Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, acuzată de ucidere din culpă! Judecătorii au încuviințat două expertize vitale

  • Chimpex SA este funcțională din anul 1992, are sediul în Incinta Portului Constanța, Dana 54, județul Constanța și obiectul de activitate este „manipulări”. Acționarii sunt Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy. Administratorii sunt Bogaert Laurent Marie Paul Philippe Thierry (cetățean elvețian) și Cristian Moldovan, din Satu Mare, România.


Magistrații de la Judecătoria Constanța au acordat un nou termen în dosarul în care compania Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, este suspectată de ucidere din culpă! Tragedia a avut loc la finele lunii iunie 2017, atunci când un bărbat și-a pierdut viața după ce s-a electrocutat în timp ce spăla o magazie.


Conform portalului instanțelor de judecată, Judecătoria Constanța a admis cererea de efectuare a unei expertize tehnice judiciare în specialitatea „Electrotehnică” și a unei expertize tehnice judiciare în specialitatea „Securitatea și sănătatea în muncă”.


Noul termen în dosar a fost fixat pentru data de 26 februarie 2024.
https://portal.just.ro/212/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21200000000620212&id_inst=212


Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Despre Chimpex SA


Conform termene.ro, Chimpex SA este funcțională din anul 1992, are sediul în Incinta Portului Constanța, Dana 54, județul Constanța și obiectul de activitate este „manipulări”.

Acționarii sunt Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy.

Administratorii sunt Bogaert Laurent Marie Paul Philippe Thierry (cetățean elvețian) și Cristian Moldovan, din Satu Mare, România.

Potrivit termene.ro, Andrew Henry Zivy apare și în Ameropa Grains SA.


Moldovan Cristian apare în Aism SRL, Sam Mills Europe SRL, Sam Mills International SA, Ameropa Biotech SRL, Asociat Persoana Juridica Green Energy Cauas SRL, Sam Mills Feed SRL, Man RO SRL, Promat Comimpex SRL, Agroport & Company SRL, Anca M&M SRL, Agromol SRL, Agroind Cauaceu SA și în Ameropa Grains SA.


Sursa citată arată că Chimpex SA a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 206.215.507 lei, un profit egal cu 58.468.273 de lei și o medie de 292 de angajați.

Despre Ameropa Grains SA

Conform termene.ro, societatea are sediul în Portul Constanța, a fost înființată în 7 martie 1996 și obiectul de activitate este „comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”.

Ameropa Grains SA este controlată de acționarii Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy.

Administratorii sunt: Bogaert Laurent Marie P., Cristian Moldovan și Rickmers Andreas Hinrich.

Bogaert Laurent Marie P. apare și în firmele: Promat Comimpex SRL, Azomureș SA și Ameropa Transylvania Holding SRL.

Ameropa Grains SA a încheiat patru contracte de achiziție publică, toate cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

În anul 2022, firma a avut: 8.572.882.213 lei – cifră de afaceri, 105.635.433 de lei – profit și 384 – media de salariați.

Despre Azomureș

Azomureș SA a fost fondată în 1992, are sediul pe strada Gheorghe Doja nr. 300, Târgu Mureș, județul Mureș și are ca obiect de activitate „fabricarea îngrășămintelor și produselor azotoase”.

Firma are și un punct de lucru permanent pe strada Plutei nr. 2, Târgu Mureș, județul Mureș.

Tipa Holding AG și Ameropa Holding AG figurează ca acționari.

Administratorii sunt: Bogaert Laurent Marie P., Chumakov Alexander Serge și Joshua Eli Zacharias.

Azomureș SA a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 2.176.249.730 de lei, un profit egal cu 29.858.267 de lei și o medie de 960 de salariați.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei
Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări importante în Chimpex SA! Mihai Panait nu mai deține funcția de director general

10 Jan 2022 4929

Accident rutier în Constanța! Un camion s-a răsturnat

13 Sep 2021 2094

Primăria Constanţa a eliberat mai multe autorizaţii de construcţie pentru CNAPMC. Ce lucrări se vor realiza anul acesta?

03 Jan 2018 2818

Accident de muncă în Portul Constanţa. Ce s-a întâmplat

07 Dec 2017 3381

Chimpex SA vrea să extindă calea de rulare a macaralelor de cheu pe latura de sud a Portului Constanța

22 Jun 2016 5703

A solicitat acordul de mediu Chimpex SA modernizează terminalul de cereale din dana 55

27 Nov 2014 3948