Analizele de apă potabilă Spitalul Orășenesc Hârșova, proces cu DSP Ialomița! Răspunsul Tribunalului Constanța (MINUTA)

  • În cauză mai poate fi declarat recurs.
Tribunalul Constanța a respins astăzi, 23 mai 2024, apelul declarat de Spitalul Orășenesc Hârșova în procesul în care unitatea medicală a fost obligată să echite echivalentul a peste 2.000 de euro către Direcția de Sănătate Publică Ialomița.
 
Decizia Tribunalului vine după ce instanța a amânat pronunțarea timp de mai multe săptămâni și mai poate fi atacată în recurs.
 
Astfel, Spitalul Orășenesc Hârșova pierde și la Tribunal cazul, după Judecătoria Hârșova.
 
După cum arătam în edițiile anterioare, suma vizată de acest proces ar fi datorată de unitatea spitalicească Direcției de Sănătate Publică în legătură cu contractul privind analizele de laborator pentru apa potabilă, efectuate la sursele de apă ale spitalului.
 
Dosarul are indicativul 1749/118/2023, iar părțile sunt Direcția de Sănătate Publică a Județului Ialomița în calitate de intimat reclamant, în timp ce Spitalul Orășenesc Hârșova este apelant pârât.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 23 mai 2024, a judecătorilor:
 
„Respinge, ca neîntemeiat, apelul declarat de apelantul Spitalul Orăşenesc Hârşova, în contradictoriu cu intimata Direcţia De Sănătate Publică A Judeţului Ialomiţa, împotriva Sentinţei Civile nr.978/14.12.2023, pronunțate de Judecătoria Hârşova, în dosarul civil nr.1749/842/2023.
Cu recurs, în termen de 30 de zile, de la comunicare.
Recursul se depune la Secţia a II-a Civilă a Tribunalului Constanţa, sub sancţiunea nulităţii“
 

Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului format din magistrații Constanța Ilie și Angelica Neacșu, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței, ultima fiind președintele secției.
 
În primă instanță, Judecătoria Hârșova a admis în parte cererea DSP Ialomița și a obligat spitalul la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal (peste 2.400 de euro, la cursul actual), precum și penalități de întârziere.

 
La Hârșova, dosarul s-a aflat, potrivit surselor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Alina Isabela Stănescu, președintele Judecătoriei Hârșova.
 
În minuta Hotărârii 978/2023 a Judecătoriei Hârșova, atacată acum la Tribunal, se arată că instanța „admite acţiunea – în parte“.
 
„Obligă pârâtul către reclamantă la plata sumei de 11.988,38 lei debit principal reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de reclamantă în temeiul contractului de prestări servicii nr.36/22.02.2023.
 Obligă pârâtul către reclamantă la plata penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,01%/zi de întârziere, aplicată la suma datorată cu titlul de debit principal până la data plăţii efective a debitului principal.
 Respinge cererea reclamantei de obligarea a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca nefondată“
 
Amintim, conform hotărârii de la Hârșova, procesul vizează „Contractul administrativ anual nr. 36/22.02.2023, prin care reclamanta (nr., DSP Ialomița) s-a obligat, în calitate de prestator de servicii faţă de pârât (nr., Spitalul Orășenesc Hârșova), care are calitatea de beneficiar şi care este şi distribuitor de apa potabilă, să efectueze la sursele de apă ale pârâtului, analize tehnice de laborator specifice apei potabile“.
 
Reprezentanții spitalului, la rândul lor, solicitaseră Judecătoriei Hârșova respingerea acțiunii ca inadmisibile, arătând că „pe toată perioada Pandemiei Covid 19, Spitalul s-a luptat pentru supravieţuire“, au arătat în proces reprezentanții unității medicale.
 
Reprezentanții spitalului au mai precizat că „fără aceste analize ale apei potabile şi acest contract de prestări servicii cu reclamanta Direcţia de Sănătate Publică lalomiţa, Spitalul Orăşenesc Hârșova se află în imposibilitatea de a funcţiona“.
 
După deliberări, magistrații Judecătoriei Hârșova au admis în parte acțiunea Direcției de Sănătate Publică Ialomița și au obligat spitalul la plata sumei solicitate.
 
Această decizie a fost menținută acum de către judecătorii de la Tribunalul Constanța.
 
Rămâne de văzut dacă în cauză Spitalul Orășenesc Hârșova va declara recurs.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, în așteptarea verdictului de la Constanța, în procesul cu Agenția Națională de Integritate
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat definitiv, la Constanța, cu executare! Se va rejudeca latura civilă

12 Jun 2024 1085

Alegeri electorale 2024 La Hârșova, județul Constanța, vor fi renumărate voturile (DOCUMENTE)

11 Jun 2024 1074

Cumpărări directe Constanța IFNCons Media SRL București asigură consultanță Primăriei Hârșova pentru contractarea fondurilor necesare dotării Spitalului Orășenesc Hârșova (DOCUMENT)

11 Jun 2024 431

#Alegerilocale2024 Un alt dosar penal la Hârșova pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor

09 Jun 2024 1210

Alegeri Constanța 2024 Încă un incident electoral la Hârșova. Un alegător ar fi fost împiedicat să voteze

09 Jun 2024 977

Alegeri locale Constanța Președintele unei secții de votare din Hârșova a plecat acasă cu ștampila de control! Ce spune IPJ Constanța?

09 Jun 2024 692

Alegeri locale Constanța Președintele unei secții de votare din Hârșova a plecat acasă cu ștampila de control

08 Jun 2024 3230

UPDATE. Județele Constanța și Tulcea sub cod galben de averse, descărcări electrice și grindină (GALERIE FOTO)

06 Jun 2024 1530

Afaceri Constanța Primăria Hârșova vrea să acceseze fonduri nerambursabile pentru Spitalul Orășenesc. Cine va asigura serviciile de consultanță (DOCUMENTE)

05 Jun 2024 510

Monica Marina Drumea, șeful Parchetului Judecătoriei Hârșova, la pensie! Președintele a semnat decretul. Cine preia funcția de conducere

05 Jun 2024 479

Anca Ramona Micu, adjunctul PT Constanța, șef al Parchetului Judecătoriei Hârșova, după pensionarea prim-procurorului Monica Mariana Drumea. Avere și interese (DOCUMENTE)

30 May 2024 637

Curtea de Apel, decizie definitivă într-un dosar vizând PSD Constanța! (MINUTA)

29 May 2024 780

Unanimitate la CSM Monica Mariana Drumea, șefa Parchetului Judecătoriei Hârșova, la pensie!

21 May 2024 429

Monica Mariana Drumea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Hârșova, iese la pensie!

17 May 2024 698

Alegeri locale 2024 Candidații propuși pentru funcțiile de primar și consilieri locali la Hârșova (DOCUMENTE)

15 May 2024 1335