Justitie

Alertă generală în Marea Neagră! Aproximativ 60 de copii şi aproape 100 de adulţi, salvaţi în Portul Midia. Condamnări definitive (video)

Hotărâre definitivă pentru cei trei cetăţeni, un turc, un irakian şi un iranian, care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, 154 de persoane de naţionalitate iraniană şi irakiană.
 
Cetăţeanului irakian i-a fost aplicată, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pedeapsa de trei ani de închisoare, pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat - şase luni de închisoare, pentru conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător - un an de închisoare, iar pentru punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă - şase luni de închisoare. După contopire, instanţa a decis aplicarea pedepsei de trei ani şi opt luni de închisoare.
 
Cetăţeanul iranian a luat tot trei ani şi opt luni de închisoare, pentru trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
În final, cetăţeanul turc a fost condamnat tot la trei ani şi opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
Instanţa a menţinut măsura asigurătoare a sechestrului dispus prin ordonanţa nr. 375/P/2017 din data de 18.09.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa asupra navei Ruya 1, aflată în custodia reprezentanţilor Portului Midia Năvodari.
 
„Dispune confiscarea, în folosul statului, a navei Ruya 1, aflată în custodia reprezentanţilor Portului Midia Năvodari, asupra căreia s-a instituit măsura asigurătoare a sechestrului prin ordonanţa nr. 375/P/2017 din data de 18.09.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“, se mai arată în decizia magistraţilor.
 
Conform anchetatorilor, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că ambarcaţiunea „Ruya 1“ era condusă de cetăţeanul iranian G.M., în vârstă de 32 de ani, împreună cu cetăţeanul turc Y.E., în vârstă de 27 de ani, şi cetăţeanul irakian S.M., în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.
 
După declanşarea procedurilor specifice de escortare a ambarcaţiunii în Portul Midia, unde au fost desfăşurate activităţi de debarcare, triere şi evaluare medicală a celor 157 de persoane, alături de celelalte instituţii implicate, au fost demarate cercetările la sediul Gărzii de Coastă.
 
În cadrul audierilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau 154 de cetăţeni irakieni şi iranieni (56 de copii şi 98 de adulţi), care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Ca urmare a celor constatate, cele trei călăuze au fost cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a dat alarma în Marea Neagră! Imagini impresionante Ce s-a decis în cazul celor trei călăuze care ar fi adus în România peste 150 de migranţi (galerie foto + video)

11 Jul 2018 2815

Un turc, un irakian și un iranian Începe judecata celor trei bărbați suspectați de călăuzirea celor 154 de migranți (video)

28 Oct 2017 697

Suspectaţi de călăuzirea celor 154 de migranţi Un turc, un irakian şi un iranian au fost trimişi în judecată (video)

02 Oct 2017 802

Un turc, un irakian şi un iranian cer judecătorilor din Constanţa să fie eliberaţi. Sunt suspectaţi de călăuzirea celor 154 de migranţi

20 Sep 2017 901

Trei persoane, suspectate de călăuzirea celor 154 de migranţi salvați de pe o navă ce plutea în derivă pe Marea Neagră, arestate preventiv

18 Sep 2017 1090