A recunoscut tot la DNA! Ziua Z pentru Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța

 
 
  • Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, și Elena Mădălina Cliante, fost inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, sunt acuzate d eluare de mită. 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța sunt așteptați să se pronunțe vineri, 16 iunie 2023, asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a încheiat cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Oricare va fi decizia tribunalului de azi, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că și Elena Mădălina Cliante, fost inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a încheiat cu procurorii DNA Constanța un acord de recunoaștere a vinovăției.
 
În acest caz, tribunalul a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiate de DNA şi Cliante Elena Mădălina.
 
Instanța a condamnat-o pe Cliante la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele a, b și g din Codul Penal, respectiv de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a fi ales în autoritățile publice și de a fi funcționar în cadrul Ministerului Culturii, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii pe un termen de 2 ani.
 
Potrivit DNA, în sarcina celor două s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 

În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.
 


În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv
   
    - 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,
    - 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.
   
    Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.
   
    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surpriză neplăcută, la Constanța, pentru un șofer din Iași!
 
Firma primarului Rahău, din Tulcea
Pronautica SRL, condamnată într-un dosar al DNA Constanța! Contracte cu SRI, STS și SIE

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 919

Condamnată pentru mită! Magdalena Tiță, fosta șefă de la Cultură, obligată la muncă în folosul comunităţii la Primăria Constanța sau la Delfinariu

08 Nov 2023 1125

Termen nou în dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa! S-a cerut audierea fostei conduceri a Direcției Județene pentru Cultură

09 Oct 2023 1158

Interceptări DNA din dosarul care a cutremurat Direcția pentru Cultură Constanța „Optișpe, nouășpe, douăzeci. Dacă se poate să îi numărați“. „Nu, lăsați, e Ok“. (DOCUMENT)

17 Sep 2023 8609

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, condamnată pentru mită și obligată la muncă în folosul comunității! (DOCUMENT)

15 Sep 2023 4053

Tribunalul Constanța, o nouă amânare de pronunțare în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură

08 Sep 2023 923

Protestele judecătorilor amână pronunțarea în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța!

27 Jul 2023 842

Tribunalul Constanța a admis în parte solicitările angajaților de la Direcția de Cultură. Printre reclamanți și cele două angajate care luau mită!

06 Jul 2023 1172

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură

16 Jun 2023 1183

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, a recunoscut tot la DNA! Tribunalul s-ar putea pronunța azi

09 May 2023 1453

A recunoscut tot la DNA Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

25 Mar 2023 6059

Când s-ar putea pronunța tribunalul în dosarul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța

08 Mar 2023 1045

Inspector superior din Direcția pentru Cultură Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA! Când se va pronunța tribunalul

25 Feb 2023 2708

Prinsă în flagrant de procurorii DNA, Magdalena Tiță a fost schimbată din funcție prin ordin al Ministrului Culturii

17 Feb 2023 6038

Direcția pentru Cultură din Constanța, zguduită de procurorii Anticorupție! Magdalena Tiță și Elena Cliante, acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA! Când s-ar putea pronunța tribunalul

04 Jan 2023 1694