Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța


 
  • La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) are loc, în perioada 4 - 5 aprilie 2024, competiția „Games of Science”, care promovează știința pe înțelesul tuturor și care oferă acces tinerilor cercetători la training-uri de comunicare publică și la o comunitate de oameni de știință și susținători ai științei din toate domeniile.
     
La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) are loc, în perioada 4 - 5 aprilie 2024, competiția „Games of Science”, care promovează știința pe înțelesul tuturor și care oferă acces tinerilor cercetători la training-uri de comunicare publică și la o comunitate de oameni de știință și susținători ai științei din toate domeniile, transmite un comunicat din partea UOC.

Anul acesta, Universitatea Ovidius din Constanța, prin Institutul Studiilor Doctorale (ISD), se alătură celorlalte șase universități din țară care promovează comunicarea științei pe înțelesul comunității: Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea de Vest din Timișoara.

„La formarea de la Constanța participă 18 masteranzi și doctoranzi din facultățile și școlile doctorale din universitate. Juriul « Games of Science », care se va reuni la universitatea noastră în seara zilei de 5 aprilie pentru a-i desemna pe cei doi participanți la finala națională de la București, este format din oameni de știință, experți locali și regionali, reprezentanți ai universității, comunicatori de știință și susținători ai comunicării științei din multiple domenii”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD din cadrul UOC.


Competiția „Games of Science” are opt sesiuni locale, urmate de o finală naţională care va avea loc în luna mai, la București. Pe parcursul training-ului, participanții descoperă împreună cum pot explica pe scurt și clar idei și procese complexe. Concursul „Games of Science” este un format original, elaborat de Ada Roseti, și are scopul de a-i familiariza pe tinerii cercetători cu prezentările publice pe durate scurte, de la 15 secunde la 3 minute. Proiectul este deschis studenților, masteranzilor şi doctoranzilor români, precum și cercetătorilor, cadrelor didactice și altor tineri specialiști care lucrează în instituții de învățământ și cercetare sau în alte organizații cu profil științific, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 846

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 326

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 490

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 436

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 494

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 386

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 347

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 410

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 550

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 781

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 591

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 735

Studenții de la Universitatea Ovidius Constanța, în excursie de documentare

04 Apr 2024 673

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 535

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 551