A murit în penitenciar, în timpul procesului! Motivarea judecătorilor în cazul constănțeanului care nu a mai apucat să fie condamnat pentru omor prin înjunghiere

 
  • În motivarea deciziei, Tribunalul Constanța reţine, printre altele, că în mod cert inculpatul este autorul infracţiunii de omor prin înjunghiere săvârşit asupra victimei.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța și-au motivat decizia prin intermediul căreia au încetat procesul penal pornit împotriva unui individ acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor ca violenţă în familie.
 
Procesul penal a fost oprit ca urmare a decesului inculpatului.
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, inculpatul a decedat luna trecută în Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța.
 
Date din anchetă
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, prin ordonanţa din data de 02 aprilie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 01 aprilie 2022, în jurul orei 20:00, în locuinţa comună din extravilanul comunei Mircea Vodă, judeţul Constanța, pe fondul geloziei şi al stării de ebrietate, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a ucis-o cu intenţie pe concubina sa, M.C., pe care a înjunghiat-o cu lama unui briceag şi i-a provocat o plagă penetrantă în zona hemitoracelui stâng, cu interesarea cordului, ce a dus la moarte prin hemoragie internă.
 

Pe parcursul anchetei penale iniţial inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de urmărire penală, însă ulterior a recunoscut comiterea faptei.
 
În motivarea deciziei, judecătorii de la Tribunalul Constanța rețin, printre altele, faptul că, în mod cert  inculpatul este autorul infracţiunii de omor prin înjunghiere săvârşit asupra victimei.

 
Faţă de această situaţie, magistrații au constatat că acţiunea penală nu mai poate fi exercitată faţă de inculpat, fiind întrunit cazul de încetare a procesului penal prevăzut de art. 16 lit f) cod procedură penală, respectiv decesul inculpatului, potrivit motivării, conform portal jurisprudență.
 
Tribunalul a luat act că în cauză nu s-a exercitat acţiune civilă și că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în perioada 02 aprilie 2022 -14 iunie 2022.
 
Instanța a confiscat cuţitul tip briceag cu mâner de culoare maron, rabatabil, cu mâner de 11 cm şi lama în lungime de 9 cm, aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Constanţa.
   
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Triplu asasinat în cartierul Viile Noi din Constanţa! Au trecut opt ani
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă în Constanța! Pedeapsa contestată

01 Dec 2022 971

Surse Unul dintre suspecții din cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilion, parte a grupării 'Ndràngheta - crimă organizată de tip mafiot

29 Nov 2022 1565

7 ani de închisoare pentru constănțeanul care și-ar fi ucis tatăl

23 Nov 2022 911

Faptă abominabilă comisă de doi constănțeni pedepsită cu aproape 50 de ani de închisoare! Se cere rejudecarea cauzei

23 Nov 2022 1789

Crimă la Murfatlar! Decizie finală, azi, în instanță

22 Nov 2022 4883

Crimă în Constanța! Bărbat lovit cu cuțitul în gât! Când se va pronunța instanța

19 Nov 2022 8627

UPDATE. Un tânăr, de 18 ani, a murit la Murfatlar! Principalul suspect a recunoscut la Parchet

14 Nov 2022 751

Caz șocant la Medgidia! Ce pedeapsă a primit un bărbat pentru că și-a omorât mama

03 Nov 2022 1767

Constanța. Închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor

27 Oct 2022 868

Constanta. O simplă ceartă s-a transformat într-o tragedie! Începe procesul

27 Oct 2022 1498

Crimă în județ! Procurorii anunță finalul anchetei

20 Oct 2022 1102

Aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă în județul Constanța! Dosarul nu se va rejudeca

19 Oct 2022 10014

Dosar cu implicații mistice, la Constanța?! Tentativă de omor soluționată după nouă ani de la comiterea ei!

15 Oct 2022 1071

Decizie definitivă în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

15 Oct 2022 1407

Crimă la Valu lui Traian! Decizie definitivă la tribunal

14 Oct 2022 2112