Universitatea Ovidius din Constanța implementează proiectul european PLAYS. Despre ce este vorba


Universitatea Ovidius
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de instituție coordonatoare, implementează, în perioada iulie 2022 - decembrie 2024, proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), finanţat cu 400.000 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.


Conform sursei citate, Programul PLAYS își propune să încurajeze participarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la activități fizice și sportive, pentru îmbunătățirea aspectelor psiho-fizice și sociale ale vieții cotidiene.


„Acest demers va avea la bază crearea și diseminarea, la nivel național și european, a unui plan de acțiune și a unui program de antrenament specific, bazat pe cercetări științifice, care va cuprinde activități fizice distractive și ludice structurate. Programul PLAYS va fi implementat și testat cu grupurile țintă din cadrul cluburilor sportive și școlilor implicate în consorțiul de proiect.


Implementarea programului va conduce la educația copiilor și tinerilor, într-un mod plăcut și util, în și prin sport, cu accent special pe dezvoltarea abilităților de bază în timpul celei mai importante faze de dezvoltare fizică, mentală și socială. Împreună cu activitățile educaționale vor fi promovate și dezvoltate abilitățile digitale și cele legate de sustenabilitatea mediului”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean.


Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu în asociere cu opt parteneri instituționali: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Un student al Facultății de Drept și Științe Administrative a câștigat concursul de lucrări științifice din cadrul Congresului internațional al executorilor judecătorești din Brazilia

10 May 2024 251

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” profesorului emerit Dennis Deletant

09 May 2024 468

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România Ovidius și UMC nu se află în topul primelor zece instituții de învățământ superior

09 May 2024 418

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 472

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 385

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 561

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 490

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 594

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 534

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 684

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 658

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 341

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 710

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 467

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 408