și manufacturier. Studenții români, alături de cei norvegieni încearcă să găsească soluții care respectă stabilitatea economică, bunăstarea angajaților și calitatea mediului în antreprenoriatul local. Împreună învață și încep să aplice principiile antreprenoriatului sustenabil pentru o dezvolare regională de lungă durată.

„După vizita partenerilor norvegieni de la HVL din luna septembrie va fi rândul studenților români să ia parte la o mobilitate în luna octombrie 2022. În cadrul acesteia, 12 studenți de la Universitatea Ovidius din Constanța vor participa la cursuri alături de colegii norvegieni, cu care au legat deja prietenii. În plus, se vor familiariza cu mediul antreprenorial norvegian, vor cunoaște direct modul de lucru și cooperare al întreprinderilor nordice”, precizează conf. univ. dr. Raluca Petre.

Proiectul SUSTENT se desfășoară în perioada martie 2022 - septembrie 2023 și este implementat în cadrul EEA and Norway Grants, un cadru de cercetare și cooperare între universități din România și finanțatorii din Spațiul Economic European: Norvegia, Liechtenstein, Islanda.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 267

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 392

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 503

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 357

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 551

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 649

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 361

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 318

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 390

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 610

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 802

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 466

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 528

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 746

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 641