Apartament pe litoral Comisarul Dan Adrian Romeo, trimis în judecată de DNA



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui
Dan Adrian Romeo, comisar de poliție, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Secția nr. 4 Poliție Rurală Ianca, (în intervalul 01.01.2022-31.12.2022 fiind împuternicit șef al aceleiași secții de poliție).

Dan Adrian Romeo este suspectat de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuă,

fals în declarații, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2021 - septembrie 2023, inculpatul Dan Adrian Romeo, în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în activități de închiriere în regim hotelier a unui apartament pe care acesta îl deținea pe litoralul românesc, activitate incompatibilă cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului.

În perioada 12.04.2017-23.05.2023, cu prilejul întocmirii declarațiilor de avere, inculpatul Dan Adrian Romeo, în aceeași calitate, a omis, în mod deliberat, să menționeze deținerea unor autovehicule de lux, veniturile obținute din vânzarea acestora, veniturile obținute din tranzacționarea/conversia în monedă fiduciară a unor criptomonede dar și veniturile din închirierea apartamentului amintit mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.




Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Potrivit declarației de avere completată la data de 29 noiembrie 2023, apartamentul în cauză se află în posesia polițistului din 2021 și se află în Năvodari, județ Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Matei Vlad Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, cere să fie pus în libertate! (DOCUMENT)






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţenii, invitaţi la spectacolul „Romeo şi Julieta”

27 Sep 2015 2221

Vor fi prezenţi solişti din Japonia „Romeo şi Julieta”, din nou la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

13 May 2015 1491