Black Sea Euroinvestments SRL a pierdut la Curtea de Apel Constanța procesul cu CS Dinamo. Decizia este definitivă



Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în cazul dosarului cu indicativul 6242/118/2023, înregistrat pe secția de contencios administrativ și fiscal la data de 29 ianuarie 2024.
 
Cele două părți au fost Black Sea Euroinvestments SRL, firmă din Constanța, în calitate de apelant reclamant și Clubul Sportiv Dinamo, în calitate de intimat pârât.
 
Obiectul dosarului a fost litigiu privind achizițiile publice.
 
În ședința din 19 februarie, judecătorii completului C3 AAP au dat următoarea soluție: Admite excepţia inadmisibilităţii apelului. Respinge apelul ca inadmisibil. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 19.02. 2024.
 
Istoricul procesului dintre Black Sea Euroinvestments SRL și Clubul Sportiv Dinamo
 
Dosarul de față a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 12 septembrie 2023, pe secția de contencios administrativ și fiscal.
 
La o lună distanță a avut loc prima ședință, unde magistrații completului CA18 au amânat cauza pentru data de 14 decembrie. A urmat o nouă amânare pentru data de 22 decembrie, unde Tribunalul a dat soluția: Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta reclamantul SC BLACK SEA EUROINVESTMENTS SRL în contradictoriu cu pârâta CLUBUL SPORTIV DINAMO, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanța - Secția de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 22.12.2023.
 

Societatea a făcut apel la data de 18 ianuarie 2024.
 
Despre achiziția publică

 
Obiectul achiziției publice a fost furnizare de alimente și produse alimentare 2022 – 2024.
 
Prețul plătit a fost de 496.212,36 de lei, fără TVA.
 
Clubul Sportiv Dinamo a atribuit contractul către firmele Black Sea Euroinvestments SRL, Aztec Comimpex și Olymel Flamingo Food SRL
 
La data de 4 februarie 2022 a fost încehiat acordul cadru cu toate cele trei firme.
 
Aztec Comimpex a câștigat lotul 3 pentru suma de 182.883,9 lei. Black Sea Euroinvestments SRL a câștigat loturile 1 și 6 pentru prețul de 141.077,25 de lei și Olymel Flamingo Food SRL și-a adjudecat loturile 8, 4, 5, 10, 7, 11 și 2 pentru 172.251,21 de lei.
 
Ulterior, pe 8 februarie 2022, CS Dinamo și Black Sea Euroinvestments SRL au parafat un contract subsecvent pentru 47.025,75 de lei.
 
Despre Black Sea Euroinvestments SRL
 
Conform termene.ro, platformă consultată miercuri, 21 februarie 2024, firma are sediul în Constanța, se ocupă de activități de ambalare și funcționează din anul 2007.
 
Asociatul și administratorul este Mihai Cantaragiu.
 
Potrivit termene.ro, Black Sea Euroinvestment SRL are câștigate 439 de contracte publice.
 
În 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 16 milioane de lei și un profit de 332.903 lei. De asemenea, a avut șapte angajați.
 
Ce spun părțile din proces
 
Un reprezentant al Clubului Sportiv Dinamo a declarat pentru ZIUA de Constanța că Black Sea Euroinvestments SRL nu a mai dorit să furnizeze produsele la acele prețuri, din cauza măririlor pe fondul inflației.
 
„Noi am spus că vom majora prețurile conform indicelui de consum lunar, dar ei nu au fost de acord și nu au mai livrat. Am reziliat contractul și am făcut un certificat negativ constatator publicat în SEAP. Cei de la Black Sea au cerut să ștergem certificatul și nu am fost de acord. Acesta a fost motivul pentru care s-a declanșat procesul”, a precizat reprezentantul CS Dinamo.
 
Menționăm că cei de la Black Sea Euroinvestments SRL nu au putut fi contactați până la publicarea articolului. În cazul în care reprezentanții societății își vor exprima punctul de vedere, acesta va fi publicat ulterior în articol. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Licitații Tulcea Trei firme vor livra conserve la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DOCUMENT) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Trei firme vor furniza produse lactate către DGASPC (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1408