Universitatea Ovidius din Constanța organizează a V-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” pentru studenții, absolvenții și profesorii de geografieUniversitatea Ovidius Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter și Asociația Studenților Geografi Constanța (ASGC), organizează, în perioada 16-18 septembrie 2022, cea de-a V-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”, informează reprezentantul comitetului de organizare, șef de lucrări (ş. l.) dr. Mirela Paraschiv.

Potrivit sursei citate, conferința reunește anual la Constanţa studenți și masteranzi geografi de la universitățile din România cu programe de studii în domeniul Geografie (București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Craiova, Târgoviște, Suceava), alături de colegii de la FSNSA care urmează specializările de licență Geografie și Geografia Turismului, dar și de la masterul „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”.

„La conferință sunt așteptați să participe și profesorii de geografie din învățământul preuniversitar, care vor prezenta lucrări științifice sau aspecte didactice. Potrivit agendei evenimentului, în cele trei zile în care va avea loc conferința sunt programate comunicări științifice, ateliere de lucru, tururi ghidate și aplicații practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv.


În prima parte a evenimentului, reprezentanții ONG Mare Nostrum, (https://www.marenostrum.ro/), partener al conferinței, le vor prezenta participanților activitățile organizației de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră și de gestionare a deșeurilor marine, rezultatele obținute în cadrul diverselor proiecte derulate, dar și posibilitățile de voluntariat și de implicare profesională pe care le pot accesa tinerii absolvenți interesați de domeniul protecției mediului și conservării biodiversității.

Totodată, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR), Sucursala Constanța (https://www.apur.ro/), un alt partener al conferinței, va reliefa noi direcții și oportunități de angajare pentru absolvenții geografi în domeniul interdisciplinar al amenajării teritoriului și urbanismului, evidențiind, în același timp, modalitățile prin care absolvenții geografi ai UOC pot contribui la gestionarea problemelor de dezvoltare teritorială ale comunităților locale de la nivel regional., transmit reprezentanții UOC prin intermediul unui comunicat oficial. 

Conferința Națională „Constantin Brătescu” este susținută financiar prin fondurile Ministerului Educației dedicate desfășurării de activități extracurriculare în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat. De asemenea, evenimentul științific este promovat de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (https://esdw.eu/country/romania/), ce susține activitățile și evenimentele din domeniul dezvoltării durabile realizate la nivel european în a doua parte a lunii septembrie.

Organizatorii conferinței susțin participarea tinerilor și a profesorilor geografi din afara Constanței și de la universitățile din țară, cărora le oferă cazare gratuită pe toată durata evenimentului, în cadrul căminelor UOC.

Informații suplimentare privind programul Conferinței Naționale „Constantin Brătescu” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului: http://geocncb.weebly.com/, unde, până pe data de 10 septembrie 2022, se poate realiza și înscrierea online a participanților.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

30 Sep 2022 1173

Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța

27 Sep 2022 1134

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Vasile Berinde

20 Sep 2022 3704

Universitatea Ovidius Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

19 Sep 2022 1704

Dezbaterea „Ingineria ecologică planetară- cheia unui viitor sustenabil”, la Biblioteca Județeană Constanța. Când are loc evenimentul

18 Sep 2022 474

Ateliere de actorie și casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 648

Universitatea Ovidius Constanța Competiție de proiecte interdisciplinare pentru aplicații ale muzicii în terapie

09 Sep 2022 1041

Studenți ai Universității Ovidius din Constanța, alături de studenți norvegieni la Școala de vară de antreprenoriat sustenabil SUSTENT

09 Sep 2022 680

Workshop internațional despre dezvoltarea durabilă a lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, la Universitatea Ovidius din Constanța

08 Sep 2022 661

Universitatea Ovidius din Constanța a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 400.000 de Euro

06 Sep 2022 733

Două programe noi de studii de licență în domeniul ingineriei industriale la Universitatea Ovidius din Constanța

06 Sep 2022 662

Conferința internațională a lectorilor de limba română, la Universitatea Ovidius din Constanța. Când are loc evenimentul

05 Sep 2022 721

Admiterea din septembrie Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs peste 4000 de locuri la programele de licenţă şi master

05 Sep 2022 969

Proiectul cultural-artistic “Blue Theatre Revolution University Contest” continuă competiția!

05 Sep 2022 471

Congres Internațional al Germaniștilor din România, la Universitatea Ovidius din Constanța

03 Sep 2022 697