15 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, în Năvodari!


 
  • Victima a primit două lovituri cu un cuțit în zona spatelui.
  • Fapta a avut loc pe fondul unui conflict preexistent și al consumului de băuturi alcoolice.
 
Tentativă la infracţiunea de omor calificat într-un apartament din fosta Tabără de copii Năvodari! Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 09 decembrie 2021, în jurul orelor 22:30, în timp ce se aflau în interiorul unui apartament al unui bloc din fosta Tabără de copii Năvodari, pe fondul unui conflict preexistent și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate A.I.N. două lovituri cu un cuțit în zona spatelui, astfel încât i-a provocat leziuni ce i-au pus viaţa în primejdie, prin hemopneumotorax stâng și pneumotorax bilateral.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Prima condamnare
 
Ieri, 15 decembrie 2022, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru comiterea infractiunii de tentativă la omor calificat.
 
Instanța a dispus executarea pedepsei în regim de detentie și a respins solicitarea formulată de inculpat, prin apărător, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
 
Tribunalul a admis în parte actiunea civilă formulată de persoana vătămată și l-a obligat pe inculpat la suma de 20.000 lei, daune morale, către partea civilă Staicu Răzvan, prin reprezentanti legali Iorga Liliana si Staicu Dan.
 
Mai mult, instanța a admis actiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judetean de Urgentă ,,Sfântul Apostol Andrei“ și a dispus obligarea inculpatului la suma de 4141,11 lei, reprezentând despăgubiri civile, către aceasta.
Decizia tribunalului nu este definitivă!

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tânărul constănțean osândit la închisoare pe viață, nemulțumit de pedeapsă!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.