Antreprenori și investitori din Finlanda, în vizită de lucru la Universitatea Ovidius din Constanța

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Universitatea Ovidius Constanța
  • Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește luni, 21 august 2023, o delegație formată din antreprenori și investitori din Finlanda.
 
Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește luni, 21 august 2023, o delegație formată din antreprenori și investitori din Finlanda, transmite un comunicat de presă din partea UOC.
 
În contextul vizitei, INSAE organizează un atelier de lucru cu tema „Soluții Inovative în Energetică prin Integrarea de Materiale Nanostructurate, Nanotehnologii și de Metode Inginerești Avansate”, ce are drept scop prezentarea rezultatelor cercetărilor derulate în cadrul INSAE și identificarea modalităților de valorificare a acestor rezultate, facilitarea schimbului de experiență și a bunelor practici în vederea definirii unor mecanisme de colaborare între universități și mediul de afaceri, precum și promovarea unei culturi inovative în activitatea didactică și de cercetare.
 
Activitatea se desfășoară în cadrul planului de implementare a proiectulului MULTISCALE - „Cercetări asupra dezvoltării de materiale avansate și optimizare multiscalară prin integrarea materialelor nano-structurate în sisteme energetice avansate”, finanțat în cadrul Program Operațional Competitivitate, Axa prioritară 1-Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare (CDI) în Sprijinul Competitivităţii Economice şi Dezvoltării Afacerilor, Acțiunea:1.2.3 Tip proiect Parteneriate pentru Transfer de Cunoştinţe, nr. contract 8/01.09.2016, ID: P_40_279, cod MySMIS 105531.
 

„În cadrul atelierului de lucru, colectivul de cadre didactice și cercetători ai INSAE vor expune și rezultatele proiectelor: EITRM OUC - „Proiect de cercetare-dezvoltare-inovare cu măsuri suport pentru consolidarea participării la EIT Raw Materials-EITRM-OUC”, cod MySMIS 108048, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară: 1-Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice șidezvoltării afacerilor, contract nr. 338/390014/09.02.2021; Ovidius Cyber Cloud - „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universității Ovidius din Constanța, pentru modelare numerică, simulare și procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”, cod MySMIS: 124984, nr. contract 252/29.05.2020, Program Operaţional Competitivitate, Axa prioritară - Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, tip proiect: Proiect de Tip Cloud şi Infrastructuri Masive de Date; ROMANA - „Alocarea optimală a resurselor prin structurarea de sisteme adaptive folosind metodele de analiză neliniară”, contract nr. PCE 236/2021, finanțat în cadul PN-III-P4-ID-PCE-2020-2738, Cercetare fundamentală și de frontieră, tip proiect: Proiecte de Cercetare Exploratorie”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, director al INSAE.

 
Din delegația finlandeză fac parte: Kalle Salminen - conducătorul delegației, antreprenor cu o vastă experiență, specialist în networking, consilier și membru în consiliul de administrație a peste 20 de companii, Pasi Vänttinen - director executiv specializat în prognoze, planificare strategică, leadership, management și finanțe/investiții, Jani Pihl -coproprietar al centrului de instruire Blue Skies Aviation ltd și cofondator al companiei nordice metaverse ProVerse Interactive ltd, Mikko Lahti - proprietarul companiei de servicii de aviație Joen Services ltd, director general și coproprietar al companiei aeriene finlandeze Nordic Jet Charter, Harri Kekkonen - aviator, proprietarul companiei de servicii de management strategic Extended Runway Ltd, Heikki Nikamaa - proprietarul companiei de logistică a mărfurilor aeriene Cargo Flight Service Finland ltd, Arvi Arohonka - director executiv al companiei 3R-Cycle și coproprietar al companiei Green Disposal Oy.
 
Totodată, la eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai comunității academice și ai sectorului de afaceri din România, cu care INSAE colaborează în diverse proiecte, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Prima sesiune de admitere la UOC s-a încheiat. Primele date despre admiterea din septembrie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 292

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 409

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 405

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 406

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 365

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 322

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 392

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 528

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 753

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 579

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 724

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 659

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 506

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 524

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 540