Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHub - European Digital Innovation Hub


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), liderul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, a obținut, prin competiție națională, o finanțare de 7.793.760,93 lei.

 Fondurile sunt furnizate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, prin acțiunea 2.4 Digitalizarea IMM-urilor realizată prin Hub-uri de Inovare Digitală Europene din România (EDIH), transmit reprezentanții UOC prin intermediul unui comunicat de presă. 

Finanțarea câștigată va fi utilizată de către Centrul European de Inovare Digitală CityINNOHub, pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților de către autoritățile publice locale.

„Obținerea acestor fonduri reprezintă o nouă certificare a parteneriatul solid pe care instituția noastră îl are cu mediul socio-economic și cu autoritățile publice și am convingerea că alături de colaboratorii noștri naționali și internaționali vom contribui la dezvoltarea unei comunități puternice și competitive, a unui ecosistem regional de digitalizare, ce încurajează inovația și antreprenoriatul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.


Centrul European de Inovare Digitală funcționează în cadrul  proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)“, Cod 101083582 DIGITAL-2021-EDIH-01, realizat de către un consorțiu ce reunește șase organizații cu expertiză complementară: Universitatea Ovidius din Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România, a mai punctat sursa citată. 

Serviciile centrului se bazează pe: evaluarea maturității digitale; oferirea de soluții digitale adaptate cerințelor; posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi; oferirea consultanței în accesarea finanțărilor; instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.


Citește și:

Conferința „Război și pace. Provocări contemporane”, susținută la Universitatea „Ovidius” Constanța, de Ioan Stanomir
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 311

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 452

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 418

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 530

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 471

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 586

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 584

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 277

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 665

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 419

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 375

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 334

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 401

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 399

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 616