Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

Sursă foto: UOC
  • Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, joi, 14 decembrie 2023, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri.
     
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, joi, 14 decembrie 2023, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), o nouă întâlnire a Forumului Oamenilor de Afaceri, transmite un comunicat de presă din partea UOC.

La eveniment au participat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și, totodată, președinte onorific al Forumului Oamenilor de Afaceri din cadrul UOC, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Rusu, viceprimar al Municipiului Constanța. Alături de aceștia, la întâlnire au luat parte peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune, ai instituțiilor publice, membri ai Consiliului de Administrație și ai Senatului UOC.

În cadrul evenimentului a fost subliniat rolul Universității Ovidius din Constanța de catalizator al dezvoltării socio-economice din regiune, fiind prezentate, totodată, rezultatele proiectelor demarate și realizate prin intermediul parteneriatului cu mediul de afaceri și cu autoritățile publice locale. De asemenea, la întâlnire conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, a prezentat, în premieră, macheta proiectului University Park – un parc tematic cu o suprafață de 2.3 ha, amplasat în fața corpului A al campusului Universitar, prevăzut cu amfiteatru în aer liber, hub expozițional, terenuri de sport, piste pentru biciclete și food court.

„Făcând un bilanț, la un an de la întâlnirea precedentă a Forumului Oamenilor de Afaceri, ne mândrim cu o serie de realizări care poziționează universitatea într-o zonă extrem de favorabilă și care demonstrează faptul că, prin componenta și structura sa, UOC face față oricărei provocări. Intenția noastră, exprimată în urmă cu un an, de a depune, în parteneriat cu mediul socio-economic și unitățile administrativ teritoriale, un program de infrastructură educațională, pentru obținerea finanțării prin programul PNRR  de învățământ dual, s-a bucurat de succes, astfel încât în data de 2 noiembrie a.c. am semnat cu Ministerul Educației un contract de peste 27 de milioane de Euro pentru câștigarea proiectului CRESC, din poziția de lider din regiunea Sud-Est. De asemenea, am finalizat proiectul de extindere a corpului Facultății de Medicină și dotarea acestuia cu echipamente moderne și, începând cu luna octombrie, Universitatea Ovidius din Constanța are cel mai mare și mai modern centru de simulatoare de învățământ medical din România. Pe lista realizărilor din ultimul an se înscriu lansarea unui proiect important de dezvoltare locală și regională - „CityINNOHub ”, precum și inaugurarea Centrului de Date de tip Cloud - cel mai mare data center din regiunea de Sud-Est a Europei.

Într-un singur an, prin intermediul acestor proiecte de implicare și responsabilitate socială, UOC a atras fonduri de peste 42 de milioane de Euro, o sumă mai mare decât bugetul anual al universității”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Referitor la nivelul de finanțare a proiectelor derulate de Universitatea Ovidius din Constanța, Mihai Daraban, președintele CCIR, a punctat faptul că aceste realizări subliniază rolul universității în atragerea investițiilor în regiune, în contextul în care există un interes aparte al investitorilor cu privire la nivelul de dezvoltare a centrelor universitare din zonele vizate.
La rândul său, Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, și-a exprimat aprecierea pentru rezultatele obținute de Universitatea Ovidius din Constanța, alături de partenerii săi din mediul socio-economic, pentru dezvoltarea învățământului dual, considerat esențial în contextul existenței unui deficit al forței de muncă, ce poate fi corectat prin intermediul dialogului și colaborării din interiorul unei comunități.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a apreciat importanța resursei umane pentru atragerea investițiilor în regiune și a existenței unui catalizator care să ofere inspirație și sprijin pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

În discursul său, Ionuț Rusu, viceprimar al Municipiului Constanța, a subliniat rolul pe care îl are învățământul dual pentru a le oferi tinerilor cu situații sociale speciale sprijin, orientare și perspective de carieră variate.

În încheierea evenimentului, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, a apreciat importanța parteneriatului între educație, cercetare, inovare și mediul de afaceri în vederea creșterii interesului tinerilor de a rămâne și de a profesa, după terminarea studiilor, în Constanța. „Am reușit să demonstrăm în acest an că Universitatea Ovidius din Constanța reprezintă un vector de dezvoltare pentru regiune, care a atras fonduri semnificative prin intermediul proiectelor pe care le realizăm în parteneriat cu mediul socio-economic. De asemenea, recunoașterea meritelor universității noastre este subliniată de un nou succes înregistrat anul acesta prin semnarea, la Constanța, a includerii definitive a UOC în Consorțiul Universitaria, cea mai înaltă ligă a universităților din România”, a precizat prof. univ. dr. habil. Diane Vancea.



Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța celebrează Ziua Internațională a Antarcticii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica Serv SRL achiziționează electrostivuitor și autoutilitare de transport marfă (DOCUMENTE)

17 Jun 2023 1158

Copiii din zona Km. 4-5 din Constanța, sărbătoriți. Cei mici s-au bucurat cu dulciuri și animatori (galerie foto)

31 May 2019 1759

Ziua Copilului sărbătorită în magazinul UPC din Constanța. Cu ce surprize sunt așteptați cei mici

30 May 2019 1665

UPC redeschide al doilea magazin din Constanţa, rebranduit pe tehnologie (galerie foto)

07 Aug 2018 2407

Un nou magazin UPC se deschide la Constanța. Unde este amplasat și ce surprize le sunt pregătite clienților

06 Aug 2018 1911

Un nou magazin UPC se deschide la Constanța. Unde este amplasat și ce surprize le sunt pregătite clienților

05 Aug 2018 3985

Un nou concept de magazine lansat de UPC România la Constanța. Cu ce surprize sunt întâmpinați clienții (galerie foto)

16 Nov 2017 3265

Mai multe ajutoare pentru persoanele nevoiaşe din Cernavodă

07 Jan 2016 2568

Tom & Jerry și Scooby Doo vin la Constanța

19 Jun 2015 8661

UPC România ar putea fi cumpărată de Liberty Global

15 Sep 2014 2082

Digi 24 HD poate fi vizionat de mai mulți români. Află cum

09 Sep 2014 2752

Antena 3 îşi "face" loc pe "satelit"

01 Sep 2014 2285

Veste bună pentru abonaţii UPC din Constanţa Fiber Power 500 Mbps, internet de mare viteză

21 Aug 2014 2385

Look TV "NU există monopol pe Liga 1"

18 Aug 2014 6178

Oficiali Look Tv Nu există negocieri cu RCS pentru retransmiterea Ligii I

05 Aug 2014 2425