Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din PoloniaUniversitatea „Ovidius” Constanța, la propunerea Facultății de Teologie, acordă vineri, 12 aprilie 2024, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, de la Facultatea de Teologie catolică din cadrul Universității de stat Silezia (Katowice), din Polonia.
 
Festivitatea va avea loc începând cu ora 12.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).
 
Despre Andrzej Pastwa
 
Născut la 8 iulie 1960, în Katowice, Andrzej Pastwa a studiat și absolvit atât cursurile Facultății de Teologie, cât şi pe cele de Drept canonic, din cadrul Universității Catolice din Lublin, unde a obținut ambele titluri de licență și masterat.
 
În anul 1995, profesorul Andrzej Pastwa a obținut titlul de doctor în drept canonic la aceeași universitate, iar în 8 ianuarie 2008, și-a încheiat studiile post-doctorale cu o lucrare care aborda un subiect de drept canonic matrimonial, intitulată „Elementele esențiale ale căsătoriei”.
 
În prezent, prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa este titularul Catedrei de Drept canonic de la Facultatea de Teologie catolică, director al Departamentului de drept canonic și ecumenism și director al Școlii doctorale de teologie din cadrul Universității de stat Silezia (Katowice), din Polonia.
 
Prolifica sa activitate de cercetare științifică, concretizată în lucrări de referință - cărți, studii, articole, note și recenzii publicate în limbile poloneză, italiană, germană, engleză și latină, cu un conținut interdisciplinar (teologic, filosofic, canonic şi juridic), l-a impus în peisajul literaturii de specialitate atât în țara sa, cât și în străinătate.
 

Prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa este editor fondator și redactor-șef la două prestigioase reviste, cu un conținut interdisciplinar - „Ecumeny and Law” și „Philosophy and Canon Law”. Totodată, acesta este membru în comitetul științific al unor prestigioase reviste de teologie și drept canonic, precum: „Theologos” (Universitatea din Presov), „Annales Canonici” ale Universității Pontificale „Papa Ioan Paul al II-la” din Cracovia, „Dionysiana” a Centrului de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creştină şi islamică) (Universitatea Ovidius din Constanța) etc.
 
Profesorul Andrzej Pastwa se bucură de recunoaștere academică națională și internațională, fiind membru în „Consociatio Internationalis Studio Juris Canonici Promovendo” (Asociația internațională pentru promovarea studiului Dreptului canonic), în „Asociația canoniștilor polonezi” și în „Comisia Academiei Poloneze de Științe pentru relațiile cu cehii și slovacii”.

 
În decursul carierei sale, prof. univ. dr. habil. Andrzej Pastwa a organizat numeroase conferinţe, simpozioane şi congrese internaţionale, dintre care unele în colaborare cu Facultatea de Teologie a Universităţii Ovidius din Constanța, în perioada 2013-2023.
 
De asemenea, profesorul Andrzej Pastwa s-a remarcat prin activitatea sa pastorală, în calitate de preot al Arhiepiscopiei Romano-Catolice și judecător la Curtea mitropolitană din Katowice. Scrierile sale, cu un pronunțat conținut pastoral-misionar și deciziile sale luate la această Curte, l-au impus ca pe un cleric și jurist cu o solidă pregătire teologică și juridico- canonică.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO) 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sesiune internațională de comunicări științifice în drept și științe administrative, la Universitatea Ovidius din Constanța

24 May 2024 261

Conferință de lansare a unui proiect dedicat tinerilor antreprenori, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 406

Conferință despre consecințele anexării Crimeii, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 429

Cea de-a XI-a ediţie a manifestării științifice „Omul. Mediul. Poluarea”, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 394

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Volei pe Plajă (FOTO)

20 May 2024 394

A XVII-a ediție a Concursului pentru Elevi și Studenți în Tehnologia Informației – ESTIC, la Universitatea Ovidius din Constanța

20 May 2024 398

Workshop dedicat integrării studenților ucraineni în sistemul de învățământ european, la Universitatea Ovidius din Constanța

20 May 2024 380

Universitatea Ovidius Constanța a solicitat certificat de urbanism pentru o investiție. Ce răspuns a primit?

20 May 2024 453

„Redescoperind Muzeul de Artă”, acțiune dedicată studenților de la Universitatea „Ovidius” Constanța și de la UNArte București

20 May 2024 439

In memoriam Ștefan Cucu, scriitorul și profesorul al cărui apogeu a fost atins la Constanța

19 May 2024 595

Festivalul Japonez Sakuranbo, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

18 May 2024 476

De Zilele Constanței Concert liric „Reverence - Medalion Mozart”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

17 May 2024 682

Sesiune de comunicări științifice pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 337

Doliu la Universitatea Ovidius Constanța Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a Dr. Marius Cambrea

17 May 2024 1572

Întâlnire cu Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Brendan Ward, la Universitatea Ovidius din Constanța

17 May 2024 517