„Barbi“, „Pește“ și „Butuc“ Ce porecle au falșii polițiști din Constanța arestați în Mehedinți!

  • În baza probatoriului administrat, Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziție domiciliară, 7 dintre acestea în județul Constanța, iar unul în județul Mehedinți.
  • În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme, trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor - înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.
  • Șapte bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, în vederea audierii și luării măsurilor preventive. În urma audierilor, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, cei șapte bărbați au fost prezentați Judecătoriei Baia de Aramă cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost însușită de instanță.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Falși polițiști din Constanța, arestați preventiv de judecătorii din Mehedinți!


Oficial, povestea a început la finele lunii ianuarie 2023, când Poliția orașului Baia de Aramă a fost sesizată de un bărbat de 30 de ani, din comuna Izverna, cu privire la faptul că trei bărbați, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, au fost opriți în trafic, moment în care mai multe persoane ar fi spart geamul și ar fi sustras cheile autovehiculului și telefoane mobile.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mehedinți a reieșit că trei bărbați, cu vârste între 20 și 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriți în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape.


Ulterior, în zonă a mai oprit un alt autovehicul.

„Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu fețele acoperite cu cagule și purtând mănuși, care și-au declinat o calitate oficială, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft și a unor substanțe lacrimogene, au reușit extragerea ocupanților autoturismului oprit.

Ulterior, prin întrebuințarea unor acte de violență și amenințări, cele trei persoane au fost imobilizate și transportate pe un drum adiacent și izolat, fiind deposedate de telefoane mobile și de cheile autoturismului.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Poliției orașului Herculane, au fost identificați bănuiții, fiind vorba de 7 bărbați, cu vârste între 20 și 54 de ani.

În baza probatoriului administrat, Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziție domiciliară, 7 dintre acestea în județul Constanța, iar unul în județul Mehedinți.În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme, trei stații emisie recepție, 3 pistoale, 2 puști tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniție, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor - înțepătoare, cagule, mănuși de protecție din material textil, articole vestimentare și 15 telefoane mobile.

Șapte bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, în vederea audierii și luării măsurilor preventive. În urma audierilor, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

Ulterior, cei șapte bărbați au fost prezentați Judecătoriei Baia de Aramă cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost însușită de instanță.


Oficial!

În baza art. 226 Cod procedură penală admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Arama.


Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.04.2023, până la data de 19.05.2023, inclusiv, a inculpaților:


L.M. zis ,,Țuțu”, fără antecedente penale, aflat în stare de libertate și cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


T.I. zis ,,Butuc”, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


N.V. zis ,,Pește”, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


M.G. zis „Ghilă“, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


C.M. zis „Barbi“, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


M.F. cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.04.2023, până la data de 19.05.2023, inclusiv, a inculpatului B.M., zis ,,Bubu”, fără antecedente penale, aflat în stare de reținere, cercetat pentru săvârșirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.


Decizia judecătoriei a fost contestată la instanța superioară.


Cercetările sunt continuate sub îndrumarea și supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Mehedinți, Constanța și Tulcea, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mehedinți, Serviciului Criminalistic Mehedinți și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Totodată, activitatea a beneficiat de suportul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Foto cu rol ilustrativ.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Percheziții „la mișto“ în parcul Tăbăcărie din Constanța! Un fals polițist de la Antidrog, condamnat
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.