Constanţa. A sustras două mașini de 20.000 de euro!

Astăzi, 17 martie,  Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de P.D., cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat, patru infracţiuni de uz de fals și două infracţiuni de înşelăciune.
 
La data de 14 decembrie 2016, organele de poliţie au fost sesizate de către C.M. cu privire la faptul că i-au fost sustrase două autoturisme mărcile Opel Insignia şi Mercedes B Classe, care se aflau într-un parc auto, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 20.000 de euro.
 
Persoana vătămată a precizat faptul că îl bănuieşte pe inculpatul P.D. că ar fi sustras documentele de provenienţă şi cheile autoturismelor în cauză. Cele două maşini le-a achiziţionat din Germania, unde s-a deplasat împreună cu inculpatul, actele de vânzare-cumpărare fiind întocmite pe numele persoanei vătămate. Autoturismele au fost lăsate la un parc auto în vederea vânzării acestora, iar în data de 13 decembrie 2016 persoana vătămată a constatat că îi lipsesc cheile şi documentele autoturismelor, ocazie cu care s-a deplasat la parcul auto unde  autoturismele nu se mai aflau, conform procurorilor.
 
În urma verificărilor efectuate, pe un site de anunţuri publicitare a fost identificat autoturismul marca Mercedes B Classe, ce face obiectul cercetărilor, care era înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului.
 
Cu această ocazie, la data de 10 ianuarie 2017, organele de poliţie au procedat la ridicarea documentelor de provenienţă şi lăsarea în custodie a autoturismului inculpatului, întrucât aceasta a făcut dovada provenienţei printr-un contract de vânzarea-cumpărare în care persoana vătămată în calitate de vânzător a transmis dreptul de proprietate al  autoturismului către inculpat în calitate de cumpărător. Inculpatului i s-a pus în vedere faptul că este obligat să nu înstrăineze autoturismul până la soluţionarea cauzei, fiind încheiat un proces verbal în acest sens, se arată într-un comunicat al procurorilor.
 
Ulterior, la data de 23 ianuarie 2017, deşi cunoştea faptul că are obligaţia de a nu înstrăina autoturismul, inculpatul l-a oferit spre vânzare către o societate comercială.
 
Tot în incinta parcului auto a fost identificat şi autoturismul marca Opel Insignia, aparţinând persoanei vătămate şi care a fost oferit spre vânzare de către inculpat.  Şi în acest caz, autoturismul fusese înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului, în temeiul unui contract de vânzare cumpărare având ca vânzător pe persoana vătămată şi drept cumpărător pe inculpat.
 
Inculpatul a înscris provizoriu cele două autoturisme pe numele său şi le-a vândut către o societate comercială, pe baza unor acte false.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 499

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța Bărbat suspectat de fabricarea și livrarea substanțelor dopante, arestat preventiv. Complicii, sub control judiciar

07 May 2024 382

Alegeri electorale 2024 Contestația Partidului S.O.S. România, respinsă de judecătorii din Constanța

06 May 2024 477

Alegeri electorale 2024 Calistru Alexandrină, contestație înregistrată la Judecătoria Hârșova

03 May 2024 456

Contestația Emanuelei Dana Gavrilă pentru candidatura la Primăria Constanța, respinsă de magistrați

03 May 2024 350

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu! Prima condamnare, aproape 5 ani cu executare. Dosarul, în apel (FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1116

Contestația pe legea electorală, respinsă și în apel Feliciei Ovanesian poate candida!

02 May 2024 480

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 381

Percheziții Constanța Lucrător la o casă de schimb valutar, suspectat că și-ar fi însușit aproape de 200.000 lei

30 Apr 2024 505

Surse Daniel Rafte, reținut de poliție 24 de ore, după ce ar fi șicanat în trafic alt șofer

30 Apr 2024 1269

UPDATE. Judecătoria Constanța Candidatura Feliciei Ovanesian, contestată!

29 Apr 2024 739

Judecătoria a menținut decizia Biroului Electoral Năvodari în cazul candidaturii lui Nicolae Matei. Mai poate face apel la Tribunal!

28 Apr 2024 524

Judecătoria Constanța anunță programul pentru depunerea propunerilor de candidaturi și a contestațiilor

28 Apr 2024 460

Justiție Constanța Se dizolvă Societatea Agricola Valu lui Traian? Dosarul, pe rolul Judecătoriei

27 Apr 2024 1709

Modificări în actele constitutive ale Asociației Stropi de Lumină Constanța

27 Apr 2024 381