Universitatea Ovidius din Constanța Resurse științifice și educaționale pe tema dezvoltării teritoriale durabile a zonelor costiere, publicate în cadrul unui proiect internațional

  • Din partea UOC au participat studenți și masteranzi ai FSNSA, din domeniile Geografie (specializările de licență Geografie și Geografia Turismului; programul de master „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”) și Biologie (programul de master „Conservarea biodiversității”).
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) a Universităţii Ovidius din Constanța (UOC) a publicat, recent, o serie de materiale științifice și educaționale bazate pe rezultatele și experiența acumulată în cadrul proiectului ERASMUS+CO-LAND: Inclusive coastal landscapes: activating green and blue infrastructure for sustainable development of the urban-land interface, informează directorul de proiect, asist. univ. dr. Irina Florea-Saghin.

Potrivit sursei citate, activitățile din cadrul proiectului au fost dedicate formării profesionale extracurriculare a studenților și masteranzilor în domeniul dezvoltării teritoriale durabile a zonelor costiere, din perspectivă interdisciplinară internațională.

Din partea UOC au participat studenți și masteranzi ai FSNSA, din domeniile Geografie (specializările de licență Geografie și Geografia Turismului; programul de master „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”) și Biologie (programul de master „Conservarea biodiversității”).

Proiectul ERASMUS+ CO-LAND: Inclusive coastal landscapes: activating green and blue infrastructure for sustainable development of the urban-land interface a inclus organizarea unui curs internațional interdisciplinar, în format online, cu privire la dezvoltarea durabilă a zonelor costiere, și activități practice desfășurate în cadrul a patru workshopuri internaționale, la care au participat reprezentanți și studenți de la universitățile partenere. Acțiunile au fost organizate atât în format fizic, în România (Mangalia), Estonia (Tallin) și Italia (Pozzuoli), cât și hibrid, în Belgia (De Panne), ca urmare a restricțiilor pandemice din 2020.

«În urma workshop-ului organizat de Universitatea Ovidius din Constanța la Mangalia, a fost publicat materialul „The case of Mangalia coastal area on the Black Sea”, ce cuprinde detalii despre activitățile de cercetare realizate de echipele interdisciplinare internaționale de studenți și masteranzi, sub coordonarea reprezentanților universităților și asociațiilor profesionale partenere în cadrul proiectului. Publicația evidențiază rezultatele analizelor de teren realizate în Mangalia, ce au presupus identificarea problemelor și a celor mai adecvate direcții de dezvoltare teritorială durabilă a zonei costiere, incluzând și implicarea reprezentanților comunității locale - administrație publică, operatori economici, populație, ONG-uri», a precizat asist. univ. dr. Irina Florea-Saghin.

O altă publicație realizată la finalul proiectului este „Guidance Report: Teaching integrated planning and design for coastal landscapes in Europe by exploring digital dimensions of transnational collaboration in higher education”, ce reprezintă un ghid util pentru derularea optimă la nivel general a activităților educaționale în domeniul dezvoltării teritoriale durabile a zonelor costiere, reunind cele mai bune practici și îndrumări rezultate în urma experienței acumulate de către cadrele universitare și specialiștii implicați în derularea activităților proiectului CO-LAND, în special din perspectiva utilizării tehnicilor online de predare și de comunicare, dar și a aplicării aspectelor teoretice în cadrul activităților specifice de teren.

În cadrul acestui proiect, Universitatea Ovidius din Constanța a participat ca partener în consorțiul format între șapte universități din Uniunea Europeană: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (România, coordonatorul proiectului), HSWT Weihenstephan-Triesdorf University (Germania), Nürtingen-Geislingen University (Germania), Universita degli Studi di Napoli Federico II (Italia), Estonian University of Life Sciences (Estonia), ULB Brussels - Faculty of Architecture La Chambre Horta (Belgia), și două asociații profesionale internaționale: LE:NOTRE Institute (Țările de Jos), ISOCARP Institute (Țările de Jos), ce reunesc cadre universitare, cercetători și specialiști din domeniile geografie, urbanism, arhitectură și peisagistică.

Informații suplimentare privind activitățile proiectului, rezultatele obținute și publicațiile disponibile integral în format electronic pot fi accesate pe pagina: https://www.coland.eu/resources.html.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 322

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 317

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 487

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 343

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 559

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 534

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 263

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 645

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 400

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 358

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 309

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 384

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 384

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 606

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 795