Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română




Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, continuă cercetările specifice în dosarul în care doi bărbați, de 25 de ani, respectiv 33 de ani, sunt bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de tâlhărie calificată și o infracțiune de furt, faptele fiind comise asupra unor persoane vătămate, vârstnice, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora și de faptul că locuiau singure. 

Recent, Tribunalul Constanța a decis ca cei doi să rămână în stare de arest preventiv. 

„Astfel, la data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, bărbații ar fi pătruns în locuința unei femei, de 87 de ani, sub pretextul că i-ar fi adus cadouri din partea unei instituții a statului, și i-ar fi sustras 600 de lei.
 
La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 82 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.
 
Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de 3.700 de lei.
 
La data de 25 ianuarie a.c., ar fi pătruns în locuința unui bărbat, de 87 de ani, sub pretextul că doresc să-i vândă anumite bunuri la ofertă.
 
Ulterior, ar fi deposedat-o pe persoana vătămată, prin violență, de suma de 5.000 de lei“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


 
La activități au participat și polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari. 


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Servicii intime prin apeluri video
Falși jurnaliști, trimiși în judecată la Constanța, pentru șantaj!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.