Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?


Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat pentru 11 martie a.c. pronunţarea în dosarul cu număr unic 2810/118/2022 aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ si fiscal, având ca obiect obligaţia de a face.

Uniunea Salvați România (USR), Uniunea Salvați România, filiala Constanța și Uniunea Salvați România, filiala Constanța, filiala Agigea au calitatea de intima reclamanți în dosar, alături de Gabriel Ciobanu în timp ce, Instituția Prefectului județului Constanța este recurent pârât iar Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea este recurent Intervenient în numele altei persoane.

Judecătorii au decis să amâne pronunțarea la termenul din 26 februarie a.c.

Recursul în acest dosar a fost înregistrat în iulie 2023, după ce magistrații de la Tribunalul Constanța au decis pe 9 iunie a.c. că Prefectura Constanța trebuie să organizeze referendum pentru suspendarea edilului comunei Agigea.

Amintim că, USR Agigea a depus la Prefectura Constanța încă din  24 septembrie 2021, listele de semnături necesare demarării procedurii de organizare referendum pentru demitere primar în comuna Agigea, județul Constanța.

După șase luni de la acest demers, s-au adresat instanțelor acuzând că procedura este blocată la prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a susținut permanent că procurorii constănțeni desfășoară o anchetă penală privind falsificarea unor semnături în cadrul acțiunii inițiate de USR, motiv pentru care până la finalizarea anchetei a decis să suspende organizareaa referendumului.

Oricare va fi decizia instanței de recurs, dat fiind faptul că alegerile locale au fost stabilite pentru 9 iunie a.c., referendumul de demitere al primarului de la Agigea nu mai poate avea loc.




 
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Prefectul județului Constanța renunță la un proces intentat primarului de la Agigea. Despre ce este vorba și care sunt motivele renunțării!

05 Mar 2024 854

Prefectura Constanța vrea să desființeze în instanță mai multe dispoziții ale primarului comunei Agigea. Despre ce este vorba?

13 Oct 2023 1773

Prefectura Constanța mai pierde un proces care vizează primăria Agigea!

13 Jun 2023 1247

Judecătorii au admis cererea de intervenţie formulată de primarul comunei Agigea în procesul intentat de USR Constanța prefectului județului, Silviu Coșa

17 Oct 2022 1653

Comunicat de presă Protest pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului PSD de la Agigea, Maricel Cîrjaliu

11 Jul 2022 957

Prefectul județului a anulat o dispoziție emisă de primarul de la Agigea

25 Jun 2022 1985

Prefectura Constanța vrea suspendarea unor acte urbanistice obținute de medicul psihiatru Diana Cîrjaliu Meliu. Magistrații au amânat cauza

22 Mar 2022 1763

Medicul Diana Cârjaliu află abia anul viitor dacă poate continua lucrările la vila din Palazu Mare

01 Dec 2021 1998

Instituția Prefectului județului Constanța pierde procesul cu primarul municipiului Constanța și cu medicul Diana Cârjaliu. Decizia nu este definitivă!

22 Oct 2021 1782

Magistrații de la Tribunal au decis conexarea dosarelor. Prefectura vrea să anuleze autorizația pentru un imobil pe care îl construiește un celebru medic constănțean

21 Oct 2021 2216

LIVE TEXT Conferință de presă la sediul PSD din Constanța. Se va discuta despre combaterea pandemiei. Ce alte subiecte sunt pe listă (galerie foto+video)

08 Oct 2021 2815

UPDATE. USR PLUS Agigea, conferință de presă în fața Prefecturii Constanța. Se solicită organizarea referendumului de demitere a primarului PSD, Maricel Cîrjaliu (galerie foto)

24 Sep 2021 3048

Medicul psihiatru Diana Cârjaliu și primarul Chițac, chemați în judecată de Prefectura Constanța. Sunt vizate documentele urbanistice pentru o locuință din cartierul Palazu Mare

20 Sep 2021 6938

Aventura politică a durat mai puțin de două luni. Un renumit medic a demisionat din USR Constanța!

25 Oct 2019 5644

Fosta şefă a Clinicii de Psihiatrie de la Palazu Mare a intrat în politică şi candidează la alegerile locale de anul viitor

07 Oct 2019 7727