Universitatea Ovidius din Constanța Conferință internaţională despre fundamente de drept în serviciile de sănătate

Universitatea „Ovidius” din Constanța, foto: Facebook/ Universitatea „Ovidius” din Constanța
Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) și Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 16-17 iunie a. c, prima ediție a conferinței internaționale „Dreptul în serviciile de sănătate. Interferențe științifice, educaționale și sociale”, informează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA.


Potrivit sursei citate, evenimentul științific urmăreşte consolidarea relațiilor instituționale academice și profesionale din sfera juridică, farmaceutică și medicală și totodată realizarea unui ghid de bune practici din domeniul politicilor publice de sănătate, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și cetățenilor.
 


„Considerăm că subiectul conferinței este de un real interes pentru comunitatea academică și profesională, nu atât prin formatul interdisciplinar, cât mai ales pentru caracterul său actual și util. În toată perioada pandemică, statele care au avut cele mai eficiente politici publice în domeniul sănătății și cei mai pregătiți specialiști, au putut contracara cel mai bine efectele negative ale pandemiei Covid-19”, precizează prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica, decanul FDSA.La rândul ei, conf. univ. dr. Laura Adriana Bucur, decanul Facultății de Farmacie, a opinat că această abordare complementară a temelor puse în discuţie este de bun augur.


„Colaborarea cu școlile de drept este de bun augur pentru facultățile din domeniile farmaceutice și medicale, în special dacă ne raportăm la perioada pandemică. În cei doi ani de pandemie, am putut stabili împreună direcții utile de cercetare pentru elaborarea viitoarelor politici publice de sănătate și pentru îmbunătățirea legislației din domeniul sănătății publice”, declară conf. univ. dr. Laura Adriana Bucur, decanul Facultății de Farmacie.Lucrările prezentate în cadrul conferinței vor fi incluse într-un volum al manifestării, iar rezultatele cercetărilor vor fi prezentate profesioniștilor din domeniile de activitate vizate de tematica abordată.


Evenimentul ştiinţific este realizat în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Prelegere și dublă lansare de carte în domeniul juridic- „Ce este și ce ar trebui să fie o teză de doctorat”

06 Oct 2022 343

Universitatea Ovidius din Constanța, la prima întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale

06 Oct 2022 305

Polițiștii au vorbit cu studenții și cadrelor didactice din cadrul Universității Ovidius Constanța. Tema discuțiilor

06 Oct 2022 294

La Constanța Proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

04 Oct 2022 623

Universitatea Ovidius din Constanța organizează o conferință despre creșterea productivității exploatațiilor agricole cu ajutorul sistemelor de irigații performante

04 Oct 2022 648

Curs online de formare a personalului didactic la Universitatea Ovidius din Constanța

03 Oct 2022 732

Universitatea Ovidius din Constanța, la conferința internațională destinată instituțiilor de învățământ superior EAIE

03 Oct 2022 401

Declarație de avere Răzvan Gabriel Trandafir, director general adjunct la Autoritatea Navală Română, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Oct 2022 788

Imagini de la eveniment Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

30 Sep 2022 1749

Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța

27 Sep 2022 1308

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Vasile Berinde

20 Sep 2022 3748

Universitatea Ovidius Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

19 Sep 2022 1828

Dezbaterea „Ingineria ecologică planetară- cheia unui viitor sustenabil”, la Biblioteca Județeană Constanța. Când are loc evenimentul

18 Sep 2022 507

Ateliere de actorie și casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 686

Universitatea Ovidius Constanța Competiție de proiecte interdisciplinare pentru aplicații ale muzicii în terapie

09 Sep 2022 1077