Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor expune lucrări în cadrul unei expoziții de artă din Lisabona

Sursă foto: Universitatea Ovidius din Constanța
  • În perioada septembrie - octombrie 2023, 31 de studenți și cadre didactice de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) vor expune o serie de lucrări în cadrul proiectului „Imago Mundi - Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului”.
 
În perioada septembrie - octombrie 2023, 31 de studenți și cadre didactice de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) vor expune o serie de lucrări în cadrul proiectului „Imago Mundi - Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului”, transmite un comunicat din partea UOC.
 
Expoziția se va desfășura în campusul Benfica al Institutului Politehnic din Lisabona, Lisbon School of Education, și își propune să creeze noi perspective asupra lumii prin realizarea unui set de obiecte și intervenții artistice, pornind de la experiența teritoriului în diversele sale aspecte - perceptiv/senzorial, social, cultural, emoțional și performativ. Studiul se concentrează pe diviziunile teritoriale din locații precum: Lisabona, Almada, Setúbal și Santiago do Cacém - în Portugalia; Constanța și București - în România; Ciudad Real - în Spania.
 
Coordonatorii proiectului „Imago Mundi - Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului” sunt lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, de la Universitatea Ovidius din Constanța și lect. univ. dr. Silvia Stoica, de la Universitatea Națională de Arte București.
 

„Proiectul Imago Mundi presupune o cartografiere personală a spațiului, o poveste a interacțiunii sinelui cu teritoriul locuit. Această călătorie determină trecerea printr-o serie de procese și trăiri speciale asociate noțiunii de locuire, apartenență, identitate sau spațiu personal. În acest context, «acasă» devine acel loc desprins din întregul univers, poate chiar centrul universului nostru personal”, precizează lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan.

 
„Imago Mundi - Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului” este un proiect de cercetare al cărui promotor este Facultatea de Pedagogia Artei de la Institutul Politehnic din Lisabona și care se desfășoară în parteneriat cu alte instituții de profil din Portugalia, Spania și România.
 
În cadrul expoziției participă cu lucrări cadre didactice și studenți ai celor două universități din România: conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu și studenții: Ramona-Loredana Brici, Elena-Georgiana Clinciu, Roxana-Nicoleta Sârăbușcă, Alexandra Vițelaru, Bianca-Diana Bârzoiu, Andra Bică, Iulia Călinescu, Anamaria Encică, Elena Enică, Ana-Simona Maftei, Bianca-Valentina Martin, Ioana-Alexandra Militaru, Andreea-Magdalena Necula, Ramona-Cristina Popescu, Raluca-Aura Voicilă, Andreea-Mădălina Iacob, Alina-Daniela Moisescu, Diana-Mihaela Darea, Cătălina-Emanuela Isai, Kristine-Viorica Ispas, Diana Cîrjaliu Meliu, Cristiana Munteanu, Aurelia Neculai, Carmen-Nicoleta Popescu, Alexandra-Andreea Păun, Adina Bogdan, Silviu Cotoban, Daniela Filip, Adeline-Valeria Măriuță, Iulia Mihalcea, Cristina Maria Ioana (Lupescu), Emanuela Dumitru, Narcisa Janță, Lussiana-Ioana Obrijanu, Clara-Marinela Toma, Ioana Predescu (alumni), a încheiat sursa citată.


Citește și:
Antreprenori și investitori din Finlanda, în vizită de lucru la Universitatea Ovidius din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 296

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 412

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 409

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 413

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 365

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 323

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 392

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 528

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 753

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 579

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 724

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 659

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 506

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 524

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 540